Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Hisarcıklıoğlu’nun ardından – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 26 Şubat 2010 Cuma 02:00:00
  Önceki gün Afyonkarahisar hareketli günlerinden birisini daha yaşadı. Türkiye’nin en çok üyesi bulunan sivil toplum kuruluşu TOBB’un Genel Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ilimizdeydi. İlimiz medyasının yeni kazanımları Kanal 3 ve Gazete 3’ün resmi açılış törenleri yapıldı. Bu örnek yapılanmanın tekrar hayırlı olmasını ve başarılarının sürmesini diliyoruz.
Ticaret Borsası’nın bina-sının açılış töreni yapıldı. Eski Başkan Recai Yumuturuğ’un arazisini kazandırdığı, ondan sonraki Başkan Hakkı Oruç’un da inşa ettirerek hizmete açtığı Ticaret Borsası’nın yeni binasının açılışını yapmak şimdiki Başkan Mehmet Mühsürler’e nasip oldu.
Mühsürler’e iltifat yağdırdı
Bolvadin’in tanınmış siması Ceylan Emet TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu kürsüye çıkar çıkmaz kendini gösterdi. “Türkiye’nin ve Avrupa’nın başkanı hoş geldin” diye bağıran Emet tüm dikkatlerin üzerine dönmesini sağladı. Hisarcıklıoğlu bu durumu gülümseyerek karşıladı.
ATB Başkanı Mehmet Mühsürler ise TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun özel iltifatlarına mazhar oldu. Mehmet Mühsürler’e ilk başta, “Mehmet sesin hiç çıkmıyor. Senin sesin Afyon dışında çıkıyor, Afyon’da sessizsin” diyen Hisarcıklıoğlu daha sonra Mühsürler’in Afyonluların ne kadar akıllı olduğunu bir kez daha tescillettiğini söyledi. Konuşmasında Afyonlular’ın akıllı olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, “Neden akıllılar anlatayım: Mehmet Mühsürler beni kandırdı. Gelinceye kadar sana bir sürprizim var dedi durdu. Borsa’da bana kepeneği giydirdi. Elime tespihi verdi. Ardından yapacağını yaptı. Kayserili başkanın eline Afyon sucuğunu tutuşturdu. Onun için Afyonluların akıllı olduğun bir kez daha tescil ettik” dedi.
Serteser’in siyasete girmesi fikri
ATSO’nun eski yönetim kurulu Başkanı Melih Yurter’e de özel ilgi gösteren Hisarcıklıoğlu temaslarında Yurter’i de yanına aldı. ATSO’nun şimdiki Başkanı Hüsnü Serteser de Hisarcıklıoğlu’nun iltifatlarından payını aldı. Özelikle birliktelik adına yapılan çalışmalar nedeniyle Serteser Rıfat Başkan’dan bir çok övgü aldı. Serteser konuşmasında “Sayın başkanımızın da sık sık kullandığı bir cümle var: Ayrılıkta azap, beraberlikte rahmet vardır. Biz bu cümleye inanıyoruz” şeklinde konuştu. Bu sözün Peygamber Efendimiz’in bir hadisi olduğunu bilenler, “Hüsnü Başkan’ın dili sürçtü. Rifat Başkan Peygamber hadisini kullanıyor, söz ona ait değil” yorumunda bulundular. Hüsnü Serteser ödül gecesinde konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktığında çevremizden “Hüsnü Başkan vekilliğe hazırlanıyor. ATSO Başkanlığı döneminde kürsü hakimiyetini de iyiden iyiye artırdı. Bundan sonrası rahat gelir artık” yorumlarını işittik. Hüsnü Serteser’in milletvekili adayı olması fikrini ilk olarak yaz aylarında ATB Başkanı Mehmet Mühsürler’den duymuştuk. Mühsürler, “Hüsnü’yü özel sektörü temsilen Meclis’e göndermeliyiz” fikrini her ortamda dile getiriyor ve bu fikre destek arıyordu. Demek ki bu fikir ve niyet giderek ciddiyet kazanıyor.
Açba yanıltmadı
Afyonkarahisar siyasetinin geçen yıla kadar en hareketli simalarından olan ancak son aylarda mecbur kalmadıkça gündeme gelmemeye çalışan AK Parti Milletvekili Sait Açba konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldiğinde hakkında yapılan tahminleri boşa çıkartmadı. Konuşma başlamadan önce bir dostumuz “Şimdi seraları anlatacak”, diğeri “Havaalanından mutlaka bahseder” dedi. Biz de “Bunun da müjdesini buradan vermek istiyorum” cümlesini mutlaka kuracaktır” dedik. Üçümüzün tahmini de doğru çıktı. Açba konuşmasında bizleri yanılmadı. Ayrıca Açba yaklaşık 10 dakikalık konuşmasında 30’a yakın kere “inşallah” kelimesini kullanarak geleceğe dair taşıdığı ümitlere işaret etti.
Hisarcıklıoğlu yerel medyayı destekledi, Maliye’ye yüklendi
Yerel medyanın önemine işaret eden Hisarcıklıoğlu Türkiye’nin her köşesini gezdiğini, bu nedenle rahatlıkla konuşabileceğini belirterek, “81 ilin 79’unda yerel medya yaygın medyadan daha güçlü” dedi. Medyaya da önerilerde bulunan TOBB Başkanı “Yörenizdeki başarı öykülerini dile getirin, herkese örnek olsun. Kadın ve genç girişimcilere önem verin. Onların seslerini duyurun” dedi. İşadamlarına da seslenen Hisarcıklıoğlu, “Sizler de yerel medyanıza sahip çıkın. Sahip çıkın ki yarın sesinizin duyurulması gerektiğinde onları arkanızda bulabilin. Onlar olmazsa sizin sesiniz çıkmaz.” Dedi. Defterdar Mustafa Ceylan’dan teşekkür plaketini alırken, “İlk kez Maliye’den bir şey alıyorum” diyerek espri yapan Hisarcıklıoğlu, konuşmasında da Maliye’den dert yandı. “Maliye bizim hep karımıza ortak, hiç zararımıza ortak değil. Bu nasıl ortaklık?” diyen Hisarcıklıoğlu ülkenin sisteminde yanlışlıklar olduğuna işaret etti.
Darbe planlarına tepki, demokrasiye tam destek
Sistem yanlışlıkları ile ilgili olarak Hisarcıklıoğlu’nun altı çizilecek cümleleri şöyle: “Yöneticilerinize sahip çıkın. Vali geliyor ilk günden sonra bu ne biçim adam deniyor. Şimdi bu salon dolusu halk çıksak gitsek bunu değiştirin desek gücümüz yeter mi. Ya da başkan seçiliyor ertesi gün eleştiri başlıyor. Seçimin ertesi günü aleyhine çalışma başlıyor. Bu yanlış Ama Afyonlular böyle değil. Afyonlular akıllı insanlar, nedenini Borsa’da Mühsürler’in yaptığıyla anlattım”
Son günlerin en önemli gündem maddesi “Balyoz Operasyonu” planlarında ismi darbe sonrası Başbakan olarak anılan ve bu haberleri anında yalanlayan Hisarcıklıoğlu sanki bu haberleri bir kez daha yalanlamak istercesine sık sık “güçlü demokrasi”ye vurgu yaptı. “Çok şükür, sandığı alamadılar daha elimizden, en özgür olduğumuz yer orası. Sımsıkı sarılın sandığa” diyerek yalanladığı iddialara bir kez daha göndermede bulundu. Devamında “Bizim nesil dünyadaki ilk 30 ekonomiden ülkemizi ilk 17’ye getirdi. Bizden sonrakiler ilk 10’a getirecek. Bunun yolu güçlü ekonomi ve kaliteli demokrasiden geçer. Kaliteli demokrasi herkesin hesap sorabildiği herkesin hesap verebildiği ortamda olur. Türkiye de sıkıysa bir hesap sor bakalım. Bunun için sistemin yeniden düzenlenmesi gerekir. Bu sistem bizi buraya kadar getirdi ama daha ileri gidemiyoruz. Bunun yolu yeni Anayasa’dan geçiyor. 82 anayasası diyor ki özel sektör ve devlet katkısı ile kalkınılır. Ama bu 1990’da değişti. Onun için yeni Anayasa’ya ihtiyaç var. 72 milyonun mutabakatı ile olacak bir Anayasa’ya” dedi. Hisarcıklıoğlu’na soru sormak isteyen ve “haber çıkartmak” isteyen gazeteciler birbirlerine “Sayın Başbakanım diye cümleye başlayın da haber çıksın” esprisinde bulundular. Allah’tan bu espri hayata geçirilmedi.
Bizim yeni mesleğimiz toplantıcılık
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu konuşmasını iki fıkra ile süsledi. Günün neşesi olarak bunları da sütunlarımıza alıyoruz: “Bu anlattığım fıkra gibi ama gerçek bir olay. Bizim çocuk okuya gittiğinde öğretmen tanışmak için babalarının ne iş yaptıkları sormuş. Herkes anlattıktan sonra sıra bizimkine gelmiş. Oğlan ‘benim babam toplantıcı’ demiş. Tabi çocuk her sorduğunda toplantıdan geliyorum, toplantıya gidiyorum diyoruz. Artık bizim yeni mesleğimiz bu.
“Adamın birisi kasabasına dönerken bataklığa düşmüş. İmdat diye yardım isterken bir kişi gelmiş. Demiş ki ona bir dal uzat ya da ip at da beni buradan kurtar. Adam demiş; seni oradan kurtaramam, çünkü sen hazine arazisinin tam ortasındasın. Hazine arazisinden bir şey almak için benim Kaymakam’a gitmem lazım. Kaymakam Mal Müdürü’nü çağıracak, ona soracak. İkisi de seni buradan almanın suç olmadığını söylerse itfaiye gelir seni buradan kurtarır demiş. Bataklıktaki adam, “iyi de bunlar olana kadar ben ölürüm” dediğinde öteki, ‘Ben sana ölmezsin ki, belki kurtulursun, ama ölürsen de mevzuata uygun ölürsün’ demiş. Biz ölmek istemiyoruz, bu ülkeyi zengin etmek istiyoruz…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti