Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Her güzel şey “Küçük Bir Adım”la başlar

Her güzel şey “Küçük Bir Adım”la başlar
Her güzel şey “Küçük Bir Adım”la başlar

Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında mültecilerden afetlere, kök hücre donör adaylığının yaygınlaştırılmasından gıda israfına kadar 7 farklı proje üretildi ve uygulandı.
Tüm bu çalışmaların “Küçük 1 Adım” ismi altında toplanarak markalaştırılması yolunda bir adım atıldı.
BİR TUTAM GÜLÜMSEME
Derslerde ortaya çıkan projeler hakkında bilgi veren Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Murad Tiryakioğlu, “Dersten bağımsız olarak yoluna devam edecek olan bu oluşum kapsamında geliştirilen projelerden birisi de Afyon Kocatepe Üniversitesi, İktisat Bölümü, Kanserli Çocuklara Umut Vakfı ve Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi İşbirliği ile hayata geçirilen “Bir Tutam Mucize” projesidir. Bu projenin amacı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin çeşitli servislerinde uzun süreli tedavi görmek durumunda olan çocuklara bir tutam gülümseme hediye edebilmek, bir tutam mucizeye vesile olabilmektir” dedi.
19 KOLİYE SIĞAN
BÜYÜK BİR KALP
Üniversite’nin çeşitli birimlerinde stantlar oluşturulduğunu kaydeden Tiryakioğlu, “Bu gülücükler, Afyon Kocatepe Üniversite’nin çeşitli eğitim birimlerinde açılan stantlara gelen oyuncak, kitap ve kıyafet bağışlarının bir sonucu olarak 19 kolinin içine sığdırılmıştır. Rönesans Eğitim Vakfı da sürece destek sağlayarak eğitici kutu oyunları hediye etmiş ve bu mucizeye ortak olmuştur. Bu mutlulukların hepsi 19 koliye özenle yerleştirilerek UPS-Afyon’un sponsorluğunda İzmir’e gönderilmiştir. Ayrıca nakdi bağış ile destek sağlamak isteyen kişi ve kurumlar Hastane’nin Çocuk Ameliyathanesi’nin tefrişi için ilgili tedarikçi firmalara yönlendirilmiştir” ifadelerini kullandı.
UMUDA VESİLE OLDULAR
Öğrencilerin toplum yaşamında bir iz bıraktıklarını hatırlatan Tiryakioğlu, “Afyon’da bir araya gelen ve dersi alarak gelecek için, umut için, bir tutam mucizeye vesile olmak için “Küçük 1 Adım” atan öğrenciler geleceğe dair bir iz bırakmaya başladılar. Süreçte dersi alamayan ama projelerden haberdar olarak sosyal sorumluluğa ortak olan, el atan ve gönüllük yapan onlarca öğrencinin destekleriyle atılan her küçük bir adımın büyük bir umuda vesile olması inancı, umudu ve hayaliyle. Her güzel şey ‘Küçük1Adım’ ile başlar” dedi.
>> Murat ARISOY’un Haberi