Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hızlı tren mükemmel hizmet – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Hızlı tren mükemmel hizmet

Türkiye’nin dünyada hızlı tren teknolojisini kullanan 8 ülkeden birisi olduğunu belirten AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün hızlı trenin Afyonkarahisar için ayrıca önemli olduğunu belirtti

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün Ankara-Afyonkarahisar hızlı treni ile Afyonkarahisar’daki yatırımların artış göstereceğini söyledi.
21 Eylül Cumartesi günü Ulaştırma Denizcilik ve Habercilik Bakanı Binali Yıldırım ile Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılan hızlı tren projesiyle 5 milyon nüfusa yaklaşan Ankara ile Afyonkarahisar arasındaki mesafenin 1 saat 15 dakikaya düşeceğini hatırlatan Milletvekili Halil ürün, “2023’de bütün Türkiye’yi hızlı tren ağlarıyla donatmak istiyoruz. Hedeflerimiz bu yöndedir çalışmalarımız da devam ediyor” dedi.
Türkiye Dünya genelinde hızlı tren teknolojisini kullanan 8 ülkeden birisi olduğunu kaydeden Halil Ürün, “Önce Eskişehir- Ankara, daha sonra Ankara- Konya hatları yapıldı. İnşallah 29 Ekim’de de İstanbul-Eskişehir hattını tamamlayarak İstanbul- Eskişehir-Ankara- Konya hattı tamamlanmış olacak. Ondan sonra hazırlığı yapılan hatlardan bir tanesi de Ankara- İzmir hattıdır. Bu hat için Ankara- Afyon hattı ayrı ihale edildi. Afyon-Uşak-İzmir hattı ise ayrı ihale edilecek. Bu ihale yapılalı çok oldu. Sözleşme yapıldı yer teslimi yapıldı. Hatta Ankara yoluna giden vatandaşlarımız tünel çalışmalarını görebilirler. Hızlı tren vatandaşları olduğu kadar iş adamlarını ve üreticileri de olumlu bir şekilde etkileyecek. Ankara gibi bir ilden hafta sonu termal kaplıcalar için insanlar Afyonkarahisar’a gelebilecekler. Bu proje bittiğinde Ankara-Afyon arası 1 saat 15 dakika olacak. Bu çok muhteşem bir şey. İzmir hattı da bittiğinde her şey mükemmel olacak. Ankara ile Afyon arası bağlandığında aslında İstanbul’a da bağlanmış olacağız. Eskişehir- Polatlı üzerinden ayrı bir projemiz daha var. Yani 5 Milyon nüfuslu Ankara’dan doğrudan gelen bir hızlı tren, 15 Milyon nüfuslu İstanbul’dan da Polatlı-Eskişehir aktarmalı hızlı tren ilimize gelmiş olacak. Bu termal turizm açsından da önemli bir durum.” dedi. (Kodcatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti