Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Her üye, yeni bir üye getirsin”

Bu haberin fotoğrafı yok
“Her üye, yeni bir üye getirsin”

Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şubesi, istişare toplantısında bir araya geldi. Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Erol Özsoy, her üyeden yeni bir üye talebinde bulundu

Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şubesi, Çakmak Marble Otel’de istişare toplantısı düzenledi. Türk Eğitim-Sen Genel Merkez yetkilileri ve üyelerinin katıldığı istişare toplantısında konuşan Afyonkarahisar Şube Başkanı Erol Özsoy, sendikanın daha güçlü olması için her üyeye bir üye getirme çağrısı yaptı. Özsoy, “1480 ile aldığımız şube üye sayımız 2904 sayısına ulaşmıştır. 3 bine az kaldı. 3 bin olduğumuz zaman ikinci profesyonel arkadaşımızı alacağız şubemize. Yolumuza devam edeceğiz.” dedi.
“3 BİN ÜYEYİ GEÇELİM”
Özsoy, bütün üyelerin yeni üye getirme sorununu benimsemesi gerektiğine dikkat çekerek, “Sizlerden bir ricam var. Şu 2904 sayısını, herkes birer üye getirerek 3 bine tamamlayacağız. Herhangi bir yerden bir üye getirdiğiniz gün 3 bin eşiğini aşıyoruz. Bu toplantının özeti de bu olsun. Biz sendikamıza bir tek üye getirelim” diye konuştu.
“YALPALAMAYACAĞIZ”
Türk Eğitim-Sen olarak her türlü baskıya karşı dik durduklarını vurgulayan Özsoy, “Kıbrıs Kahramanımız Rauf Denktaş’ın bir sözü geldi aklıma: Yalpalamayacağız, her dönemin adamı değil, her dönem adam olacağız. Aranızda olduğumuz için Allah’a şükrediyorum. Burada olduğum zaman insan olduğumun farkındayım. Devlete ve millete hizmet ettiğimin farkındayım. Onun için de sizlere ayrıca teşekkür ediyorum. Bize güveninizi kaybetmeyiniz. Asla başımızı öne eğmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.
“GENEL BAŞKANIMIZI ALKIŞLIYORUM”
Birkaç yıl önce yaşanan Kamu Personeli Seçme Sınavı yolsuzluğunu Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’un ortaya çıkardığını hatırlatan Özsoy, “Genel Başkanımla gurur duyuyorum” dedi. Özsoy, şöyle devam etti:
“Bizlere omuz verdiniz. Onur verdiniz. Hiçbir baskıya ve zulme aldırmadan yanımızda oldunuz. Bize karşı olan bu kuvvetle meşru zeminlerde ve Anayasal düzlemde ne yapılacaksa onu yapacağız. Beraber yapacağız ve başaracağız. Yapılan zulüm bizi küçültmemişse, bizi niteliklerimizden düşük hale getirmemişse bundan sonra da getirmeyecektir. Veremeyeceğiz hesap yok. Söylediğimiz, yaptığımız her şeyin bedelini ödemeye hazırız. Öyle bir Genel Başkan vermiş ki bize Allah, KPSS hırsızlığını, ÖSS hırsızlığını, diğer hırsızlıkları, ölümü göze alarak gözünü kırpmadan meydan okuyarak açıklayan bir Genel Başkan. Gıyabında alkışlıyorum.” (Kocatepe)

“İlkelerimizle büyüyoruz”

Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş, sendikanın güçlenerek yoluna devam ettiğini bildirdi

Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş, Çakmak Marble Otel’de yaptığı konuşmada sendikanın yıllardır aynı ilkeleri savurarak büyüdüğünü belirtti. Akkaş, “Bizler bayrağını seven, vatanını seven, insanları seven Türk Milleti’nin devleti ve ülkesiyle bölünmez bütünlüğüne inanan insanlarız. Sizler, onurlu yaşamayı tercih ettiğiniz için, Türk Eğitim Seni benimsediğiniz için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu zamanda Türk Eğitim Senli olmak bir ayrıcalıktır. Özellikle toplumsal değerlerin alt üst edildiği bir süreci birlikte yaşıyoruz. Bu dönemde haksızlığa karşı çıkmak, hakkı tutup kaldırmak, haksızlık yapanlara karşı direnç göstermek, her sivil toplum örgütünün yapacağı iş değildir. Bunu sizler yapıyorsunuz” dedi.
206 BİN ÜYE VAR
Sendikanın önünü kesmek için çeşitli planlar yapıldığını, ancak bu planların başarıya ulaşmadığının altını çizen Akkaş, “Binbir türlü entrikaya rağmen, olumsuzluklara rağmen, Türk Eğitim-Sen güçlenerek ve büyüyerek yoluna devam ediyor. 2012 Haziran ayındaki mutabakata göre üye sayımızı 206 binlere ulaştırdık. Geçen sene 48 bin üye yaptık. Bu anlamda Türk Eğitim-Sen istikrarlı bir şekilde büyümesini devam ettiriyor. Bazılarına bakıyorsunuz, sendikal mücadele adına bir şey koymamasına rağmen, her şeye biat eden bir anlayış sergilemesine rağmen hormonlu bir şekilde büyüyor. Onlar iktidarla varlar, iktidarla yok olup gidecekler. Bizler 1992’de ortaya koyduğumuz ilkelerin mücadelesini veriyoruz” ifadelerini kullandı.
“DENİZ FENERİ DEĞİLİZ”
İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı’nın (İLKSAN) seçimlerinde yönetimin Türk Eğitim-Sen’e verildiğini, bu nedenle mutlu olduklarını söyleyen Akkaş, Eğitim Bir-Sen’li üyelerin bile İLKSAN seçiminde Türk Eğitim-Sen’e oy verdiklerini açıkladı. Akkaş, şöyle konuştu:
“İLKSAN’ın olumsuzluklarını düzeltme görevi, Türk Eğitim-Sen’e düşmüştür. 1996 yılı öncesinde birtakım hırsızlıklar yapılmıştır. 1996’da bu sandığı Türk Eğitim Sen’in yöneticileri aldığı zaman eksi 3 milyon lira ile teslim aldık. Bugün kasasında 500 milyon lira olan bir İLKSAN var. Geçmişte 1996 yılında ve öncesinde İLKSAN üyeleri emekli olduğu zaman eline bir maaş tutarında ikramiye geçiyordu, bu ikramiyeyi 1 yıl içinde alıyordu. Şu anda 10 katı tutarı kadar ikramiye alıyor, iki gün içinde emekli ikramiyesi eline geçiyor. Bizi herhalde başkalarıyla karıştırıyorlar. Türk Eğitim-Sen YİMPAŞ değildir, Kombassan değildir, Deniz Feneri değildir. Türk Eğitim-Sen’in tüm üyeleri böyle. İLKSAN seçimlerinde Türk Eğitim Sen başarılı olmuştur. Eğitim Bir Senli üyeler dahi sandığa gittiğinde vicdanının sesini dinlemiştir. Birçok yerde Eğitim Bir Senin üyeleri fazla olmasına rağmen, oyları bize vermiştir.” (Kocatepe)

Erol Başkan’ın yeri ayrı
Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş, Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Erol Özsoy’dan övgüyle bahsetti. Akkaş, “Erol Başkanıma teşekkür ediyorum. O çok farklı bir insan. Onun abisi geçmişte Sağlık Bakanlığı yapmış, kardeşleri valilik yapmış. Genel Müdür, Müsteşar olabilirdi. Erol Özsoy, ‘Ben kendi emeğimle bir yerlere gelirim’ diyor” şeklinde konuştu.