Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Hükümet kurulmalı, terörün kökü kazınmalı”

Bu haberin fotoğrafı yok
"Hükümet kurulmalı, terörün kökü kazınmalı"

Afyonkarahisar Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Şehitoğlu, ülkedeki son gelişmeler hakkında açıklama yaptı. Türkiye’de geniş katılımlı bir koalisyon kurulması gerektiğine işaret eden Şehitoğlu, terör belasının da kökünün kazınmasını istedi

Afyonkarahisar Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Şehitoğlu, Türkiye’de geniş katılımlı, uzlaşmaya dayalı bir koalisyon kurulmasının yararlı olacağını kaydetti.
Şehitoğlu, “Türkiye ekonomisinin yapısal reformlara acilen ihtiyacı var. Kurulacaksa koalisyon hükümetinin bir an evvel kurulması, ama kurulacak koalisyonun geçici bir süre için değil; partilerin uzlaştığı tam protokol ile uygulanabilir bir program ile gerçekleşmesi gerekiyor. Yoksa 2015 yılı Türkiyesi için dur-kalk şeklinde bir ekonomi hiç hayırlı olmayacaktır. 2002 yılından bu yana yatırımların ve reformların hız kesmeden süreklilik ilkesine uygun bir şekilde gelişmesi sürdürülebilmesi gerekiyor. Türkiye’nin etrafı ateş duvarı gibi hep olumsuz koşullar ile yaşananları görüyoruz, ekonomimizin en önemli ticari alış verişi komşu ülkerle olması gerekirken birçok olumsuzluklardan kaynaklı komşu ülkelerimizle ticaretimiz sekteye uğruyor. Bunun yanı sıra bir de iç piyasalarda hükümetin kurulması gecikmesi durumunda ekonomimiz derin yara alacak bunun güçlü sinyallerini alıyoruz” dedi.
2023 HEDEFLERİNDEN
VAZGEÇMEYECEĞİZ
Türkiye’nin ekonomide 2023 hedeflerine doğru ilerlemesinin mecburi olduğunu hatırlatan Şehitoğlu, “2023 hedeflerini kaybedecek bir toplum değiliz. Siyasiler acilen ortak mutabatak ile bir protokol etrafında uzlaşmalıdır. Sorumluluk biz sanayici işadamlarında da var. Bu ülkenin gelişmesi için bizler yürüyeceğiz, siyasiler yolumuzu açacak, ama neredeyse iki aydır hükümet kurulamadı. Gerekiyorsa da acilen erken genel seçime gidilmelidir. Yeter ki hızlı, etkin kararlı bir hükümet kurulsun, Türkiye ekonomisi kaos istemiyor, bizler güvenli yatırımlar ve gelişmeler istiyoruz” diye konuştu.
TERÖRLE MÜCADELE EDECEK İRADE VAR
Son zamanlarda meydana gelen terör olayları hakkında da yorum yapan Şehitoğlu, “Ayrıca son dönemde artan terör olayları manidardır genel seçimin hemen sonrası sanki birileri bir düğmeye bastı, terör belasını yeniden devreye soktu. Bu durumdan çok iyi sonuç çıkarıp gerçekleri görmek lazım, gerçekler şudur: Türkiye bölünmez bir bütündür, Kürdü ile Türkü ile, Lazı ile Çerkezi ile biz bir bütünüz. Yüzyıllardan bugüne de bu ruh ile gelinen bir milletiz. Artık anlaşılıyor ki bu terör dış mihrakların ülkemizin gelişmesini, ekomomimiz ile bölgemizde güç olmamızı istemeyenler dış mihraklar tarafından besleniyor. Kürt kardeşlerimiz ile bir sorun olmadığı da ortada. Çözüm süreci bence rafa kaldırılmalı ve devletin gücünün gerektiğinde nedenli iradeli ve kuvvetli olduğunun bildirilmesi lazım. Terör ile mücadele edecek bir irade ve güç olduğunun farkındayız. Sonuna kadar terörün kökünün kazınmasını istiyor ve destekliyoruz” ifadelerini kullandı.
YATIRIMI DA
ENGELLİYOR
Terör olaylarının yatırımlara engel olduğuna dikkat çeken Şehitoğlu, “Terör olursa yatırım olmaz, sağlıklı büyüme ilerleme olmaz, sosyal adalet olmaz, ekonomi olmaz o zaman da gelişme olmaz bu net biliniyor. İç piyasada terör olayları yüzünden ekonomimiz sekteye uğrayacak, dış pazarlarda zaten komşu ülkeler ile ticaretimiz zora girdi, hükümet kurma çalışmaları, koas ortamına sürüklemeye çalışanlar gibi durumları birleştirip büyük fotoğrafa bakılması lazım. Türkiye’nin ilerlemesi güçlenmesi, bölgede bir güç olması bizim haricimizde Türkiye’nin sınırları içinde yaşayan herkesi memnun ederken, milletimizi memnun ederken başka mihrakları kıskandırıyor. Onun için bizi bölmek için tüm mihraklar el ele vermişçesine mücadele veriyor. Bu oyuna gelmeyeceğiz birlik ve beraberliğimiz ile güçlü bir duruş sergileyeceğiz. Çözüm süreci kürt kardeşlerimiz içindi, teröristler için değildi, onun için devletimizin sonuna kadar teröre en güçlü bir şeklide haddini bildirmesi ve bu belanın kökünü kazımasını bekliyor destekliyoruz.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti