Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İçmesuyu İsale Hattı, hızla ilerliyor

İçmesuyu İsale Hattı, hızla ilerliyor
İçmesuyu İsale Hattı, hızla ilerliyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Çay ve Bolvadin İçmesuyu İsale Hattı’nda yüzde 83 fiziki gerçekleşme sağlandı. Proje ile Çay Barajı’ndan alınacak su Çay ve Bolvadin ilçe merkezleri ile Bolvadin’e bağlı Dişli ve Özburun beldelerine iletilecek. 40 bin 366 metre uzunluğunda inşa edilen isale hattı ile yılda 7 milyon 530 bin metreküp su iletilerek vatandaşlara menba kalitesinde içmesuyu temin edilecek.
“AFYON İÇİN BÜYÜK DÜŞÜNÜYORUZ”
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Afyonkarahisar’ı baraj, gölet ve içmesuyu projeleri ile donattıklarını belirterek şunları söyledi:
“Biz Afyonkarahisarımız için büyük düşünüyoruz. Şehrimizin 2045 yılına kadar olan içmesuyu ihtiyacını güvence altına almak gayesiyle geliştirdiğimiz projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. Yüzde 83 fiziki gerçekleşme sağladığımız isale hattı ile Afyonkarahisar’ın en yüksek barajı ünvanına sahip olan Çay Barajı’ndan alacağımız suyu Çay ve Bolvadin ilçe merkezleri ile Bolvadin’e bağlı Dişli ve Özburun beldelerimize ileteceğiz. İlçe, belde ve köy demeden yatırım yapmaya ve inşa ettiğimiz tesisleri halkımızın hizmetine açmaya devam edeceğiz.”