Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Hocalı katliamının benzerleri halen yaşanıyor”

“Hocalı katliamının benzerleri halen yaşanıyor”
“Hocalı katliamının benzerleri halen yaşanıyor”

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven, Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesinde 26 yıl önce Ermeni çeteleri tarafından katledilen soydaşlarımız ile ilgili bir açıklama yaptı. Yurdunuseven Hocalı’da yapılan katliamın bir benzerinin Suriye, Gazze, Yemen ve Arakan gibi Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı ülkelerde de halen devam ettiğini söyledi.
Yurdunuseven açıklamasında, “Ermeni çeteleri tarafından, 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan’ın Yukarı Karabağ bölgesinde Hocalı şehrine düzenlenen saldırıda, 106’sı kadın, 63’ü çocuk ve 70’i yaşlı olmak üzere, toplam 613 soydaşımız katledildi. 76’sı çocuk, 487 kişi de bu saldırıda yaralandı. Bin 275 kişi de Ermeni çeteleri tarafından esir alındı. Bu devlet terörünün ardından 150 soydaşımızın akıbeti hakkında da her hangi bilgi alınamadı. Sivillere karşı bu insanlık dışı saldırı ve Azerbaycan topraklarının yüzde yirmisinin işgali neticesinde bir milyona yakın Azerbaycanlı soydaşımız yurtlarından ayrılmak zorunda bırakıldı” dedi.
 “Bizler birbirimize iki devlet bir millet anlayışı içerisinde bakıyoruz” diyen Yurdunuseven açıklamasında, “Onlarla mutlu olur, onlarla üzülürüz. Hocalı’nın yüreğimizdeki ateşi henüz daha dün gibi tazedir ve bu katliamın faillerinden hesap sorulmadıkça yüreğimiz soğumayacaktır. Birleşmiş Milletler’in gayesi devletler arası işbirliği ve diyalogdur. Bu yüzden BM’den bir beklentimiz şudur: BM’nin, en azından bundan sonra bu tür olayların yaşanmaması için daha aktif bir rol üstlenmesi gerekiyor. Kısacası BM’yi göreve çağırıyor, güçlünün değil, mazlumların ve haklının yanında olmasını istiyoruz” ifadelerine yer verdi.  
Yurdunuseven açıklamasını, “Türkiye bugün terörle mücadelenin ne demek olduğunu en iyi bilen bir ülkedir. Bugün Afrin’deyiz ve taşeron terör örgütleri ile mücadelemizi sürdürüyoruz. Bugün Avrupa Birliği sözcüleri bizim bu operasyonumuza sıcak bakmadıklarını her defasında açıklıyorlar. Bu AB, dün de Hocalı için Ermeni çeteleri desteklemiş ve bu katliamlarına göz yummuştu. Bu yüzden bizlerin güçlü bir birlikteliğe ihtiyacı vardı, hamdolsun bu birlikteliği sağladık. İnşallah bundan sonra bu tür katliamların yaşanmamasını ümit ediyorum” ifadeleri ile noktaladı.