Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HES’lerde denetim yapıldı – Kocatepe Gazetesi

Fosil kaynaklar bakımından zengin
HES'lerde denetim yapıldı

Fosil kaynaklar bakımından zengin olmayan Türkiye, enerji ihtiyacının büyük kısmını ithalat yolu ile karşılıyor. Bu durum ise altyapı yatırımlarına aktarılacak kaynakların yurt dışına çıkmasına neden oluyor. Bu sebeple dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yerli ve yenilenebilir kaynakların devreye sokulması konusunda çalışmalar devam ediyor.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı, özel sektör tarafından Türkiye’de inşa edilen ya da inşaası süren hidroelektrik santrallerini sıkı bir şekilde takip ediyor. Bu kapsamda Bakanlık bu yıl, 2016-2017 yıllarında işletmeye alınan 245 tesiste denetim yaptı. Denetimler sonucunda 423 rapor yazıldı.
Bakanlık tarafından yapılan denetimlerle tesislerin inşaat ve işletme sırasında tabiata zarar vermesinin önlenmesi hedefleniyor.
Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, HES’lerin yapılmasının Türkiye için bir zaruret olduğunu söyledi.
Türkiye’nin su zengini bir ülke olmadığına dikkati çeken Prof. Dr. Eroğlu, suyun verimli kullanılması gerektiğini belirtti.
“Ayrıca doğalgazı ithal ediyoruz ve buralardan ürettiğimiz elektrik cari açığımızı yükseltiyor. Bu yüzden HES’lerden üretilen elektriğe önem veriyor ve destekliyoruz. Bütün dünyada hidroelektrik potansiyelin yüzde 90’ı kullanılıyor” diyen Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu şunları kaydetti:
“2003 yılında Türkiye, potansiyelinin yüzde 18’ini kullanıyordu. Su akıyor, biz bakıyorduk. Son yıllarda yaptığımız hidroelektrik enerji yatırımlarıyla üretimde şaha kalktık. Bütün dünyada teşvik edilen çevreci HES’leri inşa ediyoruz. HES’ler Türkiye’de elektriğin sigortasıdır. Buna karşı çıkmak doğru değildir. Enerji anlamında dışa bağımlılıktan kurtulmak için hidroelektrik potansiyelimizin tamamını devreye almak zorundayız. Çok iyi şekilde bunları denetliyor, gerekirse uygun olmayanların ruhsatlarını iptal ediyoruz.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti