Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hoca Ahmet’e ek bina isteniyor

Afyonkarahisar’ın en merkezi okullarından
Hoca Ahmet'e ek bina isteniyor

Afyonkarahisar’ın en merkezi okullarından Hoca Ahmet Yesevi İlk ve Orta okulunda yer sıkıntısı iyiden iyiye kendini gösterince Okul aile birliği öncülüğünde veliler harekete geçti.
Okulun fiziki yapısını genişletmek amacıyla çalışmalarına başlayan Hoca Ahmet Yesevi Okul Aile Birliği yöneticileri ilk etapta, okula yakın mesafede bulunan eski doğumevi binasının devri için çaba gösterdiler. Uzun uğraşlar sonrasında Sağlık Bakanlığı’nın bu devre onay vermemesi nedeniyle yeni alternatifler arayışını giren HAY velileri çareyi okul bahçesinde yeni bina yapılmasında buldular. Sabahçı ve öğleci olmak üzere ikili eğitimin sürdüğü okulda sınıf mevcutlarının yüksek olması nedeniyle bir an önce bu sıkıntılara çare bulunmasını isteyen HAY velileri, Okul Aile Birliği öncülüğünde yeni bina için girişimlerde bulunuyorlar.
Edinilen bilgiye göre Okul Aile Birliği Başkanı Ömer Altınay öncülüğünde Milli Eğitim Müdürlüğü ile temaslarını sürdüren veliler, yeni bina için İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel’den de destek almaya çalışıyorlar. Okul bahçesinde yeni yapılması planlanan bina ile derslik sayısının artırılması ve okula dışardan öğrenci almak yerine, mevcut sınıfların bölünmesi planlarının yapıldığı okulda fiziki yetersizliği aşmak için tüm yolların deneneceği belirtiliyor. Okul Aile Birliği Başkanı Ömer Altınay öncülüğünde bu konudaki girişimlerini sürdüren öğrenci velilerinin tüm il yöneticilerine konuyu aktarmak ve destek görmek için bir dizi ziyaretlerde bulunacakları öğrenildi. (Kocatepe Haber Merkezi)