Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hıfzısıhha Kurulu’ndan yeni kararlar

İl Hıfzıssıhha Meclisi Vali

İl Hıfzıssıhha Meclisi Vali Gökmen Çiçek Başkanlığında yapılan dört ayrı toplantıda yeni kararlar aldı

 

İl Hıfzısıhha Kurulu’nun 60-61-62-63 numaralı kararlarında Pazar günü yapılacak 2020 İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumlar Bursluluk Sınavına katılım şartları, karantina süreci sona eren binalar ve yeni karantina kararı ilan edildi.
KAMU PERSONELİ “KAMU İZLEM GÖREVLİSİ” OLARAK GÖREV YAPACAK
Hıfzısıhha Kurulu’nun 59. kararı; Afyonkarahisar’da koronavirüs vakalarının yoğun olarak görüldüğü yerleşim yerlerinde yapılacak olan düğün törenlerinde sosyal mesafe ve maske kullanımının aktif olarak kontrolünün sağlanabilmesi amacıyla kamu kurumlarında görev yapan personellerin “Kamu İzlem Görevlisi” olarak görevlendirilmesi şeklinde değiştirildi. Alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi gereğince idari para cezası verilecek. Alınan karantina kurallarına uymayanlara Türk Ceza Kanununun 195. maddesi kapsamında gerekli işlemler başlatılacak.
KARAHİSAR MAHALLESİ
NO 18’DE KARANTİNA
Hattat Karahisar Mahallesi, 21 Sokak, Blok No:18 adresinde ikamet eden vatandaşlara yapılan virüs testlerinde pozitif vakaların artışı, bulaş riskinin yüksek olması nedeniyle, hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla, kurul tedbirlerin arttırılmasını uygun gördü. Bu kapsamda; virüs salgını nedeniyle yapılan mücadele kapsamında tedbir amaçlı olarak bu bina 30 Ağustos Pazar gece yarısı itibariyle ikinci değerlendirmeye kadar karantina altına alındı. Bu adreste ikamet eden vatandaşların konutlarından giriş ve çıkışlarının yasaklanırken, gerekli tedbirler ilgili kolluk kuvvetlerince yerine getirilecek. Karantina adresinden tüm giriş ve çıkışların (tıbbi acil durumlar ile yetkililerce aciliyetine karar verilen diğer durumlar hariç) geçici olarak durduruldu. Kamuda çalışanlar, idari izinli sayıldı. Binadaki vatandaşların ihtiyaçları Vefa Destek Grubunca giderilecek.
SINAV ŞARTLARI
BELİRLENDİ
Kurulun önce ki günkü toplantısında alınan karara göre; 05 Eylül Cumartesi günü saat 10.00’da yapılacak olan (İOKBS) 2020 İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumlar Bursluluk Sınavı; Covid-19 testi pozitif olan öğrenciler ve kesin tanısı ile tedavisi tamamlanıp sonrasındaki 14 günlük karantina süresinde olan adaylara yönelik karar verildi. Karara göre bu durumda ki adaylar; İl Milli Eğitim Müdürlüğünün belirlediği, Afyon Lisesi ana binasında sınava alınacaklar. Gerekli tüm sınav tedbirler sağlanarak, ambulans ile evlerinden alınacak öğrenciler tekrar ambulans nezaretinde evlerine bırakılacak. Vaka temaslı olup Covid-19 tanısı olmayan ve 14 gün karantinada bulunan sınava girecek adayların gerekli tedbirleri alarak sınav merkezine kendi imkanlarıyla ulaşacaklar. Bu öğrenciler İl Milli Eğitim Müdürlüğünün uygun göreceği, sınava girecekleri sınav merkezinin yedek salonlarında sınava alınacaklar. Özellikle bu öğrencilerin aynı binada sınava girecek diğer öğrencilerle temas etmeyecek şekilde giriş katlarında uygun yedek salonlarda sınava alınmaları sağlanacak. Yedek salonlarda girecek başka aday varsa aynı salonlarda gerekli tüm tedbirler alınarak sınav hizmeti verilecek. Sağlık Bakanlığının önerileri doğrultusunda, Bölge Sınav Yürütme Komisyonları tarafından gerekli tüm önlemler alınarak sınav tedbir hizmeti sağlanacak.
2 BELDE VE İLDE İKİ MAHALLEDE
KARANTİNA KALDIRILDI
Öte yandan kurulun yine önceki günkü toplantıda aldığı kararlarda; 27 Temmuz tarihinde 46 numaralı kurul kararıyla merkeze bağlı Salar Beldesi Fatih Mahallesi Orhan Gazi Sokak Mustafa Fidan Sitesi No:3 adresinde uygulanan karantinanın olumlu gelişmeler sonucunda kaldırılacağı açıklanıldı. 29 Temmuz tarihinde 48 numaralı kararla merkeze bağlı Beyyazı Beldesi Atatürk Mahallesi Kenan Sokak No: 2 adresinde uygulanan karantinada olumlu gelişmeler sonucu kaldırılacak. İl merkezinde bulunan Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi, 388 Sokak, Çetinkaya Sitesi, 2/3 Blok adresinde uygulanan karantinada kaldırıldı. 16 Ağustos tarihinde karantinaya alınan il merkezinde ki Hasan Karaağaç Mahallesi, 54 Sokak adresinde uygulanan karantinada olumlu gelişmeler ışığında kaldırıldı. >> Kocatepe Haber Merkezi