Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hibrit Araç Kaç Km Sonra Benzine Geçiyor?

Son yıllarda adını sıkça duyduğumuz ve sık tercih edilen araç türlerinden olan Hibrit aracın ne olduğu ve kullanıcıya sağladığı özellikler merak ediliyor.

Son yıllarda adını sıkça

Sahip olduğu teknoloji ve özellikleri ile öne çıkan Hibrit araçlar, benzin ve elektrik motorunun birleşiminden oluşan güçle hareket etmektedir. Hibrit otomobillerin sağlamış olduğu özellikler,  binlerce kişi tarafından merak edilerek araştırılıyor.

 

 

Hibrit araçlar, aynı anda iki motor kullanabilen yapısı ile kullanıcılara konfor sağlayan bir yapıya sahiptir. Hibrit araba, sadece benzin ya da dizel ile çalışan araçlara göre daha az yakıt tüketimi sağlayarak hem çevre hem bütçe dostu bir modeldir.

 

Hibrit teknolojisinde, paralel, seri, Plug-in, ve hafif olmak üzere toplam dört farklı teknoloji kullanılmaktadır. Bu araçlar genel olarak aynı prensibe sahip olsalar da araçların modellerine ve özelliklerine göre kullanılmaktadır.

 

 

 

Günümüzde hibrit araçların şarj edilebilir versiyonları (Plug-In Hybrid) vardır ancak hibrit modeller genellikle şarj edilmeye ihtiyaç duymaz. Frenleme esnasında ortaya çıkan güçle rejeneratif frenleme teknoloji sayesinde pillerini doldurur. Plug-In Hybrid modeller de aynı şekilde istenildiği zaman hibrit istenildiği zaman elektrik motorun tercih edildiği verimli modellerdir. Sonuç olarak hibrit teknolojisine sahip bir araçta pilin bitmesi söz konusu değildir. Benzin olduğu sürece araç hareketi sürdürür.

 

HİBRİT ARAÇ KAÇ KM SONRA BENZİNE GEÇİYOR?

 

Hibrit araç çalışması, özünde içten yanmalı motorun elektrik gücüyle çalışan başka bir motorla tamamlanması prensibine dayanır. Buna göre elektrik motoru içten yanmalı motora paralel veya seri olarak bağlıdır. Hibrit motorlar genellikle araçların ilk çalışma anında devreye girer. Belirli bir hızın üzerine çıkıldığında görevini benzinli motora devreder. Bu araçlar 50 km hıza kadar elektrikle çalışır, daha sonra benzine geçer.