Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Huzurlu ve zengin Türkiye umudumuz

Afyonkarahisar  Sanayici ve İşadamları
Huzurlu ve zengin Türkiye umudumuz

Afyonkarahisar  Sanayici ve İşadamları Derneği (AFSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Şehitoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un katıldığı “Yeni Anayasa, Yeni Türkiye” başlıklı toplantının açılış konuşmasını yaptı.
EKONOMİYE POZİTİF KATKI
Konuşmasına Afyonkarahisar’ın bir takım güncel ekonomik verilerini sunarak başlayan Hüseyin Şehitoğlu, şehrin 2016 yılı toplam ihracatının yüzde 4,09 gerileyerek 291 milyon 568 bin dolar olduğunu belirtti. Geçen yıl en çok ihracat yapan 30’ncu ilin Afyonkarahisar olduğunu söyleyen Kurtulmuş; “2016 yılında 301 ihracat gerçekleştiren firmamız olmuştur. Türkiye yumurta ihracatının yaklaşık yüzde 35’i Türkiye mermer ihracatının yaklaşık yüzde 10’u Afyonkarahisar’dan yapılmıştır. limizin dış ticaret dengesine baktığımızda dış ticaret fazlalılığı veren ender illerden bir tanesiyiz. Ancak 2016 yılındaki dış ticaret dengemiz ise ihracatımız yüzde 4 gibi geriledi. Fakat yine de ülke ekonomisine Dış Ticaret Fazlalığı vererek pozitif bir katkımız olmuştur. Bir dolarlık ithalata karşın 2.38 dolar ihracatımız olmuştur. İthalatımız lüks tüketim malları değil, makine, ekipman ve yedek parça ağırlıklıdır” dedi.
SANAYİ GELİŞİMİ YAYGIN
Yıldan yıla istikrarlı şekilde ilde ki ihracatçı firma sayısının arttığını kaydeden Şehitoğlu; “2014’de 248, 2015’de 273 ve en son 2016 yılında 301 ihracatçı firmamız var. Afyonkarahisar vişne üretiminde ve haşhaş üretiminde Türkiye’de birincidir. Kiraz üretimi bakımından da Türkiye’de altıncıdır. Küçükbaş hayvan sayısı en yüksek 15. ildir. Kümes hayvan sayısı en yüksek iller arasında ise 6. sıradadır. İlimizdeki 7 ilçede üretim aşamasına geçmiş 7 adet, OSB bulunmaktadır. İlimizde üretim aşamasına geçmiş OSB bulunan ilçeler;  İl merkezi, Bolvadin, Dinar, Emirdağ, İscehisar (Mermer İhtisas), Sandıklı ve Şuhut’tur. Ayrıca merkez ilçede ikinci, Dazkırı’da ise Dokuma-Konfeksiyon İhtisas OSB kurulması için girişimler devam etmektedir. Ülke genelindeki 284 OSB’nin yüzde 3’ünden fazlasının Afyonkarahisar’da bulunması ilimizdeki sanayi gelişiminin yaygın olduğunu göstermektedir. Termal turizmin olanakları diğer turizmlerden her zaman farklıdır en önemli farkları; 12 ay turizm yapma imkânı, termal tesislerde insan sağlığını iyileştirici aktivitelerin yanı sıra eğlence ve dinlenme olanaklarının da bulunmasıdır” diye konuştu.
KURTULMUŞ’UN SUNUMU ÖNEMLİ
“Önümüzdeki aylarda referandum ile geleceğimiz için önemli bir kararı millet olarak vereceğiz” diyen Şehitoğlu şunları söyledi:
“Yeni anaysanın topluma bizlere ve geleceğimize neler getirip getirmeyeceğini sizden dinleyeceğimiz için de ayrıca heyecanlıyım. Çünkü; Çanakkale’de bizlerin dedeleri gibi savaşmış, Afyonkarahisar’dan ateşlenen Kurtuluş Savaşında da savaşmış ve ilk Türkçe ilmihal kitabını yazan, savaştan kurtulmuş ve bundan dolayı soyadı almış bir dedenin torunusunuz. Hocaların hocası lakabı ile anılan ‘Sebahaddin Zaim’ den ders almış; İstanbul üniversitesinde, ve İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde ‘Ekonomi ve Siyasal İletişim’ konularında ders vermiş bir akademisyensiniz. Sizden ‘Yeni Anayasa ve Yeni Türkiye’yi dinlemek bizim için ayrıca önemlidir.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti