Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Hizmet yelpazesi geniş bir kurumuz”

“Hizmet yelpazesi geniş bir kurumuz”
“Hizmet yelpazesi geniş bir kurumuz”

Kadın, çocuk, genç, yaşlı her kesimden insana hizmet veren Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün geniş bir hizmet yelpazesi olduğunu belirten İl Müdür Yardımcısı Yasin Evcin, hizmet dönüşümleri ile çalışmaların arttığına dikkat çekti

Aile Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Yasin Evcin, bakanlığın taşra teşkilatları olarak il müdürlükleri bünyesinde 5 genel müdürlük, 1 daire başkanlığı ile birlikte hizmetlerin yürütülmeye çalışıldığını dile getirdi.
HER KESİME ÇOK YÖNLÜ HİZMET
Yasin Evcin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın misyonunun; köklü devlet tecrübesi, kültür ve medeniyet birikimi çerçevesinde, evrensel hukuk ve anayasa çerçevesinde, uluslar arası sözleşmeler ve ulusal plan ve politikalara sosyal hizmetlerin temel esasları olarak açıkladı. İl Müdür Yardımcısı Yasin Evcin, vizyonlarının ülke insanları ve insanlığına değer katmak olduğunu belirtti. İnsanı mutlu yaşatıp, sağlıklı yaşlandırmayı amaçladıklarını aktaran Evcin; “Vizyonumuz çerçevesinde dezavantajlı kesime yönelik doğumdan ölüme kadar ki tüm süreçte Bakanlığımızın hizmetleri görülmektedir. Çocuk, genç, kadın, erkek, yaşlılar olmak üzere taşrada hizmetlerimizi devam ettiriyoruz.” dedi.
MOTİVASYON VE EĞİTİM
ARALIKSIZ
İl Müdür Yardımcısı Yasin Evcin, Afyonkarahisar’da müdürlük birimlerinde görevli çalışanların vatandaş memnuniyetini esas alma bilinci ile çalıştıklarını kaydetti. Bu bilinçle çalışmanın ana kuralları olduğundan söz eden Evcin; “Sunduğumuz hizmetlerde vatandaşların beklenti ve isteklerini karşılayabildiğimiz kadar kaliteli olma bilinci, çalışma azmi içerisindeyiz. Hizmetlerimiz ve hizmeti sunuş kalitemizi artırmak amacıyla sürekli kendimizi geliştirecek eğitimler ve hizmet içi eğitimler devam etmekte çabalar gösterilmektedir. Bu meyanda Bakanlığımızın merkez teşkilatları ve taşrada bu manada sürekli eğitimler ve çalışanlarımızı motive edeci çalışmalar yapılmaktadır.” diye konuştu.
14 KİŞİLİK HİZMET ALIMI YAPILDI
Afyonkarahisar Aile ve Sosyal İl Müdürlüğü bünyesinde 8 tane kuruluşun mevcut olduğunu aktaran Yasin Evcin, bu kuruluşların koordinasyonlarının yürütülmesi, çocuk, kadın, engelli, genç, koruyucu aile ve evlat edindirme müracaatları ilk elden alınıp değerlendirilmesi ve uygun hizmet modellerinden yararlandırılması çalışmaları yapılmaktadır. İl Müdürlüğümüzde bir il müdürü, üç il müdür yardımcısı mevcuttur. 25 Kadrolu personel mevcut olup bir kısmı geçici görevli olarak, merkezde ve bakanlıklarımızda bulunmaktadır. Bir kısım personelde kuruluşlardaki ihtiyaca binaen bulundurulmaktadır. Toplamda 43 personel bulunmaktadır. Bakanlık bütçesinden özel hizmetler olarak istihdam edilen personel çalıştırılmaktadır. 17 İlçemize hizmet götürme noktasında 14 kişilik hizmet alımında personelin biz çok faydasını gördük. Bu noktada bize destek olan İGM üyelerine ve çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.
ÇAKMAK YURDU DÖNÜŞÜME UĞRADI
Yasin Evcin, özellikle engelli evde bakım hizmetlerinde görevlendirilen personelin müracaatları en kısa zamanda değerlendirerek engelli bireylerin evde bakım ücretlerinden yararlandırılmasının hedeflendiğini aktardı. Afyon’un bu hizmetlerin etkin sağlanması noktasında Türkiye’de birkaç ilden biri olduğunu söyleyen Evcin; “İzmir ve Afyon bu manada öne çıkan iller. Biz bunu örnek olarak illerimize veriyoruz. Biz bu konuda ki hassasiyeti özellikle belirtiyoruz. Sekiz kuruluş; Bolvadin Mehmet Akif Ersoy Çocuk Yuvası, il merkezimizde Çocuk Evleri Koordinasyon merkezi, Afyonkarahisar Kız Yetiştirme Yurdu vardır. Afyonkarahisar Kız Yetiştirme Yurdumuz, Fevzi Çakmak Erkek Yetiştirme Yurdumuz hizmet dönüşümü kapsamında Koruma Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi olarak konumlandırıldı. Merkezimiz de yine Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi vardır. Emirdağ Huzurevi ve Sandıklı Hüseyin Develi Huzurevi olmak üzere 8 kuruluşumuz bulunmaktadır.” ifadelerini kullandı.
FEVZİ ÇAKMAKTA
HİZMET D��NÜŞTÜ
Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün politikası kapsamında kapatılmasının gündemde olduğunu kaydeden Yasin Evcin şunları söyledi: “Çocuk koruma ve ilk müdahale birimi ve kadın ilk müdahale birimleri faaliyete geçirilecek. Kız Yetiştirme Yurdumuz 60 kapasiteli olup 48 adet şu anda çocuk kaydı var. Fiilen kalan çocuk sayımız 17’dir. Burada kalan çocuklarımızdan yine bir kısmı ailelerinin yanında izinli, bir kısmı okul kayıtları nedeniyle kuruluşumuzdan ayrılmışlardır. Burada 16 kadrolu, 2 sözleşmeli personel, 14 hizmet alımı ile toplamda 27 personel hizmet vermektedir. Kız Yetiştirme Yurdumuzun sosyal etkinlik alanlarında görüntüler gelmektedir. Afyonkarahisar Koruma Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi olarak hizmet dönüşümü kapsamında Fevzi Çakmak Yetiştirme Yurdu bu merkeze dönüştürüldü. Bu manada; suça sürüklenen çocuklarımız buraya gelmektedir.”
HUZUREVİNDE 110 YAŞLI
BARINIYOR
Afyonkarahisar Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde toplam 61 personelin hizmet verdiğini belirten Yasin Evcin, merkezde toplamda 110 yaşlının barındığını ifade etti. Yatağa bağımlı ve bir bakıcıya muhtaç yaşlıların yanı sıra günlük hayatını idame ettirebilecek düzeyde olan Huzurevi yaşlılar olduğunu kaydeden Evcin şöyle konuştu: Huzurevimizde 60 yaş üzeri ekonomik ve sosyal yönden muhtaç yaşlılarımızın koruma bakım ve ihtiyaçları, ruhsal ve psikolojik gereksinimleri karşılanmaktadır. Sürekli bakım ve rehabilitasyona ihtiyaç duyanlarında bu ihtiyaçları giderilmektedir.
Yaşlıların hayata bağlanması noktasında zaman zaman geziler, eğlenceler ve etkinlikler yapılmaktadır. Sayın Valimiz ve eşi hanımefendinin yaptığımız etkinliklere desteklerini görüyoruz. “ (Kocatepe)