Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

HUZUR MU?

Hep huzurlu olmaktan bahsederiz. Peki bu nasıl olacak? Huzuru bulmak için neler yapmalıyız? Ya da neler yapıyoruz. Yapmamız gerekenleri biliyor ve uygulayabiliyor muyuz?
Bu mübarek Ramazan ayında kısaca bunlardan bahsedelim.
Her an imkanlar dahilinde sabırlı ve hoşgörülü olmalıyız. Karşımızdakine saygıda cimri olmamalıyız. Saygıda mecburiyet, sevgide serbestlik vardır. Bu sözü hep hatırlamak iyi gelir.
Güler yüzlü ve hoşsohbet insanlarla dostluk kurmak iyidir. Her şeyden şikayet eden, bedbin, karamsarlardan biraz olsun uzak durmalı. Tamam, günümüz şartlarında insanların gülmesi kolay değil, ancak daha kötüsünün de yaşanabileceğini düşünmeli. Gevşek, ne iş tuttuğu belli olmayan, amaçsız ve tembellerden uzak durmalı. Bunlar çevresini olumsuz etkilerler.
Başkaları için hiç bir zaman kötülük düşünmemeli, asla kin gütmemeli, olumsuzluklara takılıp kalmamalı. Kindarlık insanı huzursuz eder.
Zamanın esiri olmamalıyız. Ben de dahil günümüzde bir çok kişinin bu hatanın içinde olduğunu düşünüyorum. Rahat çalışmalı, muayyen vakit içinde birçok işe birden atılıp asabı bozmamalı.
Dünyalık işlerde hırsa kapılmamalı, ancak gayretli olmalı. Hırsa kapılmak insanı kötüye sürükler. Mal, mülk, şan, şöhret hepsi gelip geçici. Kalıcı ve önemli olan insanlık ve iyi insan olabilmektir.
Daha da önemlisi sonradan pişman olacak acele kararlardan kaçınmalı. Hele de öfkeli ve çok sevinçliyken iddialı ve incitici sözler söylememeli, taahhütte bulunmamalı. Mümkünse ortamın sakinleşmesini beklemeli. Ataların dediği gibi; Öfkeyle kalkıp zararla oturmamalı.
Gururlu, kibirli olmamalı, olgun ve vakarlı olmalı. Kibir İblisane bir davranıştır. Gösteriş ve riyakarlığın sonu da huzuru bozar.
Vesvese ve endişe verecek hareketlerden kaçınmalı. Çünkü bu düşünceler insanın içini kemiren bir kurt gibidir.
Sağlığa dikkat etmeliyiz. Çünkü sağlık bozulursa hiç bir şeyin tadı kalmaz. Mutluluğun da.
Başta aile büyükleri olmak üzere yakınlarımızın ve dostlarımızın kıymetini bilmeli. Hele birde Allah korusun ana-baba bedduası alırsanız iki yakanız bir araya gelmez. Ana -baba duası almışsanızda sırtınız yere gelmez. Onları incitmeyin, onlara küsmeyin. Ana babaya küsülmez. Hayattayken kıymet bilmeli. Yoksa giden gelmiyor. Sonra toprağını öpersiniz ama hiç fayda etmez.
Değerli dostlar; Bütün bunlar gösteriyor ki huzur insanın kendi elinde. Huzursuzluk da öyle..
Bir güzel sözle bitirelim; Mutluluğu engelleyen şeylerden birisi de hayattan çok fazla mutluluk beklemektir.
Huzurla kalın!

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti