Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hizmeti kısmadan, bütçeyi iyi yönettik

Hizmeti kısmadan, bütçeyi iyi yönettik
Hizmeti kısmadan, bütçeyi iyi yönettik

Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın basın mensupları ile bir araya geldi. Düzenlenen basın toplantısına MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Karagöz, MHP Emirdağ İlçe Başkanı Abdil Demiral ve yönetimi, Belediye Başkan Yardımcıları Vahit Ünver ve Süleyman Güneş, Kreş Müdürü Nurettin Diker, Belediye meclis üyelerinin yanı sıra daire amirleri ve personeller de katıldılar.
Emirdağ Belediyesi konferans salonunda basın mensuplarına konuşan Başkan Kargın,
Afrin ve çevresinde görev alan Mehmetçikler ile basın mensuplarına duada bulundu.
“ASKERİMİZİN YANINDAYIZ”
Türk askerinin Zeytin Dalı operasyonu ile büyük bir sınav verdiğini belirten Başkan Kargın, “Türk askeri 7 düvelin bulunduğu bir bölgede operasyonlar yapıyor. Bu zor şartlarda operasyonlarına devam eden askerimizin yanındayız. Allah onların tırnağına bir tek saçının teline zarar vermesin. Dualarımız askerimizle. Başarılarla tekrar ülkemize dönmelerini nasip etsin” diye konuştu.
“BU BİR HİZMET YARIŞIDIR”
Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, belediye olarak yaptığı çalışmalara da değinerek, “Amacımız geçmişi karalayarak, geleceğe hava atmak değil” dedi.
Geçmişten günümüze Emirdağlılara hizmet eden herkese ayrı ayrı teşekkür eden Başkan Kargın, “Bu makamlar bir hizmet yarışıdır. Her şeyin, her yapılan hizmetin beğenilmesini beklemek doğru değil. Bunu vatandaşlarımızın takdirine bırakıyoruz. Biz hakaret içermeyen her türlü eleştiriyi kabul ediyoruz. Biz eksiklerimizi kapatma, üstünü örtme taraftarı değiliz. Baskı yaparak insanların yanlış bilgilendirilmeleri taraftarı da değiliz. Böyle bir beklentimiz de yok böyle bir niyetimiz de yok. Biz her zaman doğru yapmaya çalışıyoruz takdiri de vatandaşımıza bırakıyoruz” dedi. Emirdağ Belediye Başkanı Kargın şunları söyledi: “Petrol bulmadık, satıp savmadık. Bugüne kadar iş makinalarından Belediye’ye bir gelir olmazmış, nikahlardan para alınmaz, düğün salonlarından bedel alınmazmış. Biz bunları kayıt içine alarak bunları yaptık. Hak etmeyenin ücretsiz ulaşım hakkını kestik, İmar gelirlerini kayıt altına aldık, resmileştirdik. Borçları böyle ödedik. Hiçbir kişiye hiç bir kurama borçlanmadık. Özel bankalardan Belediye namına çekilen kredileri ödüyoruz. İşçilerimize olan borçlarımızı ödedik. Memurlarımıza da hatırı sayılır bir zam yapacağız. Siyasi geleneklere aykırı davranıyoruz. Kimsenin, oyu partisi, düşüncesi bizi ilgilendirmiyor.”
“ELEŞTİRİLER ZARARLARIN ÖNÜNE GEÇER”
Belediye çalışmalarının eleştirilmesinin bir zararın önüne geçtiğini belirten Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, şöyle dedi:
“Belediyelerin yaptığı hizmetlerin eleştirilmesi, hesaplarının incelenmesi bazı zararların önünü geçer. Keşke eksiklerimizi günlük olarak tespit edebilsek, keşke hiç eksiğimiz olmasa. Zaman zaman söyleniyor ve seçim zamanında verdiğim sözlerden dolayı Hz. Ömer adaleti isteniyor. Bir kere Hz. Ömer olmak kolay değil. Ancak onu taklit ederiz. Ancak onu takip ederiz ve onun yaptıkları gibi yapmaya çalışırız. Hz. Ömer’in dediği gibi kurdun da kuzunun da hakkını korumak ve bunun da hesabının bizlere sorulacağının bilincinde olmak lazım.”
“TÜM EMİRDAĞLILARIN
BELEDİYE BAŞKANIYIM”
Sözlerine seçilmesinin ardından tüm Emirdağlıların Belediye Başkanı olarak görevine devam ettiğini hatırlatan Başkan Kargın, belediyenin ciddi bütçe açıklarını, yaptıkları tasarruflar ve öz gelirlerin artırılmasıyla ciddi anlamda giderdiklerini ifade etti.
Göreve geldiği Nisan 2014 tarihinden itibaren ciddi tedbirler aldıklarını hatırlatan Başkan Kargın, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Göreve geldiğimiz günden beri ciddi tedbirler aldık. Bu bazılarını üzm��ş veya bazılarını kırmış olabilir ancak bu gerekliydi. Biz hiç bir ayrım yapmadan insanların yapabileceği konularda görevlendirerek ciddi bir tasarrufa ve ciddi bir bütçe kontrolüne gittik. İyi bir mali disiplin ile 40 milyon liralık borcumuzu 17 milyona kadar düşürdük. Geçmişe bir sünger çektik ancak önümüzdeki süreci de iyi yönettik. 12 milyon liralık bütçemiz 24 milyona çıktı. Rakamlardan korkmadan, iyi bir planlama ile bu sıkıntıları aştık.”
“HARCAMALARI KISTIK
AMA HİZMETİ KISMADIK”
Belediye harcamalarında gidilen tasarrufların hizmeti engellenmediğine dikkat çeken Başkan Kargın, çarpıcı rakamlar verdi.
Başkan Kargın, “Biz hizmetleri yaparken tasarrufa gitmedik. Hizmetlerimizi artırarak yaparken, bunlara yapılan harcamalarda tasarruf yaparak yaptık. Mesela bu belediyede 2012 yılında temizlik hizmetlerinde 28 kişilik bir ekiple hizmet verilirken aylık 120 bin lira aylık hak ediş ödenmiş. Aradan geçen 6 yıl sonra temizlik hizmetindeki kişi sayısını artırdık, makine ekipmanlarını artırdık ve daha temiz bir Emirdağ sloganıyla yola çıktığımızda bizim aylık hak edişlerimiz 100 bin liraya anca vardı. 6 yıl önce 120 bin lira aylık hak ediş ödenirken şimdilerde bu rakam giderek düştü. 6 yıl içerisinde meydana gelen enflasyon artışlarını da hesap edersek, bu rakamların artması gerekirken biz düşürmüşüz. Biz bu 4 yıllık görev süremizde yaptığımız tasarruflarla 3 milyon lira tasarruf sağlamışız” şeklinde konuştu. 6 milyon TL’yi aşan borçla devraldıkları Belediye bütçesini 8 ayda 6 milyon bütçe fazlası veren bir konuma getirdiklerini belirten Emirdağ Belediye Başkanı uğur Serdar Kargın, “Eksi 6 milyondan bütçeyi artıya geçirdikten sonra 2015’de 7.37 milyon TL, bütçe fazlası vermişiz. Bu rakam giderek artmış. Bütçe fazlamız 2016’da 7,47 milyona, 2017’de 8.9 milyona ulaştı. Bir de tahakkuk edip, tahsil etmediğimiz alacaklarımız var. Bunlar da yaklaşık 5 milyon TL civarındaBir bütçe ancak bu kadar iyi yönetilebilirdi” dedi.
“PARAYI VEREN DÜDÜĞÜ ÇALMAMIŞ”
Belediye hizmetlerinde özellikle su ödemelerinde bir artışa gidilmediğine dikkat çeken Başkan Kargın, zarar eden toplu taşımanın bile kâra geçtiğini hatırlattı.
“Özellikle geçmiş dönemde bütçeden çok borçlanma yapılmış, ama nasıl ödeneceğinin planlaması yapılmamış” diyen Başkan Kargın, “Bu düşünmeden yapılan borçlanmaların ödemeleri 2025 yılına kadar sürecek. Yani onların yaptığı borçlanmaları şu anda bizler ödüyoruz. Parayı veren düdüğü çalar derler ama bu böyle olmamış. Düdüğü çalan onlar parayı ödeyen biz olduk.”
“SORUNU HEMEN ÇÖZME TARAFTARIYIM”
Göreve geldiğimden bu yana sorunu hemen çözme taraftarı olduğunu vurgulayan Başkan Kargın, “Ben gördüğüm duyduğum sorunu anında çözme taraftarıyım. Biz makam olarak vatandaşı vitesten atma yeri değiliz, şikayet etme yeri değiliz, biz şikayeti dinleyip çözüm bulma yeriyiz” dedi.
Başkan Kargın, belediye olarak öz gelirleri artırırken, kimseyi üzmeden zam yapmadan yapmaya gayret gösterdiklerini ifade etti.
Başkan Kargın, “Diğer belediyelere baktığımız zaman devletten gelen paralarla iş yapmaya çalışırken biz öz gelirlerimizle hizmet yapmaya çalışıyoruz. Maden bulmadık, petrol kuyusu açmadık. Biz tüm mali bütçemizi ciddi anlamda kontrol altına alarak yaptık” diye konuştu.
Emirdağ Belediyesi Konferans Salonunda yaygın ve yerel basın çalışanları ile bir araya gelen ve belediye çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Kargın, daha sonra Otogar Cafe’de basın çalışanlarına bir yemek verdi.
Yemekte de basın çalışanları ile sohbetine devam eden Başkan Kargın, gazetecilerin kendisi ve belediye çalışmaları hakkındaki merak ettiklerini de samimi bir dille anlattı.
Yemek sonrası tüm gazetecilerin ve belediye çalışanların da eşlik ettiği Zeytin Dalı operasyonuna katılan ve tüm askerlerimiz için Kur’an-Kerim okunarak duada bulunuldu.
Öğle yemeğinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Kargın daha sonra gazetecilerle belediye hizmetlerini yerinde gösterdi, bilgiler verdi.
EMİRDAĞ BELEDİYESİ SOSYAL TESİSLERİ TANITILDI
Basın mensuplarıyla düzenlenen yemeğin ardından Emirdağ Belediyesi’nin bu zamana kadar yapmış olduğu projeleri tanıtmak ve bilgi vermek amacıyla Sosyal tesislere geçildi. Burada sırasıyla Aşevi, Taziye Evi, Kadim Dostlar Ekmek Fırını ve Fadime-Derviş Uyar Kreş ve Gündüzbakım evi basın mensuplarına gezdirilerek hizmetler hakkında bilgiler verildi.Basın mensupları Başkan Kargın’ın yapmış olduğu çalışmaları yerinde inceledi.
“AŞEVİ GÖNÜLLERE DOKUNUYOR”
Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın basın mensuplarına Aşevi’ni tanıtarak burada yapılan hizmetler hakkında birtakım bilgiler sundu.Aşevi bünyesinde hayırsever vatandaşların da destekleriyle 2015 Mart ayından bu yana ihtiyaç sahibi insanlara günlük sıcak yemek ulaştırdıklarına değinen Başkan Kargın, şu anda bu hizmetin toplamda 80 ev olmak üzere yaklaşık 350 kişiye doğrudan hizmet verdiğini belirtti.
“KADİM DOSTLAR EKMEK
 FIRINI HİZMETLERİNİ
ARTTIRARAK SÜRDÜRÜYOR”
Başkan Kargın, Aşevi’nin basına tanıtılmasının ardından geçtiğimiz yaz aylarında açılışı yapılan ve hizmetlerini her gün sürdürmekte olan Kadim Dostlar Ekmek Fırınını basın mensuplarıyla birlikte ziyaret ederek burada yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Fırın sayesinde şuan itibariyle ihtiyaç sahiplerine toplamda günlük 800 ekmek ulaştırıldığını belirten Başkan Kargın, önümüzdeki günlerde bu sayının daha da artabileceğine dikkat çekti.
“SPOR SALONUMUZ EĞİTMEN
HOCALARIMIZIN ÖNCÜLÜĞÜNDE
HİZMET VERMEYE HAZIR”
Başkan Kargın, Sosyal Tesisler bünyesinde oluşturulan spor salonunun hizmetleri hakkında çeşitli bilgiler verdi. İlçemizde kadınlar için pilates ve erkekler için fitness vücut geliştirme kurslarının oluşturulduğuna değinerek, Emirdağ Belediyesi eğitmenlerinin tarafından bu hizmetlerimizin vatandaşlarımıza,gençlerimize ve kadınlarımıza sağlandığını söyledi.Aynı eğitmen hocalar tarafından kreşimizde eğitim gören çocuklarımıza da futbol,basketbol,jimnastik ve İngilizce derslerinin verildiğini belirtti.
VEDAT KAHYA TAZİYE EVİ
Emirdağ Belediye Başkanlığı’nın imkanlarını kullanmadan tamamiyle yardımsever vatandaşların destekleri doğrultusunda çeşitli projeleri hayata geçirdiklerini yineleyen Başkan Kargın, bu manada hizmete açılan Taziye Evi hakkında da basın mensuplarına çeşitli bilgiler verdi. Taziye Evi sayesinde yurt içi ve yurt dışındaki vatandaşlarımızın taziye hizmetlerini rahatlıkla sağlayabilecekleri bir ortam oluştuklarını söyleyen Başkan Kargın, buranın aynı zamanda çeşitli davet,yemek ve organizasyonlara da ev sahipliği yaparak çok amaçlı kullanılan bir yer olduğunu sözlerine ekledi.
“FADİME-DERVİŞ UYAR
KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIMEVİ
ÇOCUKLARA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR”
Başkan Kargın, Emirdağ Belediyesi Sosyal Tesislerinde bulunan Fadime-Derviş Uyar Gündüz Bakımevi hakkında da basın mensuplarına önemli bilgiler verdi. Basın mensupları tarafından yerinde incelenen kreş, burada yapılan çalışmalar ve hizmetler hakkında bilgi aldı. Kreş Müdürü Nurettin Diker,  kreşte şu anda 3-6 yaş grubunda 49 öğrencinin bulunduğunu ve çocuklarımıza her türlü imkanlardan faydalanacak şekilde hizmet sağlandığını söyledi.Başkan Kargın’ın göreve geldiği ilk günden bu yana burasının yetim sarayı olarak faaliyet gösterdiğini ve bu kapsamda ilk yılda 70 ikinci yılda 80 yetim öğrenciyi burada muhafaza ederek, hizmet verdiklerini belirtti.
Konuyla alakalı bir açıklamada bulunan Başkan Kargın Fadime-Derviş Uyar Kreşi’nin ilk olarak yetim ve öksüz çocukları sahiplenmek maksadıyla hayata geçirildiğini ve talebin artmasıyla beraber kreş bünyesinde hizmet vermeye başladıklarını bildirdi.Kreş ve Bakımevinde ara ve yaz tatillerinde de gönüllü öğretmenler tarafından çocuklarımıza çeşitli branşlarda ders verildiğinin altını çizerken,yaz aylarında Kuran kursu ve yaz okulu kapsamında spor faaliyetlerinin de yaptırıldığını söyledi.
“GÖÇ KÜLTÜR VE MEDENİYET MÜZESİ”
Başkan Kargın’ın basın mensuplarına Sosyal Tesislerdeki hizmetlerini tanıtımının son durağını Göç Kültür ve Medeniyet Müzesi projesiyle tamamladı. Başkan Kargın projeyle alakalı olan binada bu zamana kadar yapılan çalışmaları basın mensuplarına tanıtırken, burada Orta Asya’dan bu yana sadece Anadolu’ya bağlı kalmayarak Avrupa’ya ve Amerika’ya kadar süre gelen göç olaylarına ilişkin bir takım objeleri ve Emirdağ kültürüne ait bazı eşya ve malzemelerin sergilenebileceği bir müze olarak ilçemize kazandırmayı hedeflediklerini belirtti.
Emirdağ Belediyesi Sosyal Tesisleri’nin hizmetlerinin basına tanıtılmasının ardından Emirdağ’a gelen yerel ve yaygın basın mensuplarına Emirdağ Belediyesi kültür yayınları olan kitaplar hediye edildi. Başkan Kargın basın mensuplarına katılımlarından dolayı hepsine teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.