Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Her gün 10 bin çocuk yetim kalıyor

Bu haberin fotoğrafı yok
Her gün 10 bin çocuk yetim kalıyor

İHH Şube Başkanı Ahmet Ertürk, “Ramazan ve Yetim” başlıklı sunumunda dünyada her gün 10 bin çocuğun yetim kaldığı gerçeğine dikkat çekti

Ensar Vakfı Ramazan’da İkindi Sohbetlerinin 22. günkü konuşmacısı İnsani Yardım Vakfı (İHH) Şube Başkanı Ahmet Ertürk oldu. Ertük, “Ramazan ve Yetim” başlığında konuştu. Sunum öncesi Süleyman Bircan tarafından Kur’an tilaveti gerçekleştirildi.
VAKFIN ÇALIŞMALARI YOĞUN
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Şube Başkanı Ahmet Ertürk, vakıf amaç ve hizmetlerinin üç ana madda ile özetlenebileceğini kaydetti. Üç ana maddeden birincisi olarak insani yardım boyutundan söz eden Ertürk; “İnsani yardım ile alakalı; Ramazan kumanyaları, kurban çalışmaları, su kuyusu çalışmaları, savaş mağdurları ile ilgili olarak kurulan kamplarda yapılan çalışmalar, kamplara destekler, acil kurtarma çalışmaları, hastaneler, yetim çalışmaları, iftar programları, Uluslararası Öğrenci Derneğidir. Uluslararası Öğrenci Derneği için ülkemizde ve özellikle ilimizde de çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.
MÜSLÜMAN ÖĞRENCİLERİN
TERCİHİ TÜRKİYE
Afyonkarahisar’da sayısı 500’ü aşan yabancı öğrenci bulunduğunu dile getiren İHH Şube Başkanı Ahmet Ertürk, bu öğrencilerin yüzde 97’nin Müslüman öğrenciler olduğunu dile getirdi. Ertürk; “Yabancı Müslüman öğrenciler ilimizi ve ülkemizi tercih ederken Müslüman coğrafya da yaşıyor olunması nedeniyle öncelikle Türkiye’yi tercih ediyorlar. Bu öğrencilere sahip çıkma, ümmetin birlikteliği noktasında ve dahi Türkiye’nin tarihi anlamda, kültürel anlamda tanıtım noktasında bu çalışmaları önemsiyoruz. Adak, akika, camii, mescit inşaası, imarı, gezici aşevi, gezici hastane hizmetlerimiz var. Mavi Marmara zaten apayrı bir konu ve gündem. Mülteci çalışması olarak insanı yardımı tanımlayabiliyoruz.” diye konuştu.
İNSANİ DİPLOMASİ ÖNEMSENİYOR
İHH İnsanı Yardım Vakfı’nın ikinci aşamada insani diplomasiyi önemsediğini kaydeden Ahmet Ertürk, komşu ülkelerde süre gelen ciddi savaşların özellikle Müslüman coğrafyaları kanın ve göz yaşının hakimiyeti altına aldığını kaydetti. Ahmet Ertürk, Müslümanlar olarak bu konularla ilgili üzere düşen görevler konusunda gerekenleri yaptıklarını, nerede bir mazlum, esir varsa kısıtlanan hak ve özgürlükler noktasında çalışmalar yaptıklarını aktardı. Ertürk; “Basından takip edildiği üzere Adem Özköse kardeşimizin kurtarılması İHH’nın çabalarıyla oldu. Filistin’de, Gazze’de mültecilerin ve savaş esirlerinin kurtarılması da bu kapsamda yer alan çalımşalardır.” şeklinde konuştu.
“BEDEL ÖDEDİK ŞEHİTLER VERDİK”
İHH olarak önce el ile düzeltme noktasına giriştiklerini, bu uğurda bedeller ödeyip şehitler verdiklerini belirten Ahmet Ertürk şöyle konuştu: “Gücümüzün yetmediği noktada dilimizle söylemsel ve eylemsel anlamda çalışmalarla meydanlara indik. Kalple buğz etmek ki imanın en zayıf kısmıdır Allah’a hamd olsun İHH olarak hiçbir zaman bunu tercih etmedik. Rabbimiz de tercih ettirmesin inşallah. Sermayesi güven olan bu bağlamda yapılan çalışmalarda yegane destekçimiz kadim dostlarımız oldular. Kadın İHH, Genç İHH, Çocuk İHH, Yetişkin İHH’yı da bu anlamda saymak mümkündür.”
DÜNYANIN 2.2 MİLYARI
YETİM ÇOCUKLAR
Yetimlerle ilgili olarak dünya da ve Türkiye’de ki bazı verileri dinleyicilerle paylaşan Ahmet Ertürk şunları söyledi: “UNICEF rakamlarına göre dünya üzerinde 200 milyon yetim çocuk bulunuyor. Bu rakamlara, Çin, Mymmar, Kuzey Kore, Afganistan, Bosna, Irak gibi 52 ülke dahil değil. Bu 52 ülkeyi de dahil edersek düya da 400 milyon yetimin var olduğu bilgisi verilmektedir. Bu yetimlerin sadece yüz milyonuna yakın ailesi ya da kurumlar tarafından bakılmaktadır. Geriye kalan çocuklar ise şu anda ortalıkta dolaşıyor. 7 Milyarı aşan dünya nüfusunun 2.2 milyarını çocuklar olarak düşündüğümüzde bunun 400 milyonunun yetim olması gerçekten çarpıcı bir rakam. 22. Ramazan gününe rast gelen sunumumda şunu söyliyeyim; Her gün 10 bin çocuk yetim kalıyor.” >> Burcu AYDIN’ın haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti