Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Hizmet karşıtı zihniyete karşı hizmetimizi sürdüreceğiz”

Şuhut Belediye Başkanı ve

Şuhut Belediye Başkanı ve Şuhut Çevre Hizmetleri Birliği Başkanı Recep Bozkurt, CHP Milletvekili Burcu Köksal’ın belediyenin atıksu tesisiyle ilgili iddialarının asılsız olduğunu açıkladı. Bozkurt, “Biz hizmet karşıtı zihniyetin her türlü olumsuz beyan ve tavrına karşı 13 yıldır olduğu
gibi ömrümüzün sonuna kadar gönül verdiğimiz ilçemize hizmet edeceğiz” dedi

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal’ın Şuhut Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi hakkındaki iddialarına Şuhut Belediye Başkanı ve Şuhut Çevre Hizmetleri Birliği Başkanı Recep Bozkurt cevap verdi.
“ZİYARET HABERSİZ VE BASKIN YAPARCASINA YAPILDI”
Recep Bozkurt, CHP Milletvekili Burcu Köksal’ın 8 Ocak 2022 tarihinde partisinin Şuhut İlçe yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Şuhut Çevre Hizmetleri Birliğine bağlı Atıksu Arıtma Tesisini izinsiz, habersiz bir şekilde baskın yaparcasına ziyaret ettiğini iddia etti. Bozkurt, “8 Ocak 2022 tarihinde CHP Milletvekili Burcu Köksal ve CHP Şuhut İlçe yönetimi Çevre Hizmetleri Birliğine bağlı Atıksu Arıtma Tesisimizi, habersiz bir şekilde adeta baskın yapar gibi ziyaret etmiş ve her zaman yaptıkları gibi tesisimiz hakkında da zan altında bırakacak doğru olmayan ifadeler ve açıklamalarda bulunmuşlardır. 2010 yılında Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun Çevre ve Orman Bakanı iken talimatları ile bakanlığın teknik ve finansman desteği alınarak atık su arıtma tesisi tarafımızca yapılmış ve faaliyetlerine başlamıştır. Şuhut ilçe merkezimiz ve tesise bağlı 14 köyümüzün evsel nitelikli atık sularını tesisimiz arıtmaktadır. Şuhut Çevre Hizmetleri Birliğimiz Şuhut Belediyesi ve Afyonkarahisar İl Özel İdaresinden ayrı bir tüzel kişiliğe sahiptir. Fakat tesisimizin daha kapsamlı çalışabilmesi için belediyemiz tarafından çevre mühendisi murat şimşek birlik müdürü olarak görevlendirilmiştir.” dedi.
“BİRLİK VE TESİSİN
GELİR DURUMU BELLİDİR”
Recep Bozkurt açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Tesisimiz Şuhut Belediyesi’nden tahsil ettiği atık su arıtma bedeli ve İl Özel İdaresinden aktarılan yıllık paylarla işletilmektedir. Bu iki kurumdan aktarılan paylar haricinde birliğimizin ve tesisimizin başka bir rutin geliri yoktur. Şuhut Belediyesinden 2021 yılı içerisinde aylık ortalama 30 bin TL, İl Özel İdaresinden aylık ortalama 15 bin TL para aktarılmaktadır. Bu kapsamda aylık ortalama gelirimiz 45 bin TL, yıllık toplam gelirimiz 540 bin TL’dir. 2021 yılında toplam giderimiz ise yılık 660 bin TL’dir. Aylık ortalama 30 bin TL elektrik gideri, 3 çalışan personelin aylık personel gideri 25 bin TL’dir. Aylık giderleri de topladığımızda aylık ortalama toplam giderimiz 55 bin TL’dir. Aradaki 10 bin TL’lik gelir gider farkı sağlanan diğer hibe ve desteklerle kapatılmıştır.”
“İKİ BÜYÜK SEL FELAKETİ SONRASI REVİZYONA İHTİYAÇ VAR”
Tesisin 2010 yılından itibaren sorunsuz çalıştırıldığını tesisin 2015 yılında 2 kez büyük sel felaketine maruz kaldığını dile getiren Bozkurt, “Büyük sel felaketleri sonucunda tesisimiz büyük hasar almıştır. Bu hasardan kaynaklanan sıkıntılar özverili çalışmalarımız neticesinde kısa sürede giderilmiş olup 7-24 esasına uygun olarak çalışmaya devam etmiştir. Son zamanlarda tesisimiz gerek 10 yıldır aralıksız çalışmasından ve gerekse uğranılan sel felaketi nedeniyle sık sık arızalanmakta ve tam kapasite çalıştırılamamaktadır. Bu nedenle köklü bir revizyona ihtiyaç duyulmaktadır. Bu revizyon kapsamında tesisimizin daha verimli bir şekilde çalışmasını sağlayacak olan bir çok ithal malzemenin yenilenmesi gerekmektedir. Yapılan proje çalışmalarında bu revizyonun gerçekleşebilmesi için en az 1 milyon tl ye ihtiyacımız vardır. Bu nakdi ihtiyacın karşılanması ve tesisimizin daha iyi çalışabilmesi için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına, Afyonkarahisar İl Özel İdaresine ve ilgili tüm kurum ve kuruluşlara gerekli müracaatlar yapılmıştır. Atıksu Arıtma Tesisi revizyonuna en kısa zamanda başlanacaktır.” ifadelerini kullandı.
“ASILSIZ BEYANATLARLA BELEDİYEMİZ ZAN ALTINDA BIRAKILIYOR”
Bozkurt sözlerini şöyle tamamladı: “2022 yılından bugüne kadar ilçemize AK Partimiz sayesinde milyarlarca TL’lik yatırım ve hizmet yapılmıştır. Bu devasa yatırımları görmeyen, Şuhut’a hiçbir hizmet istemeyen ve Şuhutumuzun adını hep karalayan açıklamalarda bulunan zihniyet gerek Belediyemizi ve gerekse partimizi aslı astarı olmayan beyanatlarla zan altında bırakmaya ısrarla devam etmektedir. Biz bu hizmet karşıtı zihniyetin her türlü olumsuz beyan ve tavrına karşı 13 yıldır olduğu gibi ömrümüzün sonuna kadar gönül verdiğimiz ilçemize hizmet etmeye devam edeceğiz.”
>> Burak AYDIN’ın Haberi