Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hiç bir şehir susuz değil

Bu haberin fotoğrafı yok
Hiç bir şehir susuz değil

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye’de susuz hiç bir şehrin bulunmadığını belirtti.

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun başkanlığını yaptığı, Türkiye’deki 25 nehir havzasından sorumlu 25 koordinatör Vali’nin katıldığı Havza Yönetim Heyetleri Toplantısı’na katıldı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı toplantı salonunda geçekleştirilen toplantıda konuşan ve Türkiye’nin ne su zengini, ne de fakiri olduğunu ifade eden Bakan Veysel Eroğlu, su kaynaklarının çok iyi şekilde yönetilmesi gerektiğini dile getirdi.
SUYUN ÖNEMİ BÜYÜK
Eroğlu, küresel iklim değişikliği nedeniyle suyun öneminin her geçen gün daha fazla artacağına dikkati çekerek, dünyada 2,5 milyar insanın şu anda su sıkıntısı çekerken Türkiye’de susuz hiçbir şehrin bulunmadığını söylerken, Hidroelektrik Enerji Santralleri (HES) konusunda büyük adımlar attıklarını ve bu tesislerin 30 yıl önce inşa edilmesi gerektiğini vurguladı.
Eroğlu, temiz enerji kaynağı olması nedeniyle bütün dünyada HES’lerin teşvik edildiğini belirterek, “Bütün ülkeler hidroelektrik enerji potansiyelinin neredeyse yüzde 85-90’ını yıllar önce bitirmişler. Yabancılar eskiden bizimle ‘su akıyor siz bakıyorsunuz’ diye alay ediyordu. Bu konuda DSİ’nin yatırımlarını hızlandırdık. Artık yıldırım hızıyla büyük baraj ve hidroelektrik enerji santralleri inşa ediliyor. Ama yeterli değil. Özel sektörün potansiyelini de devreye sokuyoruz” diye konuştu.
HAVZALARA BÜTÜNCÜL YAKLAŞIM
HES’ler devreye girdikçe enerji pastasından payların azaldığını dile getiren Eroğlu, bu nedenle bazı mihrakların eleştirilerinin söz konusu olduğunu kaydetti. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, artık bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de suyun havza bazlı yönetildiğini ifade ederek, bu toplantıyı da katılımcıları bilgilendirmek ve düşüncelerini almak amacıyla düzenlediklerini bildirdi. Bakanı Veysel Eroğlu, havzaların artık bütüncül olarak ele alınacağını, bu çalışmaların 40-50 yıl sonrasının teminatı olacağını belirtirken, Türkiye’nin su açısından geleceğini çok iyi planlamak ve yönetmek zorunda olduğunu vurgulayarak, bu bilinçle hareket edip çalıştıklarını sözlerine ekledi. (Kocatepe)