Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Hür basından yanayız, sansüre karşıyız”

“Hür basından yanayız, sansüre karşıyız”
"Hür basından yanayız, sansüre karşıyız"

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, İzmir’de yapılacak istişare ve bilgilendirme toplantısından önce Afyonkarahisar’a uğradı. Basın İlan Kurumu Afyonkarahisar Şubesi’nde bir basın toplantısı düzenleyen Atalay, basın kuruluşlarının özgürce yayın yapabilmeleri gerektiğini söyledi

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Basın İlan Kurumu Afyonkarahisar Şube Müdürü Burak Orhan’ı ziyaret etti. İzmir’de yapılacak bilgilendirme ve istişare toplantısından önce Afyonkarahisar’ı ziyaret etmek istediğini belirten Atalay, Afyonkarahisar’daki yerel basının güçlü olduğunu söyledi.
GAZETELER EVLENMELİ
19 gazete bulunan kentteki gazete sahiplerine “Gazetelerinizi evlendirin” çağrısı yapan Atalay, resmi ilanların yanı sıra özel reklamdan da pay alabilen, daha çok muhabir çalıştırabilen, daha güçlü gazeteler bulunmasını temenni ettiklerini vurguladı.
Bir gazetecinin “Devlet kurumu olunması nedeniyle sansür kelimesi de gündeme geliyor. Basın İlan Kurumu’nun siyasi tercihlerinden dolayı ilanını kestiği bir gazete var mı” sorusu üzerine, bütün gazetelerin inandığı doğrultuda haber yapmalarının herhangi bir sorun oluşturmadığını söyledi. Atalay, “Şantaj haberciliği yapmayan, yalan yazmayan, iftira atmayan, hakaret etmeyen, en sağdan en sola kadar inandığı her şeyi yazabilen, hür bir basın (istiyoruz). Demokrasimiz gelişecekse, şehirlerimiz kalkınacaksa, ülkemiz büyüyecekse, mutlaka çok sesliliğe ihtiyaç var. Bunu sağlayan her gazete, her televizyon, her görüş bizim için değerlidir” dedi.
BİK, SANSÜRÜN İÇİNDE OLMAZ
Atalay, Basın İlan Kurumu’nun sansüre karşı bir kurum olduğunu hatırlatarak şöyle devam etti:
“Basın İlan Kurumu, hiçbir zaman sansürün içinde olmaz. Sansüre karşıyız. Böyle bir sorun, böyle bir algı olduğu zaman, böyle mülazahalarla bir gazeteye, herhangi bir kuruma ceza geldiğini, sansür edildiğini duyarsanız, lütfen bizi arayın. O sansüre uğradığını söyleyen gazeteyle birlikte hareket edeceğiz. Söz veriyorum” ifadelerini kullandı.
Basın İlan Kurumu’nun 36 kişilik bir Genel Kurulu olduğuna dikkat çeken Atalay, “Basın İlan Kurumu, hiçbir şekilde günlük iktidarlardan etkilenmeyecek kadar farklı işleyen bir sistemi var. 36 kişilik Genel Kurulumuzun üyelerinin 12 tanesi devleti temsil ediyor. 12’si tarafsızlar grubu, 12’si de basın grubu olmak üzere 36 kişi. Yönetim Genel Kurul’dan seçiliyor. Basın İlan Kurumu’nun bugüne kadar tarafsız kaldığını düşünüyorum. Bundan sonra daha da tarafsız kalıp basını özgürleştirecek, özgürleşmesini tamamlamasını sağlayacak, hür düşünceyi her zaman savunacak bir kurum olmaya devam edecektir” diye konuştu.
Mehmet Atalay, Basın İlan Kurumu, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Anadollu Ajansı ve TRT’nin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a bağlı olmasının kendileri için şans olduğunu söyledi.
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay’ın toplantısına Basın İlan Kurumu Afyonkarahi-sar Şube Müdürü Burak Orhan, Basın Yayın ve Enformasyon Afyonkarahi-sar Müdürü Ali Fuat Gölpınar ile yerel gazete sahipleri katıldı. (Kocatepe)

AGD’den
teşekkür plaketi

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay’a Peygamber Efendimiz’i (SAV) simgeleyen ve üzerinde “Muhammed” yazan bir plaket takdim etti. Abdioğulları, Afyonkarahisar Gazetecileri Derneği’nin Basın İlan Kurumu tarafından akredite edildiğini, 15 bin liralık bir yardım almaya hak kazandığını dile getirdi.