Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

İCRAAT KONUŞUYOR

Bir iki densizin, polisimizin moral ve motivasyonunu düşürmeye yönelik çaba içine girdiğini öğrenince hep birlikte ziyaret ettik Afyonkarahisar Emniyet Müdürümüz Ali Temiz’i.
Öncesinde Afyonkarahisar Valiliği makamında Vali Gökmen Çiçek’i de ziyaret ederek Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü’nün çalışmalarına olan desteklerimizi ifade ettik basın camiası olarak.
Sayın Vali Gökmen Çiçek’in anlattıklarından aldığımız notları, satır arası bilgileri önümüzdeki günlerde değinmeye çalışacağız. Bugün Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü’nün çalışmalarına değinelim kısaca.
***
Son dönemde ilimiz genelinde asayiş açısından yapılan çalışmalar herkesimin malumu. Polisimizin bu icraatları gazetelere, televizyon ekranlarına, radyo haber bültenlerine, internet sitelerine ve haber ajanslarına yansıdıkça birileri rahatsız olmuş her nedense?…
Polisin çalışıyor olmasından, basının bu çalışmaları kamuoyuna yansıtmasından kim rahatsız olabilir ki? Olsa olsa suç örgütlerine yakın kişiler, oralardan menfaati olanlar, ya da başka amaçları bulunanlar rahatsız olurlar herhalde.
Polis çalışıyor, basın yazıyorsa bunda gocunacak ne var? Hele ki kamu kurumlarının yöneticilerinin bu durumu baltalayıcı bir tutum içerisine girmiş olmasını hiç anlayamadık. Emniyet-basın dayanışmasını engelleyici değil, destekleyici çalışma içerisinde olmalarını beklediklerimiz şaşırttı bizleri.
Neden Devlet’in Emniyet Müdürü’nün, Valisi’nin, polisinin moralini düşürür, haksız ve hatta ahmakça ithamlarda bulunulur ki?
Bu konuda söylenecek şey çok ama, biz dedikoducuların, iftiracıların, fitne-fesatçıların ekmeğine yağ sürmeyelim; icraatlara bakalım.

 

PANDEMİ BİR YANDA, RUTİN GÖREVLER DİĞER YANDA. AMA AKSAMA YOK

 

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, uzun yıllar Ankara’da görev yaptıktan sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatı ile Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü’ne atanmış bir isim. Mesleğinin yetkin isimlerinden birisi.
Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü görevinde 1 yılını yakında dolduracak. Yaklaşık 1 yıllık süre zarfında pandemi şartlarının getirdiği zorluklara rağmen önemli icraatlara imza attı ilimizde.
Düşünün; bu dönemde polis memurları korona tedbirlerini mi denetleyecek, yardım hizmetlerindeki görevlere mi yetişecek, kendilerini hastalıktan mı koruyacak? Yoksa rutin Emniyet ve trafik hizmetlerini mi yerine getirecek.
MaşaAllah, hepsini de bihakkın yerine getirdiler. Allah nazardan korusun. Hepsine minnettarız…
***
Emniyet Müdürü Ali Temiz göreve geldiğinde işe Erenler Bölgesi’nden başlayacaklarını belirtmişti. Buradaki sorunların büyüdüğünü tespit etmiş, ünü Ankara’ya kadar ulaşan “Erenler” meselesine neşter atılması gerektiğini benimsemişti.
Bunun yanı sıra Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü’nün yeni binasının tamamlanması ve tefrişi ile ilgili çalışmalar da onu ve ekibini bekliyordu. Emniyet’in yeni yerleşkesi inşaat açısından tamamlandı. Tefrişatı da neredeyse bitti gibi. Çevre düzenlemesi hazır. Birkaç küçük dokunuştan sonra 2021’in başlarında resmin hizmete girecektir herhalde. Yeni Emniyet binası ile ilgili detayları da önümüzdeki günlerde yazalım inşaAllah.

 

BİR “NOKTA” Kİ; BİN HİZMETE VESİLE

 

Erenler… Eski ismi Kumartaş olan ve Afyonkarahisar’ın gelişime en “aç” noktalarından birisi. Bugünkü haliyle şundan 8-10 yıl önceki hali arasında adeta “100 yıllık” gelişim farkı var Erenler’in… Böylesi hızlı bir gelişme olunca haliyle açıklar da olabiliyor.
Erenler’le ilgili planlamalar zamanında yapılırken gençlerin burada başıboş kalabileceği, suç ve suç unsurlarının arasına düşebileceği, bunlara karşı nasıl önlemler alınacağı düşünülememiş maalesef.
Emniyet Müdürü Ali Temiz göreve başlarken, “Erenler’i hem öğrencilerimiz hem de şehrimiz için güvenli ve huzurlu bir yer haline getireceğiz” demişti. Bu yöndeki çalışmalar Erenler Polis İrtibat Noktası binasının hizmete alınmasıyla taçlanmış oldu bir nevi.
Erenler Polis İrtibat Noktası hizmete başladı, resmi açılışı önümüzdeki günlerde yapılacak. Ama “Nokta”nın icraatları başladı bile. Her gün ardı ardına icraat bildiriyor bu “nokta”.

POLİS ÇALIŞINCA ŞİKAYET EDİLİYOR NEDENSE? AMA DURMAK YOK, YOLA DEVAM

 

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Ali Temiz ve ekibi Erenler’de ilk önce kurduğu ekiplerle suç örgütlerinin oluşumlarını tespit etti. Uyuşturucu ve fuhuş olaylarının üzerine düşüldü.
İlk etaptaki operasyonların ardından 40’a yakın yer kapatıldı, mühürlendi. Yasal olmayan işyerlerine müdahale edildi. Bu noktada polisin çalışmaları rahatsızlık oluşturdu. Aynen bizim ziyaretimize neden olanlar gibi “polisin çalışması”nı CİMER’e bile şikayet ettiler. Ama sonuç değişmedi.
Teknik takiplerle küçük yaştaki kız çocuklarının fuhuş ve uyuşturucu bataklığına çekilmeye çalışıldığı tepsit edildi. Bu işi yapanların tepelerine çöküldü. Mesela gazino çalışanı iki kadının genç kızlarla temas kurarak önce uyuşturucuya alıştırmaya, sonra fuhuşa sürüklediği belirlendi. Bu kadınların arkalarındaki elebaşılar da tespit edildi. Sonra, günümüz tabiriyle; “bam-bam-bam”
Operasyonlarla bu şerefsizlerin adeta nefesi kesildi. Erenler’den de piyasadan da temizlendiler.
Son 10 ayda Afyonkarahisar’da 120’ye yakın uyuşturucu satıcısı yakalanarak cezaevini boyladı.
Düşünsenize, 120 zehir tacirinden her biri 10 gencimizi zehirliyor olsa, tehlikenin büyüklüğünün farkında mısınız? Çocuklarımızın, gençlerimizin geleceği hainlerin ellerine bırakılamaz elbette. Ama ne yazık ki uyuşturucu ticareti dünyanın bir sorunu. Yurt dışında imal edilen uyuşturucular Türk Gençliği’ni de zehirlemek için kullanılıyor. Ardında uluslararası terör örgütleri ve belki de devletlerin kendileri var.Bu mücadeleyi bitirdik, kazandık demek mümkün değil hiçbir zaman. Ama mücadele sürmeli, her gün yeniden başlarcasına…
Kimya bilimi geliştikçe yeni yeni uyuşturucu ürünleri sürülüyor piyasaya. İlimizde yakalanan öyle uyuşturucu maddeler var ki, bir kullanımlığı yani birkaç saat kafa yapanının bedeli bir asgari ücretlinin 3-4 aylık maaşına bedel… Ama Afyon’da ele geçirilebiliyor böylesi uyuşturucular.
Uyuşturucu maddeyi kullanmak başlı başına bir suç olduğu gibi madde kullanımı başka başka suçların kapısını açmakta. Bu yara büyük, çok büyük. Ama mücadele durmaksızın sürüyor.
Eskiden Erenler’de bir olay olduğunda Kocatepe Polis Karakolu’ndan Erenler’e ekipler sevk ediliyordu. Erenler’de sürekli bulunan ekipler olsa da zaman zaman aksamalar yaşanabiliyordu.
Şimdi yeni “Nokta” ile bu sıkıntılar en aza inecek. Yasa gereğince bir bölgede karakol açılabilmesi için o bölgedeki yerleşimin belli bir rakama ulaşması gerekiyor. Erenler’de o nüfus yoğunluğu şimdilik yok. Bir ara formül olarak polis irtibat noktası kuruldu.
Önceleri bir muhtarlık binası kadar planlanan, 70-80 metrekarelik bir alan Vali Gökmen Çiçek ve Emniyet Müdürü Ali Temiz’in çabaları ile genişledi. Ankara’dan para bulundu. Bugünkü haline geldi.
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek çevre düzenlemesini yaptı. Karakolun arkası geniş bir park. Orada gençler, vatandaşlar güven içinde oturabilecek, polisimiz şöyle bir nefes alabilecek. Erenler’in her bölgesine hakim olan karakol ile oralara huzur gelecek. Ayrıca yaklaşık 100 kamera ile Erenler sokak sokak izlenebilecek. Kanunsuz işlere bulaşanlara Devlet’in demir yumruğu gösterilirken, okumak için gelen vatan evlatlarına, onların ailelerine Devlet’in şefkat yüzü sergilenecek.
Erenler’de kalan öğrencilerden bu saatten sonra çok polis çıkacaktır diye düşünüyorum. Oradaki polis ağabeyleriyle, ablalarıyla irtibat kuran, sohbet eden gençler polisliğe özenecektir.

 

“AHLAKSIZLIK” DUYURULMALI MI, DUYURULMAMALI MI?

 

Afyonkarahisar Emniyeti’nin çalışmaları huzur ve güven veriyor olsa da ilimiz adına bazen yüzümüzün kızarmasına da neden olabiliyor. Son dönemde basına yansıyan “eş değiştirme” İngilizce ismiyle “swinger” olayları malum.
Bu ahlaksızlığın ilimizde de olabileceği pek çok hemşehrimizin aklından bile geçmiyordu. Ama internet ortamında huzur ve güvene yönelik yapılan çalışmalar ile Afyonkarahisar Emniyeti bu ahlaksızlığa da dur demeye başladı. İlk başta bu olayların kamuoyuna duyurulması noktasında biz de, polis de endişeler taşımıştık aslında.
Sonrasında “Duyulsun, duyulsun ki, bulaşanlar utansın. Bulaşmayanlar da ibret alıp, çevresinde olan bitenden haberdar olup, ailesine, çevresine sahip çıksın” fikrine varıldı. Afyonkarahisar Emniyeti internet ortamında da suça, suçluya ve ahlaksızlığa geçit vermiyor. Allah görevini hakkıyla yapan, Devlet’e, millete hizmet için ter döken tüm görevlilerimizden razı olsun.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER