Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hunharca işlenen kadın cinayetinin karar duruşması haftaya görülecek : Kadın cinayetinde karar haftaya verilecek

Hunharca işlenen kadın cinayetinin karar duruşması haftaya görülecek : Kadın cinayetinde  karar haftaya verilecek

Afyonkarahisar 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün öğleden sonra Şubat ayında önce bıçaklanıp ardından yakılarak öldürülen D.S.’nin cinayet davasının ikinci duruşması görüldü. Katil zanlısı A.C.’nin hazır edilememesi nedeniyle duruşma gelecek haftaya ertelendi.
SANIK HAZIR
EDİLEMEDİ
Afyonkarahisar’da 12 Şubat 2020 tarihinde iş çıkışı kendisinden haber alınamayan D.S.’nin (40) cesedi öldürüldükten 7 gün sonra Sülümenli beldesi yakınlarında bulunmuştu. Evli ve 2 çocuk annesi D.S.’den haber alamayan ailesi önce polise daha sonra bir televizyon programına başvurmuştu. Programa telefonla bağlanan katil zanlısı A.C. adlı şahsın, maktulle işten çıktıktan sonra ailevi bir sorun nedeniyle konuştuğu tespit edildi. Televizyon programındaki şüpheli konuşmaları nedeniyle polis tarafından sorguya alınan A.C. işlediği cinayeti itiraf etmişti. Katil zanlısı A.C. sorguda uzun süre “abla” diye hitap ettiği maktulü öldürdükten sonra yakmaya çalıştığını da anlatmıştı. Afyonkarahisar 1. Ağır Ceza Mahkemesi 25 Haziran 2020 tarihinde yargılaması başlayan A.C.’nin ikinci duruşması dün tutuklu olduğu cezaevi tarafından hazır edilememesi nedeniyle görülemedi. Davaya katılım talepleri kabul edilen maktulün eşi Ü.S., çocukları D.S. ve M.S. sanık A.C.’den şikâyetçi olarak en ağır şekilde cezalandırılması taleplerini tekrarladı.
ÖNCE ÇOCUKLAR VE KADINLAR DERNEĞİ’NDEN TAM DESTEK
Maktul D.S.’nin yakınlarının savunmasını üstlenen Antalya merkezli Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’nin avukatları Hatice Kübra Turan, Müjde Tozbey ve Burcu Ceyhan duruşma sonunda adliye bahçesinde açıklama yaptı. Av. Burcu Seyhan yaptığı açıklamada, katil zanlısı A.C. tarafından önce 11 bıçak darbesi ile öldürülüp daha sonra yakılan maktul D.S.’nin duruşması için Afyonkarahisar’a geldiklerini belirtti. Ceyhan şöyle konuştu: “9 Temmuz 2020 tarihli duruşmada sanık A.C. hazır edilemediği için haftaya 16 Temmuz 2020 Perşembe günü Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği olarak tekrar duruşmada olacağız. Bu aşamada her zaman onların yanındayız. Duruşmada basının da desteğiyle Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği avukatları olarak diğer meslektaşlarımızın da desteğiyle yine duruşmada hazır olacağız. Mahkemenin vereceği karardan sonra yine basın mensuplarıyla görüşeceğiz.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi