Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hisarcıklıoğlu fuarcılık merkezine yardım edecek

Hisarcıklıoğlu fuarcılık merkezine yardım edecek
Hisarcıklıoğlu fuarcılık merkezine yardım edecek

Doğaltaş Mermer Makineleri Fuarı gala yemeğinde konuşan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Afyonkarahisar’ın yakın gelecekte Kongre ve Fuar Merkezi olması hedefinde TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan çok önemli yardımlar alacaklarını söyledi

Stone Tech Machınery AS Fuarcılık tarafından 10-13 Eylül 2015 tarihleri arasında organize edilen Mermer, Blok, Doğaltaş, Makine Teknolojileri, Sarf Malzemeleri ve İş Makineleri Fuarı’nın gala yemeği hafta sonu Anemon Otel de gerçekleştirildi.
MERMERİN DÜNYA BAŞKENTİ AFYON
Gala yemeğinin açılış konuşmasını Mermer, Blok, Doğaltaş, Makine Teknolojileri, Sarf Malzemeleri ve İş Makineleri Fuarı’nın Koordinatörü Mehmet Abdioğulları yaptı. Mehmet Abdioğulları, fuar katılımcılarına teşekkür etmek amacıyla bir gala yemeği organize ettiklerini söyledi. Abdioğulları; “Bu gala yemeğinde ki ince nokta bizim üst lobilerimizin hepsinin biraraya gelmeleridir. Üst Birliğimiz olan TÜMMER Yönetim Kurulu üyeleri burada. Ege İhracatçılar Birliği’nin Yönetim Kurulu ve dernekler bizim misafirimiz oldular. En önemlisi bu sektörün dünya da sıralamaya girmiş mermer fuarının yönetim kurulu buradaydı. Bir fuar organizasyonunda başka bir fuar organizasyonunun yer alması çok nadir gözüken bir olaydır. Buna rağmen karşı taraf İzmir İZFAŞ yönetimi çok büyük bir incelik ve nezaket göstererek davetimize icabet etti. Elbette bu incelik Dünya Mermer Başkenti’nin Afyonkarahisar olmasından kaynaklanıyor” dedi.
İNANÇ BAŞARIYI
GETİRİYOR
Sıkıntılı bir dönemden geçtiklerini belirten Ege İhracatçılar Birliği Başkanı Mevlüt Kaya, pek çok fırtınaları atlatan bir sektörün temsilcileri olarak dağlardan, taşlardan geçtiklerini söyledi. Kaya; “Görünen şu; Biz biraz üretimlerimiz de pazarlamalarımız da daha özen göstereceğiz. Kanada ile bir organizasyon düşünüyoruz. Adam başı bin 500 dolar. Yeni alanlarda, yeni fuar alanları, yeni imkanlar oluşturmak adına. Dolayısıyla bizlerin bu sıkıntıları aşma noktasında el ele tuşuyarak, biraz daha birbirmize tolerans göstererek yürümemiz gerektiğine inanıyorum. Ben 32 yıldır bu sektördeyim. İnandığınız anda başarıyorsunuz. Birbirimize sıkıca tutunduğumuz anda yapamayacağımız hiçbir şey yok. Ben sektörüm adına, ülkem adına inşallah bu sıkıntılı günlerin, acı günlerin, ekonomik sıkıntıların hepsinin geçici olacağına inanıyorum” diye konuştu.
SEKTÖR AFYON’DA
BİRARAYA GELDİ
Türkiye Mermer Makineleri Üreticileri Birliği’nin (TÜMMER) Başkan Vekili Zeki Özdemir yaptığı konuşmada, bu yıl 2’ncisi yapılan Mermer Teknolojileri ve Makineleri Fuarına katılarak İZFAŞ toplantısını da Afyonkarahisar’da yapmalarını sağlayan Fuar Kooridanötü Mehmet Abdioğullarına teşekkür etti. Mermer Makine üreticileri ile mermer sektörünü biraraya getiren TÜMMER’in konuyu bir bütün olarak düşündüğünü söyleyen Özdemir; “Mermer sektörümüz gelişme sağlarken yanında da mermer makineleri üreticilerimiz de bu gelişmenin peşinden bizleri desteklediklerini her zaman gördük. Bu sebepten dolayı TÜMMER toplantımızı burada yaparak destek sağlayabildiysek ne mutlu bize. Bizi misafir eden tüm dostlara çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
HEDEF FUARCILIK MERKEZİ
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser gala gecesinde yaptığı konuşmada mermer fuarını çok önemsediklerini söyledi. Fuar organizasyonunun her geçen yıl daha iyiye doğru gittiğini belirten Serteser şu ifadelere yer verdi: “Daha bir İzmir Fuarı olamadık ama düşüncelerimiz büyük bir fuarcılık merkezi oluşturma yönünde. İnşallah tarım ve mermer fuarlarımız daha ileriye giderse Afyonkarahisar bir Kongre ve Fuarcılık Merkezi haline gelecek. Bu konuda TOBB’un değerli Genel Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’dan da çok önemli yardımlar alacağımızı düşünüyoruz. Umarım fuar iyi geçmiştir. Bu sene çok iyi geçmiş olacağını düşünüyorum. Çünkü Fuar Koordinatörü Mehmet Abdioğulları’ndan aldığım bilgiler bu yönde.”
ÜRETİM KUTSAL DEĞER
Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Türkiye’nin çok hassas bir dönem ve süreçten geçtiğini kaydetti. Birliğin, dirliğin ve beraberliğin üretim yapan kesimle birlikte bu tür organizasyonlarla bir kez daha gösterildiğine dair inancını belirten Vali Güner; “Bizler ayın damarın, aynı kaynağın gözeleriyiz. Bu yönü ile Türkiye’nin dört bir yanından mermer alanı ve sanayisi ile ilgili değerli üretici kardeşlerimizin Afyon’a teşrifleri ve bunu değerli kardeşimiz Mehmet Abdioğulları’nın organize etmesi şehrin Valisi olarak beni ziyadesi ile memnun etti. Ben üretimin en kutsal, en faydalı ve insanlığın rızasının alınmasında en güzel faaliyet alanlarından birisi olduğunu sizler gibi düşünüyorum. Sizler hem yurt içinde hem de yurt dışında ocaklarınızın ve sanayilerinizin olduğu bölgelerde yüzlerce insanımıza ekmek ve istihdam sağlıyorsunuz. İlimizde galasını yaptığımız Doğaltaş, Makine ve Teknolojileri Fuarı’na katılan konuklarımız ve temsilcileri ile birarada olmaktan son derece mutlu olduk.” ifadelerini kullandı. Gala gecesi plaketlerin verilmesi ile sona erdi. >> Burcu AYDIN’ın haberi