Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hızlı Destek Programı anlatıldı

Hızlı Destek Programı anlatıldı

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı İl Müdürlüğü işbirliğinde Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı Semineri düzenlendi

 

ATSO’nun Youtube sayfasından yayınlanan seminerin açılış konuşmasını ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şükrü Köse gerçekleştirdi. Köse, “2020 yılının Mart ayından itibaren dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını, birçok işletmemizi zor durumda bırakmıştır. Bu etkilerin ardından ülke ekonomisi ile doğrudan ilgisi olmadığını düşündüğümüz döviz kurundaki dalgalanmalar ile birlikte, özellikle küçük işletmelerimiz ayakta durma savaşı vermeye başlamıştır. Böylesi bir zamanda KOSGEB tarafından sağlanacağı açıklanan destekler, adeta bir cansuyu olmuştur. Bu desteklerin kullanılması ile birlikte kadın ve genç istihdamının artacak olması, ülke ekonomimiz ve geleceğimiz adına büyük bir umut olacaktır. Ülkemiz, kadınların ekonomide daha çok rol alması, gençlerin beyin göçü yerine memleketimizde kalması ile müreffeh hâle gelecektir. Bu nedenle KOSGEB desteklerinin, işletmelerimiz için son derece yararlı olacağını görüyorum” dedi.
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın eğitimleri hakkında da bilgi veren Köse, “Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odamız olarak üyelerimizin bilgilerini eğitim ve seminerlerle tazelediğimiz gibi, yaşanan sorun ve çözüm önerilerini lobi faaliyetlerimizle ilgili makam ve mercilere iletiyoruz. 2018 yılında başlattığımız ATSO KOBİ Akademisi eğitimlerimiz, 2022 yılında da devam edecek. 2022 yılında planladığımız eğitimlerimizi, şartlar elverdiği ölçüde fiziki yapacağımızı da buradan duyurmak isterim. Ben katılımınızdan dolayı sizlere, seminerin düzenlenmesi dolayısıyla da KOSGEB İl Müdürlüğümüz’e teşekkür ediyorum. Eğitim ve seminerlerimizin Odamız’ın Youtube sayfasından takip edilebileceğini hatırlatarak saygılar sunarım” ifadelerini kullandı.
ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şükrü Köse’nin ardından konuşan KOSGEB İl Müdürü Ayşe Yeşim Çepni de “Bu toplantıyı organize ettiği için Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’na çok teşekkür ediyorum. Bizim bu mikro-küçük ölçekli işletmelere hızlı destek programı kapsamında çıktığımız üçüncü faz programı. Bu kapsamda pandemi koşullarından etkilenen, sıkıntı yaşayan işletmelerimize bir nebze olsun cansuyu vermek adına çıktığımız, Dünya Bankası ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı’ndan kaynak temin ederek destekleme yapacağımız bir destek programımız. Birinci ve ikinci fazını gerçekleştirdik ve bitirdik. Afyon özelinde 121 işletmeye bu desteği verdik. Üçüncü fazda da bunu katlayarak devam etmeyi istiyoruz. Üçüncü fazımız, birinci fazımızdan biraz daha farklı. Bu sefer sadece imalatçılar ya da genç işletmeler değil; esnaf, ticaret ve hizmet sektörlerinin bazı kesimleri de destek kapsamına dahil edildi. Bu noktada bütün Türkiye’ye, özellikle de Afyonumuz’a desteğimizin hayırlı olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.
Açılış konuşmalarının ardından KOSGEB KOBİ Uzman Yardımcısı Özge Baytak, destek programları hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Seminer, soruların cevaplandırılması ile sona erdi. >> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi