Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Herşeyin başı eğitim” – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
“Herşeyin başı eğitim”

AFSİAD’ın Ocak Ayı İstişare Toplantısı’na katılan MŞK Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve İNTES Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Koçoğlu, giderek küreselleşen dünyada, bilim ve teknolojinin hakim olduğunu belirterek, “Artık herşeyin başı eğitim olmaya başladı. Çağa ayak uydurmanın en önemli noktasını ise üniversiteler oluşturuyor” dedi

“Gelişimin anahtarı:
Üniversiteler”
Özgeçmişinin anlatıldığı slâyt gösterisinden sonra sözlerine başlayan İNTES Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Koçoğlu, her şeyin başının eğitim olduğunu söyledi. Küreselleşen dünyada çağın bilim ve teknoloji çağı olduğunu kaydeden Başkan Şükrü Koçoğlu, üniversitelerin değişen çağa ayak uydurma noktasındaki önemine dikkat çektiği konuşmasında; “Değişen küreselleşen dünyada yaşıyoruz. Birbirini tanımayan insanın olmayacağı dünyadayız. Dünyayı bu kadar küçülten olay üniversite. 1950 yılında 3 tane üniversite varmış. En eskisi İstanbul Teknik Üniversitesi. 2011 yılında 82 üniversite var. Gelişimin ne kadar hızlı olduğunu gözlerimizle gördük. Üniversiteler bilime dayalı eğitim veriyor. Onun içi Osmanlı’da bilime dayalı bir eğitim olmadığı için maalesef Avrupa’dan çok geç almışız” dedi.
“Dünyamız artık alarm veriyor”
Günümüz şartlarında en önemli sorunun çevre, su ve enerji olduğunu söyleyen Başkan Koçoğlu, en önemli maddelerin nüfus, yoksulluk, enerji sorunu, gıda ve su sorunu olduğunu ifade etti. Millat sonra sanayi devrimi ile birlikte, 1800’li yıllarda 700 milyon, sanayi devriminden sonra 1880’den 1900’a kadar 1,5 milyar, 1900’den 200’e kadar 6,5 milyar nüfus arttığını belirten Başkan Koçoğlu, dünyanın artık alarm verdiğini söyledi. Başkan Koçoğlu, “6,5 milyar insan için 1 yılda 500 milyar metreküp su, 2,5 milyar ton buğday, 10 milyar ton petrol eş değeri enerji gerekiyor. Bunların hepsini yerküreden alıyoruz. Yüzde 70’inin çoğunluğu tuzlu su. Geriye yüzde 3’ün yüzde 2’si buzullarda. İnsanoğluna sunulan bozdurup harcadığımız potansiyel oran ise sadece yüzde 1’i oluşturuyor” dedi.
“Yerküre kaynakları tükeniyor”
Verilenin fazlasının istenildiği takdirde yerkürenin tükenmesi ile karşı karşıya kalınacağını kaydeden Koçoğlu, barış, refah, enerji ve çevrenin bölünmeyeceğini söyledi. İhtiyaç halindeki 10 milyar ton petrol eşdeğer enerjinin 2030 yılında 18 milyar tona çıkacağının altını çizen Başkan Koçoğlu, “Bu enerji sonuçta karbondioksit ortaya çıkıyor. Atmosfer denilen çemberde kalan bu karbondioksit ciddi bir çevre sorunu oluşturuyor. Bunun için dünyada karbon ticareti başladı. Esas tehlike karbondioksit salınımı. Büyük bir denge bozuluyor. Bunun adı da iklim değişikliği deniyor. Artık günümüzde fosil yakıtları tüketilmemesi gerekiyor” diye konuştu.
“Zenginlik-fakirlik insanın elindedir”
2008 global krizden sonra tüketim çılgınlığının başladığını söyleyen Başkan Koçoğlu, herkesin ayağını yorganına göre uzatması gerektiğini söyledi. Sistemin ekonomiyi canlandırmaya yönelik olduğunu belirten Koçoğlu, ortaya çıkan fakirlik ve zenginliğin nedenlerinin Tanrı’ya bağlandığını ifade etti. Çok yakın geçmişte tabiat olaylarında da bilincinin olmadığı yerde olayların Tanrı’ya bağlandığını kaydeden Başkan Koçoğlu, “Zenginliğin ve fakirliğin insan elinde olduğunu bilmemiz gerekir. Çalışmak ve eğitimi iyi almak, küreselleşen dünya iyi bir çevre takibi yapabilmek ve inançlarımızı üstün tutmak, bilimle inancımızı ayrı tutmak gerekir” dedi.

M. ŞÜKRÜ KOÇOĞLU kimdir?
23.01.1953 tarihinde Afyonkarahisar’da doğan Mehmet Şükrü Koçoğlu, 1969 yılında Afyon Lisesi’nden mezun olduktan sonra, 1973 yılında A.D.M.M.A. İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden lisans, 1976’da Ankara Üniversitesi A.İ.T.İ.A. İşletme Bölümü’nde Yüksek Lisans yapmıştır.
1973-1979 döneminde TEK İnşaat Dairesi Başkanlığı’nda Mühendis, Kontrol Amiri, Baş Mühendis, Müdür Yardımcısı, İnşaat Kontrol Müdürü olarak çalışan Koçoğlu, Kasım 1979- 1 Ocak 1981 döneminde Toprak ve İskan İşleri Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmıştır. 1981 Yılında M. Şükrü Koçoğlu adı altında Serbest Müteahhitlik Firması ile kendi şirketini kurmuş ve 1983 yılında da Koçoğlu İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile şirketler grubunun temellerini atmıştır.
Halen MŞK Grup altında bulunan inşaat, enerji, havacılık,turizm,sağlık sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerin Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmektedir. Ayrıca Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Yönetim Kurulu Başkanlığı, Afyon Eğitim Vakfı (AEV) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini sürdürmektedir. Aayrıca bazı ulusal ve uluslararası kuruluşlarda yönetim kurulu üyeliği yapmaktadır. Şükrü Koçoğlu, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti