Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Her şey doğal üretim, sağlıklı lezzet için

Her şey doğal üretim, sağlıklı lezzet için
Her şey doğal üretim, sağlıklı lezzet için

Ballıpınar Çiftliği sahibi Sıtkı Ballıpınar, 2. Dumlupınar Caddesinde hizmet veren Ballıpınar Çiftliği’nde alışılagelen şarküteri hizmetinden farklı bir anlayışın benimsendiğini belirtti.
ÜRETİMDEN SATIŞA HERŞEY
KONTROL ALTINDA
Afyonkarahisar’a bağlı il merkezine 30 kilometre mesafede Gözsüzlü köyünde üretim çiftliği kurduklarını, yem üretiminde kullandıkları bir kısım ekim arazisinin Bolvadin ilçesinde yer aldığını dile getiren Sıtkı Ballıpınar, özenle bakılan hayvanların yemlerini dahi kendilerinin temin ettiğini vurguladı. Bu durumun kaliteli, doğal imalat için büyük bir avantaj olduğuna temas eden Ballıpınar, “Tarımsal üretimimiz de var. Tarımdan başlayıp zincirin tüm halkaları tamamlanıyor. Üretimden satışa kadar sürekli kontrolümüz altında. Çiftlikteki üretim faaliyetine 2012 yılında başladık” dedi.

DOĞAL ÜRETİM ORGANİK
 ÜRÜNLERLE TAÇLANIYOR
“Ballıpınar Çiftliği” adı altında faaliyette bulunan şarküterinin Yeşil Cami karşısında iki aydır hizmet verdiğini belirten Sıtkı Ballıpınar, kendilerine ait çiftlikte özenle yapılan imalatların aynı özenle satışa sunulduğunun altını çizdi. Yerli ve özenli imalatların raflarda yerini aldığına vurgu yapan Ballıpınar, “En önemli avantajımız kendi ürünlerimizi tüketicilerimize sunmamızdır. Bunların yanında şarküterimizde organik ürünleri de bulmak mümkün. Ziraattan sofraya kadar topraktan başlayıp doğal, emek faktörü yoğun bir çalışma ile süt ve süt ürünlerini hazırlıyoruz. Sağlıklı ve doğal beslenmeye katkı sunan sertifikalı organik ürünlerde satış mağazamızda bulunuyor” diye konuştu.
SAĞLIKLI KALİTELİ ÜRÜNLER
Ballıpınar Çiftliği içerisinde yem fabrikasının yer aldığını, hayvanların tükettiği her şeye, aynı zamanda hayvanların yaşam standardına da itina gösterdiklerini tekrarlayan Ballıpınar, “Aynı zamanda Süt İşleme Tesisimiz de çiftliğin içerisinde yer alıyor. Böyle olduğundan süt bakteri üretmeden çok kısa sürede, süt sağıldıktan beş dakika içerisinde işleme giriyor. Böyle olunca da ürünlerin kalitesi artıyor. Sağlıklı ve doğal üretim sonucu bu kaliteli ürünler ortaya çıkıyor” şeklinde konuştu.
KENDİ YEDİKLERİMİZİ MÜŞTERİLERİMİZE SUNUYORUZ
Sıtkı Ballıpınar, Ballıpınar Çiftliğini açarken insanların sağlıklı beslenmesi fikrini, toplumsal sağlığa katkıyı ön planda tuttuklarını söyledi. “Kendi çocuğumuza neleri yediriyorsak aynısını satışa da sunduk” diyen Ballıpınar şöyle konuştu: “Eskiden eşim çocuğumuza piyasa yoğurduğunu yediremezdi. Çiftlikten getirdiğimiz sütten kendisi bizzat yoğurt hazırlardı. Ama şimdi hem tükettiğimiz hem de satışa sunduğumuz yoğurdu ve diğer peynirinden, sütüne kadar tüm ürünleri katkı maddesi bulunmadığından gönül rahatlığıyla bizler de tüketiyoruz. Kendi yediklerimizi müşterilerimize sunuyoruz.”
HERŞEY
 PROFESYONELLERİN KONTROLÜNDE
Sağlıklı, hijyenik, kaliteli, doğal ürün mantığıyla hareket ettiklerini vurgulayan Ballıpınar sözlerine şöyle devam etti: “Zincirin tüm halkaları kontrolümüz altında. Beslenme uzmanlarıyla çalışıyoruz. Bir Beslenme Uzmanı, iki Veteriner Hekim, iki teknikerle çiftlikte mesai yapıyoruz. Fabrikada da Gıda Teknikeri var. Her şey profesyonel ekibin kontrolü altındadır. Topraktan başlayıp ekim, dikimini kendimiz yaptığımız mahsulü fabrikada yine kendimiz işliyoruz. Biz hayvanların ne yediğini çok iyi biliyoruz. Sağlıklı tüketim için gönül rahatlığıyla tercih edilebilecek ürünleri imal ediyoruz. Üretilen yumurtalar da kafes sistemiyle değil gezen tavuğun yumurtasıdır. Tarım arazimiz yaklaşık 2 bin 200 dekardır. Geniş bir yelpazede üretim çalışmalarımız özenle yapılıyor. Organik olan ürünlerimizde farklı yörelerden pek çok damak tadına hitap edebilecek şekilde mağazamızda yer verdik.”
İSTANBUL’DA DA BİR
MAĞAZA AÇILACAK
Afyonkarahisar’ın ünlü kaymağını hafta sonuna özel imal ettiklerini, ildeki beş yıldızlı termal otellere de ürün verdiklerini söyleyen Sıtkı Ballıpınar, Antalya’daki lüks otellere de ürün temin edildiğinin altını çizdi. İmalatların il dışında da tercih edildiğine değinen Ballıpınar, “Afyonkarahisar dışına da taşmış durumdayız. İstanbul’da bir mağaza açmayı planlıyoruz. İnşallah yakında Suadiye’de Afyonkarahisar Ballıpınar ürünlerinin satılacağı bir mağazamız açılacak. Afyonkarahisar sınırlarını aşan ve Afyonkarahisar’dan çıkan bir marka olma iddiasıyla ilerliyoruz.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi