Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İcra daireleri için tahsis kararı kaldırıldı

İl Genel Meclisi’nin Cumhuriyet

İl Genel Meclisi’nin Cumhuriyet Başsavcılığı’na icra dairesi kullanımı için tahsis ettiği Özel İdare İş Merkezi’ndeki bağımsız bölümlerin yetersiz kaldığı gerekçesiyle tahsis kararının kaldırılması talebi Meclis’te oybirliği ile kabul edildi

 

İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı toplantılarının 2. birleşimi dün sabah Meclis Başkanı Burhanettin Çoban’ın idaresinde tamamlandı. Meclis üyeleri bugün sabah 3. Aralık toplantısı için bir araya gelecek.
TAHSİS EDİLEN ALAN İCRA DAİRELERİNE YETERSİZ GELDİ
Meclis gündeminin 7. maddesinde bulunan tahsis kaldırma kararı oybirliği ile kabul edildi. Karaman Mahallesi 361 ada 5 parselde, mülkiyetleri İl Özel İdaresine ait, Özel İdare İş Merkezi 6. Kat 66, 67, 68,69, 70, 71, 72 ve 73 nolu bağımsız bölümlerin, 5 yıl süre ile Cumhuriyet Başsavcılığına icra dairesi kullanımı için tahsis edilen yetersiz olduğu gerekçesiyle tahsis kaldırıldı. İl Özel İdaresine, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2 adet Kanal Açma Araç alımı için hibe edilen ödenek, kanal açma araçları alımına yetersiz geldiğinden dolayı, ilave ödenek aktarılmasına karar verildi. Kanal açılması için ödenek aktarılacak.
ALANYURT KÖYÜNE FIRIN YAPILACAK
İscehisar İlçesine bağlı Alanyurt Köyüne köy fırını yapılması için 45 bin TL ödenek aktarılmasına karar verildi. Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü Kurumsal kodu altında bulunan Akaryakıt ve Madeni Yağ Alımları Harcama Kalemine 400 bin TL ilave ödenek aktarılmasını uygun gören aynı yöndeki komisyon raporları oy birliği ile kabul edildi. Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, bu yıl ki akaryakıt harcamalarının geçmiş yıllara göre rekor kırdığını kaydetti. Akaryakıt harcamalarının iki katına çıktığın söyleyen Çoban, bu artışta yeni alınan iş makinelerinin daha çok hizmet etmesi anlamına geldiğini ifade etti. Dazkırı İlçe Özel Müdürlüğünün Beton Parke ve Bordür Yapımı harcama kaleminde bulunan 75 bin 829 TL ödeneğin, birlik hizmetlerinde kullanılmak üzere Köylere Hizmet Götürme Birliği harcama kalemine aktarılması oybirliği ile kabul edildi.
GÖÇERLİ KÖYÜ TALEPLERİNİ DİNAR KHGB DEĞERLENDİRECEK
Hocalar ilçesinde İl Özel İdaresine ait 9 ada, 2, 6, 7, 11 ve 12 parsel numaralı 5 adet taşınmazın merhum Mustafa Yayla’nın 1997 yılında Belediye’den bedeli karşılığında satın aldığı, taşınmazların üzerine bina yapılmadığı için tapu devirlerinin yapılmadığı kaydedildi. Yeşilhisar Belediyesinin tüzel kişiliğinin 2014 yılında sona ermesi nedeniyle taşınmazların varisler adına tescillenmesi talebi karara bağlanıldı. Talebi uygun gören aynı yöndeki komisyon raporları oybirliği ile kabul edildi.
Dinar ilçesine bağlı Göçerli köyüne, Köy Konağı ve Nikâh Salonu yapılması talebi ilçenin Köylere Hizmet Götürme Birliği (KHGB) tarafından değerlendirilecek. İscehisar AK Parti İGM Üyesi İbrahim Akkaya’nın vefatıyla boşalan Birlikler Sulama ve Göletler Komisyonu üyeliğine merhum Akkaya’nın yerine Meclis Üyeliğine gelen Mesut Çelen oy birliği ile seçildi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi