Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hizmet aşkımız her geçen gün artıyor

Hizmet aşkımız her geçen gün artıyor
Hizmet aşkımız her geçen gün artıyor

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Belediyesi’nin çalışmalarına yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Yapımı devam eden ve ihale aşamasında olan dev projelerle birlikte Afyonkarahisar’ın şaha kalkacağını belirten Başkan Çoban, hiç borçlanmadan tarihte görülmemiş yatırımların birbiri ardına yapıldığını anlattı. Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı görevinde 1 buçuk yılını doldurduğunu belirten Başkan Çoban, bu süre içersinde güzel hizmetler yapma ve şehrin makus talihini değiştirme gayreti içinde olduklarını söyledi. Her şeyin dört dörtlük ve en güzel yapıldığını iddia etmediğini belirten Belediye Başkanı Çoban, “Ancak, şunu çok rahatlıkla iddia ediyoruz ki; içimizdeki aşk, şevk, her geçen gün daha da artıyor. Bu ilin gelişmişliğine, mo-dernleşmesine, bu ilin alt yapısının üst yapısının tüm sorunlarının ortadan kalmasına bir nebze katkıda bulunduğumuz anda, mutluluğumuz daha da artıyor. Daha yeni yeni çalışmalara girişimde bulunmaya başlıyoruz” dedi.
4 yatırımın bedeli 100 milyonu geçiyor
Afyonkarahisar’ın dev yatırımlarla karşı karşıya olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, göreve geldiklerinde 7 milyon TL olan yatırım bütçesinin bugün 2 katından da fazlaya çıkarıldığının altını çizdi. Başkan Çoban, “Ayrıca devletin diğer kurumlarına bizim yaptığımızın 10 katı yatırıp yaptıran bir kuruluş haline geldik. Örneğin 26 Ağustos Tabiat Parkı 10 milyon TL harcanarak Belediyemize teslim edildi. Yine 10 milyon TL para harcanarak tamamlanmak üzere olan Zafer Ormanı’nı 10.10.2010 tarihinde hizmete açacağız. Yine Akarçay projemiz en büyük projelerimizden bir tanesi. Yaklaşık 30-40 milyon TL’lik yine Belediyemizin bir projesi Belediyemizin kasasından bir kuruş para çıkmadan 30 milyon TL’yi DSİ bizim adımıza harcıyor, Afyonkarahisar halkı adına harcıyor. Yine Spor Kompleksi projesi 55 Milyonluk bir yatırım. Yani sadece saydığım bu dört yatırımın değeri 100 milyon TL’yi geçiyor” dedi.
Şehrin her yanı şantiyeye döndü
Afyonkarahisar’ın, Cumhuriyet tarihi boyunca 100 milyon TL’lik yatırımı sadece Belediye’de değil, diğer kurumlarda da görmediğini anlatan Başkan konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bunun yanında göreve geldik, Değerli Valimizin öncülüğünde AFJET şu anda ilimize tam 30 milyon TL’lik bir yatırım yapıyor. İlimizin neresine bakarsanız, çok büyük şantiyeler, çok büyük inşaatlar görürsünüz. İnşallah havaalanımızla, duble yollarımızın bitmesiyle, çok kısa zamanda kavuşacağımız hızlı trenle, yeni yapılacak termal tesisleriyle bizim yaptığımız alt ve üst yapı çalışmalarıyla Afyonkarahisar Ege’nin yıldızı bir il haline gelecek. Tabii biz bunları tek başımıza yapmı-yoruz, başarmıyoruz. Bu başarıda siz, Belediye çalışanlarımızın en üst kademesinden temizlik işçisine kadar herkesin katkısı var.”
19 mahalleye ulaşıldı
Afyonkarahisar tarihinde ilk kez mahalle sorunlarının tek seferde ele alındığını belirten Belediye Başkanı Çoban, çalışmaları başlayan mahallede kanalizasyon, içme suyu, parke ve kaldırım çalışmalarının hepsinin yapıldığını söyledi. Bu çalışmalara Marulcu Mahallesi’nde başlandığını ve bugün 19 mahalleye ulaşıldığını dile getiren Başkan Burhanettin Çoban şunları söyledi:
“Burada da fikir babası kendimi görüyorum, kendime pay çıkarıyorum. Bir mahalleye girdiğimizde alt yapıyı değiştiriyoruz. Varsa kanalizasyon, içme suyu tesisatının tamamını değiştiriyoruz. Bilahare kaldırıma geçiyoruz. Bizim göreve geldiğimizde Mecidiye Mahallemizin üç sokağı, eski Belediyemizin arkasındaki bir sokak, birde Nakilci Mahallemizin orada bir sokak haricinde böyle bir çalışma yok. İnşallah Cumhuriyet Mahallemizdeki çalışmalarla beraber, tam 19 mahallemizin tüm sorunlarını ortadan kaldırıyoruz. Bakınız bir mahalle bile yapılmamışken biz 1,5 yılda 19 mahalleyi yapıyoruz.”
Sit alanının parkeleri,
Belediye’nin fabrikasında yapılacak
Daha önceden Kentsel Sit alanında yer alan Çavuşbaş, Tacıahmet, Kale, Taşpınar, Olucak, Burmalı, Hacı Aftal gibi birçok mahallenin yol sorunlarının da çözüleceği müjdesini veren Başkan Çoban, “O eski bildiğimiz yüz yıllık parke taşlarından da herkes şikâyetçi. İnşallah Afyonkarahisar Belediyesi kendi kurduğu fabrikada, kesim tesislerinde bu taşları da aynı kilitli parke gibi yani beton parke gibi ebadı keserek bu mahallelerimize döşemeye başlayacağız. 50 yıl, 70 yıl önceki taşlar aynen duruyordu, ilk kez bu mahalleleri-mize de bu şekilde hizmet yaparak oradaki insanlarımızın da bir değeri olduğu, oradaki insanlarımızın da kaliteli yollarda, düzgün yollarda yürümeye hakkı olduğunu onlara da göstereceğiz. İnşallah böyle gidersek önümüzdeki 3,5 yıl içerisinde hiçbir mahallenin kaldırım, yol sorunu kalmayacak” dedi.
Borçlanmadan 2,3 milyonluk araç alındı
Afyonkarahisar Belediyesine alınan araç ve gereçlerin ortada olduğunu açıklayan Başkan, yine 1 buçuk yıllık süreçte, geçmiş beş yılda alınandan daha fazla araç alındığını söyledi. Belediyeye 2.3 milyon TL değerinde araç kazandırıldığını ifade eden Başkan Çoban, araçların hiçbir şekilde kredi kullanmadan borçsuz bir şekilde alındığının altını çizdi. Üç ay içerisinde 160 ton kapasiteli yeni modern, asfalt plentini de ilimize kazandırarak, asfalt şantiyesinin Organize Sanayi Bölgesi’ne taşınacağını hatırlayan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Böylece Afyonkarahisar Belediyesi saatte 80 tondan saatte 240 ton asfalt üretimini yapabilecek hale gelecek. Asfalt şantiyesine toplam harcayacağımız para katma değer vergisi hariç, inşaatlarıyla birlikte tam 3 milyon TL’yi buluyor” diye konuştu.
Merkez-yerel yönetim uyumu
Yapılan çalışmalar sırasında herhangi bir kredi kullanılmadığını açıklayan Başkan Çoban, şuanda İller Bankasına geçmiş dönemde olan borçların ödendiğini ancak borç para alınmadığını söyledi. Başkan Burhanettin Çoban şöyle konuştu; “İnşallah 15 Ekim’den itibaren de İller Bankası’ndan her ay bize ekstradan 350 bin TL daha fazla para gelecek. Bunun da görüşmelerini yaptık, mutabakata vardık. Bunu da neden? İktidarla uyum içerisinde Sayın Bakanımızın Sayın Milletvekillerimizin desteği ile yapıyoruz. Dolayısıyla biz bir iş yaparken, bir araç alırken ‘Bunun finansını nasıl karşılayacağız?’ diye bir derdimiz yok. O yüzden çok iddialı konuşuyoruz, çok büyük yatırımlar yapıyoruz, çok büyük ekipmanlar, makinalar alıyoruz. Kim Belediye’ye bir hizmet yapmış ise, kim Belediye’ye bir kuruş mal vermiş ise onun bedelini biz hemen ödememiz gerekir.”
İkinci Kent Meydanı geliyor
Seçim öncesi verdiği vaatlerin yanı sıra söz vermediği ve büyük çapta pek çok yatırımında yapıldığını vurgulayan Burhanettin Çoban, “Seçim öncesi verdiğim vaatlere rakamsal olarak şöyle bir baktım; hizmetlerin çoğunu yapmışız. Bunun yanında söz vermediğim işleri yapmışız. Hiçbir Belediye Başkanı şehrin göbeğindeki bir binayı yıkarak orayı meydan falan yapmaz. Buradan gelecek en az 15 milyon TL gelir ile her yıl asfalt yapar, park yapar, pazarlar yapar. Ama biz artık o hale geldik ki 15 milyon TL’ye ihtiyacımız yok, onu biz başka yerden buluruz. İnşallah Emek Meydanı gibi başka bir meydanı da çok kısa bir zamanda gelecek sene duyacaksınız başka bir yere yapacağız. Başkaların buradan belediyeye nasıl trilyonlar kazandırırız dediği yerde biz halkımızın lehine çok güzel sonuçlar çıkartacağız.” ifadelerini kullandı.
“Ne söz verdiysek fazlasını yapacağız”
Bugüne kadar ne söz verildiyse fazlasını yapacağını ifade eden Başkan Çoban sözlerini şöyle tamamladı; “İnanıyorum ki, seçimlerde de hangi partiden olursa olsun, aday olacak bir Belediye Başkanı halkın karşısına ‘Ben Başkan adayıyım, yol yapacağım, köprü yapacağım, park yapacağım’ diye çıkamayacak. Projesiyle, çizimiyle ‘şunu şunu yapacağım’ diye çıkacak. Çünkü biz bunu başlattık. Belediye Başkan adaylığı bile artık belli bir standarda yükseldi. Bundan önceki seçimlerde içlerinde hiç Belediye Başkanı projesiyle ‘şunları şunları yapacağım, önceliğim bunlardır, sistemim şunlardır’ diye asla halkın karşısına çıkmamıştır.”