Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Hizmet zulme dönüşmesin – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 9 Ekim 2010 Cumartesi 03:00:00
  Faaliyete geçtiği günden beri Afyonkarahisar’ın yüz akı olarak adlandırılan bir proje ve şirketti AFJET A.Ş. Ancak bu sene bu imaj yerle yeksan oldu.
AFJET’in kapasitesini genişletmesi amacıyla başlatılan çalışmaları Afyonkarahisarlılar için zulüm noktasına geldi. AFJET’in kapasite genişletme çabalarının memleketin yararına olduğunu, hava kirliliğini azaltacağını, ısınmada yerli kaynakların kullanımı ile milli ekonomiye katkı sağlayacağını istisnasız herkes kabul ediyor. Bu noktalardan baktığımızda AFJET Afyonkarahisar’ın yüz akı olmayı sürdürüyor.
Ancak iş icraata geldiğinde durum tam tersine dönüyor.
İnşaat sezonu olan mevsimler boyunca şehir merkezinde kazılmadık, girilmedik cadde ve sokak bırakmayan AFJET bu çalışmalarını kışın kapıya dayandığı bu günlerde hala tamamlayabilmiş değil. Şehir merkezinde AFJET’in vereceği sıcak suyu “hacı yolu bekler gibi” bekleyen on binlerce Afyonkarahisarlı adeta isyanda.
Her ay düzenli bir şekilde, bazılarının içlerine sinmese de AFJET aidatlarını geciktirmeden, günü gününe ödediklerini belirten vatandaşlar “Bu işin sorumlusu kim?” arayışı içerisindeler.
Kıt-kanaat geçinirken mahallelerinin AFJET’e dahil olmasıyla birlikte abone parası denkleştirip umutla beklemeye başlayanlar AFJET’i telefonla aradıklarında karşılarında ya yetkili bir muhatap bulamadıklarını, ya da baştan savıcı cümlelerle savuşturulduklarını belirtiyorlar. İnsanlar “Bu ne insan haklarına, ne tüketici haklarına, ne de hemşehrilik hukukuna sığar” diyerek tepkilerini dile getiriyorlar.
Şehir merkezindeki hemen hemen tüm kamu kurumlarıyla birlikte hastanelerinde AFJET’in sistemi kapsamına alındığını unutmamak gerekiyor. Bugün evlerinde kat kat battaniyenin altında ısınacağı günü bekleyen vatandaşların yanı sıra hastanelerde elektrik ocakları ile “tedavi olmayı” bekleyen hastaları, çocukları da unutmamak gerekiyor.
Her zaman söylenildiği gibi; kapasite genişletilmesine, şirketin büyütülmesine, yapılan çalışmalara kimsenin itirazı yok. Yapılan itirazlar plansız-programsız yapılan işlere.
Bu memleketin kış memleketi olduğu, Ekim ayından itibaren soğuk havanın etkisi altında olacağı bilinmiyor muydu? Teknik ekip işe giriş-meden önce bunların plan-programını yapmamış mıydı? Program yapılırken sapma-gecikme payları göz önüne alınmamış mıydı? Olası gecikme halinde vatandaşın üşüyeceği, isyan edeceği göz önüne alınmamış mıydı? Evinde yaşlısı olan, çocuğu olan AFJET abonesi hane sayısının kaç olduğu biliniyor muydu?
Hastaneleri proje kapsamına alan AFJET yetkilileri bugün olduğu gibi, sistemde yaşana-bilecek aksiliklere karşı alternatifleri hiç düşünmedi mi?
AFJET A.Ş.’nin yönetim Kurulu Vali Haluk İmga, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, ATSO adına Orhan Kuş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Demirsoy, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Oyur, Afyonkarahisar Belediyesi adına Hüseyin Karaca’dan oluşuyor. AFJET’in genel Müdürlük makamında ise Yusuf Ulutürk oturu-yor.
Tüm bu saygın isimler Afyonkarahisar halkına kısa sürede açıklamalı diye düşünüyoruz: Afjet Afyon’u ne zaman ısıtacak?

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER