Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Herkesin on parmak klavye öğrenmesi hedefleniyor”

İntersteno-Türk Grubu’nca, Türkiye İhsan

İntersteno-Türk Grubu’nca, Türkiye İhsan Yener Klavye Yarışı birincileri açıklandı. Açıklamada, İntersteno-Türk Grubunun, yediden yetmişe herkesin, bilgisayar
klavyesini bakmadan on parmakla öğrenmesini hedeflediği belirtildi

 

Türkiye’nin en büyük yarışı olan Türkiye İhsan Yener Klavye Yarışı’nın 19. sonuçlandı. Şampiyonaya, bu yıl 23 İlden, 65 okuldan toplam 278 kişi katıldı.
ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ
İÇİN KLAVYE PROGRAMI HAZIRLANDI
İlk defa, anaokullarında, ilkokul 1. ve 2. sınıflarında öğrencilere klavye eğitimi verilmek üzere İntersteno-Türk Grubu üyeleri tarafından hazırlanan Türkiye’de ve dünyada bir ilk olan “Oyunlu F Klavye Programı”yla yetişen küçüklerde bu yarışa katıldı. Böylece, çocukların oyun oynarken, on parmak bakmadan bilgisayar klavye kullanması amaçlanıyor.
KATEGORİLERİNDE
TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDULAR
Anadil ve Çok Dilli (16 dil) ayrımıyla 2 yarış türü olarak 17 Ocak 2022 – 18 Şubat 2022 tarihleri arasında düzenlenen yarışmanın ana dil 0 – 12 yaş küçükler kategorisinde Sandıklı Miralay Reşat Bey İlkokulundan Merve Mutlu dakikada net 81 sözcük yazarak birinci oldu. 13-16 yaş öğrenciler kategorisinde Sandıklı Cumhuriyet Ortaokulundan Nisan Maya Tunçoğlu dakikada net 136 sözcükle birinci oldu. 17-20 yaş gençler kategorisinde Beykent Üniversitesinden Mete Özen dakikada net 122 sözcükle birinci oldu. 21-99 yaş deneyimliler kategorisinde Ankara Danıştay Başkanlığı’ndan Erdi Çiller dakikada net 148 sözcük yazarak birinci oldu.
ÇOK DİLLİ KATEGORİDE
BİRİNCİLER SANDIKLI’DAN
Çok dilli yarışlarda kategorilerinde Türkiye birincisi olan isimler şunlar: 0-12 yaş küçükler kategorisinde Sandıklı Miralay Reşat Bey İlkokulundan Merve Mutlu 2 dilde toplam net 6199 vuruşla, 13-16 yaş öğrenciler kategorisinde Sandıklı Cumhuriyet Ortaokulundan Nisan Maya Tunçoğlu 16 dilde toplam net 68109 vuruşla birinci oldu. 17-20 yaş gençler kategorisinde Beykent Üniversitesinden Mete Özen 16 dilde toplam net 55345 vuruş, 21-99 yaş deneyimliler kategorisinde şampiyon kurslarından Hakan Kurt 16 dilde toplam net 72472 vuruş yazarak Türkiye birincisi oldu.
YARIŞMADA İKİ KÜÇÜK
ÖĞRENCİ DERECE ALDI
Oyunlu F Klavye Programıyla yetişen 7 yaşındaki Afyonkarahisar Atatürk İlkokulu 1. Sınıf öğrencilerinden, Şevval Erva Başoğlu ve Hasan Eymen Başoğlu 0-12 yaş küçükler kategorisinde anadil yarışında barajı alarak derece aldılar. İntersteno-Türk Grubu, 5-6 yaşından itibaren anaokula giden çocukların, ilk ve ortaöğretimde ve üniversitede okuyan tüm öğrencilerin, herkesin, bilgisayar klavyesini bakmadan on parmakla öğrenmesini hedefliyor. Dünya İnternet Klavye Yarışı kayıtları önümüzdeki günlerde başlayacak. Finaller ise 28 Şubat11 Nisan 2022 – arasında yapılacak. 53. İntersteno Kongresi ve Dünya Klavye Şampiyonası ise Hollanda’da Ağustos ayında 2022 yılında gerçekleştirilecek. >> Burcu AYDIN’ın Haberi