Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Hıfzısıhha müsaade ederse ekmek büfelerini açarız”

Son günlerde bazı basın

Son günlerde bazı basın yayın organlarında “Afyonkarahisar Belediyesi Halk Ekmek Büfelerini kapattı” şeklinde yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “İhtiyaç sahiplerinin tüm taleplerini karşılıyoruz” dedi

 

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından “Ekmek büfelerinin kapalı” oluşuyla ilgili olarak açıklamada bulunuldu. Ekmek büfeleri önünde “Sosyal mesafe kurallarına uymayan vatandaşların uzun kuyruklar oluşmasını “Bu manzara Afyon’a Yakışmıyor” diye servis edenlerle “Afyon’da Ekmek Büfesi Kapatıldı!” şeklindeki haberlerin aynı kalemlerden çıktığına dikkat çeken Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek açıklamalarda bulundu.
BÜFELER YENİ DEĞİL, 2020 YILINDA KURUL KARARIYLA KAPATILDI
Söz konusu büfelerin Afyonkarahisar Belediyesine bağlı YÜNTAŞ Şirketine ait olduğunu hatırlatan Zeybek Başkan; büfelerin haberde yazıldığı gibi yeni değil, salgının pik yaptığı 2020 yılında İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararıyla kapatıldığına dikkat çekti. Bu karara rağmen, Afyonkarahisar Belediyesi olarak garip gurebayı asla yalnız bırakmadıklarına söyleyen Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, “Afyonkarahisar Belediyesi olarak bizim garip gurebayı düşünmeme, onların yanlarında olmama gibi bir durumumuz asla söz konusu olamaz. Talep eden herkese ve tespit ettiğimiz bütün ailelere ekmekle beraber dört çeşit yemek veriyoruz. Öyle ki hem Ramazan ayından önce hem de birlik ve beraberliğin, paylaşmanın adı olan Ramazan ayı dolayısıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı bizzat evlerinde ziyaret ederek günlük dört çeşit yemeğin yanında ekmek ihtiyaçlarını da karşılıyoruz. Kimseyi mağdur etme gibi bir lüksümüz de yok, hakkımız da yok” dedi.
Durumu Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek ile de istişare ettiklerini söyleyen Zeybek Başkan; İl Hıfzıssıhha Kurulu bu ortamda dahi karar alır, büfeleri açmaya müsaade ederse biz hazırız” şeklinde konuştu.