Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hırsızları GPS yakalattı

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekipleri sulama trafosundan yapılan kablo hırsızlığı olayının şüphelilerini hırsızlık esnasında kullandıkları araçtaki GPS izini tespit ederek yakaladı

 

1 Ocak 2020 tarihinde Bolvadin İlçesi Büyükkarabağ Köyü’nde ikamet eden H.B. isimli kişinin tarlasında sulama trafosundan yapılan kablo hırsızlığı olayını ihbar etmesi üzerine harekete geçen jandarma ekipleri hırsızları kısa sürede yakaladılar.
İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda; bölgede daha önce benzer suçlar işlemiş olan kişilerin takibine başlanıldı. Jandarma bölgede 18 Mart 2019 tarihinde Çaldıratmaz Mevkiinde meydana gelen trafodan kablo hırsızlığı, 14 Aralık 2019 tarihinde Dişli Kasabası’nda yaşanan trafodan trafo yağı ve bobinlerinin çalınması, 28 Ağustos 2018 tarihinde 4 adet sulama kuyusundan kablo hırsızlığı olayı olmak üzere 4 ayrı hırsızlık suçunun şüphelileri F.B. ve İ.G. isimli kişilerin ilçe sınırlarında, tespit edilebilen kiralık araçlar ile Plaka Tespit Sistemi (PTS) kayıtlarına göre; toplamda 104 kez giriş ve çıkış yaptığını ve bu giriş çıkışların olay tarihleri ile paralellik gösterdiğini tespit etti.
Hırsızlık şüphelilerinin kullandıkları araçların GPS izinin takibini yapan jandarma hırsızlık yapılan her sulama kuyusundan sinyal tespiti yaparak F.B. ve İ.G. isimli kişileri Afyonkarahisar il merkezinde yakaladı. F.B. ve İ.G. nöbetçi Cumhuriyet Savcısının talimatı ile şüpheli sıfatı ile beyanlarının alınması ve ifadelerinin ardından serbest bırakıldılar.