Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hoca Ahmet Yesevi’de bayrak değişimi

Hoca Ahmet Yesevi’de bayrak değişimi

Hoca Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu, Okul Aile Birliği seçimi yapıldı. Seçim sonucu Okul Aile Birliği Başkanı İhsan Şengül, bayrağı Hasan Hüseyin Azak’a devretti

 

Hoca Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu, 2019-2020 eğitim öğretim yılı Okul Aile Birliği Genel Kurulu hafta sonu çok sayıda velinin katılımıyla Emir Murat Özdilek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda yapıldı. Saygı duruşunda bunulup, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından genel kurulun divan başkanlığına Mehmet Ünlü, divan katipliklerine ise Ahmet Karlı ile Ahmet Zengin seçildi. Bir önceki yıla ait yönetim, denetleme ve faaliyet raporlarının okunarak oylamaya sunulmasının ardından genel kurul gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanması ile devam etti.
“OKUL SADECE ÖĞRENCİLERİN DEĞİL ANNE VE BABALARINDA İKİNCİ EVİ OLMALIDIR”
Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan Hoca Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu Müdürü Abdullah Demir okulun akademik kadrosu, okulda yapılan akademik çalışmalar, kazanılan başarılar, okulda yapılan sportif, sanatsal ve sosyal etkinlikler hakkında da bilgiler vererek, “Çocuklarımızın yetişmesinde öğretmenlerin olduğu kadar velilerimizin de emeği vardır. Hiçbir zaman unutmayalım ki, iyi bir toplumun temeli ailede atılır. Öğrenci-öğretmen-okul yönetimi ve veli arasında kurulacak sağlıklı bir iletişimle öğrencilerin başarıları artacaktır. Okul sadece öğrencilerin değil, anne ve babaların da ikinci evi olmalıdır. Eğitim öğretimin üç ayağından birinin veliler olduğunu unutmayınız. Çocuklarımızı sadece maddi yönden değil, manevi yönden destekleyerek her zaman onların yanında olduğumuzu hissettirmeliyiz. Velilerimizi her zaman olduğu gibi okullarımızda, öğretmen ve yöneticilerimizle birlikte işbirliği içinde görmek bizleri mutlu edecektir. Bu şekilde öğrencilerimize, okulun da bir çeşit aile ortamı olduğunu hissettirmiş olacağız. Okulumuza sahip çıkalım. Unutmayınız ki okul, yöneticilerin veya öğretmenlerin değil sizlerindir. Evladınız evde yaşadığı kadar okulda da yaşamaktadır. Evladınızın gününün 6 saatini geçirdiği kurumun gelişmesi için gücünüz ölçüsünde yardımcı olmalısınız. Bu duygu ve düşüncülerle yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını, güzel bir yıl geçirilmesini diliyorum.” ifadelerini kullandı.
“BİR ÖMÜR SÜRECEK GÜÇLÜ DOSTLUKLAR KURDUK”
Okul Aile Birliği Başkanı İhsan Şengül ise 3 yıl boyunca yürüttüğü görevini öğrencisinin mezun olmasından dolayı bıraktığını belirterek, Hoca Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu’na bundan sonrada her türlü yardım ve desteğinin devam edeceğini söyledi. Okul idaresine, öğretmenlere ve velilere teşekkür eden Şengül, “Yönetim kurulu üyelerimizle bugüne kadar hep uyumlu bir şekilde çalıştık. Öğrenci, veli, okul yönetimi olarak hep bir bütündük. Hiç kimse birbirinin yetki alınına müdahil olmadı. Bu da başarıyı hep yanında getirdi. Hepimizin ortak paydası geleceğimizin teminatı çocuklarımızdı. Elimizi her türlü taşın altına koymakta bizim görevimizdi. Okulumuz bu kayıt döneminde de Afyonkarahisarımızın en güzide, en popüler okulu olma özelliğini korudu. Bu başarıda en büyük pay sahibi hiç şüphesiz ki, öğretmenlerimizdir. Severek yapılan her işin başarıyı beraberinde getirdiğini bir kez daha bize gösterdiler. Görev yaptığımız süre içinde şahsıma ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma aile ortamı sağlayan okul yönetimi ve öğretmenlerimiz ile velilerimize çok teşekkür ediyorum. Bir ömür sürecek güçlü dostluklar kurduk.” dedi.
Daha sonra genel kurul velilerden gelen görüş, düşünce ve taleplerin değerlendirilmesi ile devam etti.
BAYRAĞI AZAK VE EKİBİ DEVRALDI
Çok sayıda velinin katıldığı genel kurulda yapılan oylama ile yeni yönetim oluşturuldu. Seçim sonucu, Hoca Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu, Okul Aile Birliği Başkanlığına Hasan Hüseyin Azak, Başkan Yardımcılığına Fatma Şahiner, Muhasip Üyeliğe Kadir Lafçı, Sekreterliğe Turgay Gündoğdu ve Yönetim Kurulu Üyeliğine Burak Aydın seçildi. Denetleme Kurulu asil üyeliklerine ise Hakan Peynircioğlu ve Gönül Cirit seçildiler.
“OKULLAR VELİLERİN DESTEĞİ İLE DAHA İYİ YERLERE GELECEKTİR”
Genel Kurulda tüm velilerin oyunu alarak Okul Aile Birliği Başkanı seçilen Hasan Hüseyin Azak yaptığı teşekkür konuşmasında, “Okullar velilerin desteği ile daha iyi yerlere gelecektir. Lütfen desteklerimizle her zaman okul yönetimi ve Okul Aile Birliği’nin yanında olalım. Oyları ile bizleri bu görevi layık gören tüm velilerimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
PLAKET VERİLDİ
Toplantının sonunda Okul Müdürü Abdullah Demir, yeni yönetim kurulunu tebrik ederek görevlerinin hayırlı olması temennisinde bulunurken, bir önceki dönem yönetim kurulu üyelerine ise plaket takdim etti.