Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İGM 1 Şubat’ta toplanacak – Kocatepe Gazetesi

İGM 1 Şubat’ta toplanacak – Kocatepe Gazetesi
İGM 1 Şubat'ta toplanacak

İl Genel Meclisi (İGM) toplantılarında ihtisas komisyonlarından gelen raporlar karara bağlanıp gündemde ki konular ilgili komisyonlarda görüşülüp mecliste oylanacak.
OKUL YAPIMLARI GÜNDEMDE
Meclisin Şubat ayı gündemi içerisinde Bayat Göleti ve Sulaması ile Bayat Merkez Asarcık Göleti ve Sulamasının işletme bakım ve yönetim sorumluluğunun İl Özel İdaresine devredilmesi, sözleşmelerinin imzalanması konusu bulunuyor. İl merkezinde Karaman Mahallesi sınırları içerisinde bulunan mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Karaman İş Merkezindeki B-26 ve B-27 numaralı işyerlerinin satışı yapılıncaya kadar, 2886 sayılı yasa uyarınca kira ihalesine çıkartılıp, çıkarılmayacağı konusu karara bağlanacak. Bu yıl uygulanacak, tesis ön yeri inceleme masrafının hesaplanarak kullandırılması ve alınması, yine bu mali yıl bütçesi ile Emirdağ Birliklere Yapılacak Yardımlar transfer kalemine tahsis edilen ödenekten, Gömü Selektör Alımı harcama kalemine ödenek aktarılması konusu da mecliste görüşülecek. 2016 yılı Yatırım Programında bulunan, Merkez Kanlıca Mahallesi 16 Derslik Okul Yapımının, Merkez Çavuşbaş Mahallesindeki Mehmet Akif Ersoy Ortaokuluna yapılması konuları da karara bağlanacak.
PROTOKOL İPTALİ KARARLAŞTIRILACAK
2016 Yılı Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü yatırım programında bulunmayan HİS, YÜS, YAS ile Yağmurlama Sulamalar, Damla sulamalar, içme suyu ve kanalizasyon inşaatlarının yapılması, iş makinelerinin, araçların ve ekipmanların kullanılması ve işin Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğünce yapılması konuları görüşülecek. Bolvadin ilçe sınırları içerisinde bulunan, mülkiyeti İl Özel İdaresine ait, tapunun 1153 ada 119 parselinde kayıtlı, 2.958,00 metrekare alanlı tarla vasfındaki taşınmaza, üzeri açık hah saha yapılması için izin verilmesi talebi gündeme gelecek. Taşınır Kesin Hesap Cetvelleri ile Taşınır Kesin Hesap İcmal Cetvellerinin, 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 10. maddesinin (b) fıkrasına göre kabulü görüşülecek. Sultandağı ilçesi
Selçuk mahalle sınırları içerisinde bulunan, kültür varlığı olarak tescilli Sahipata Kervansarayının İl Özel İdaresi ile Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan protokolün iptal edilmesi konusu karara bağlanacak.
EMİRDAĞ’A GENÇLİK MERKEZİ DÜŞÜNÜLÜYOR
İl Özel İdaresi adına Gençlik ve Kültür Merkezi yapılması amacıyla şartlı olarak tescil işlemi yapılan, Emirdağ ilçe sınırları içerisindeki arsa vasfındaki taşınmazın, Gençlik Merkezi Binası yapımı için, Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğüne ön tahsisinin yapılması konusundaki, komisyon raporları görüşülecek. 2016 yılı 1 (a) Grubu Maden İşletme Ruhsat sürelerinin uzatılıp uzatılmaması için, İl Encümenine yetki verilmesi konusu görüşülecek. Evciler ilçesi Gökçek köyü sınırları içerisinde bulunan, mülkiyeti Maliye Hâzinesine ait, tapunun 3108 parselinde kayıtlı, üzerinde iki adet kagir 3 katlı ve tek katlı Belediye Hizmet Binası bulunan arsanın satın alınıp alınmayacağı değerlendirilecek.
KUYU AÇILMASINA
 İZİN İSTENİYOR
5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanununun Maddesinin (L) bendi ile İl Özel İdareleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 11. Maddeleri gereğince 9 adet kadro değişikliğine yönelik komisyon raporları oylanacak. Dazkırı ilçesi Dokuma ve Konfeksiyon OSB’nin, imar ve parselasyon işlemlerinin tamamlanabilmesi amacıyla alımı yapılması için, Kamu Yararı Kararı alınması, ilgili bütün masrafların OSB tarafından karşılanması şartıyla kamulaştırılması ve tescil işleminin yapılması konusu görüşülecek. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü hizmet binası ve eklentilerinin bulunduğu arazi içerisindeki çevre düzenlenmesinde, eğitim ve tatbikat çalışmalarında, enkaz düzenlemesi iş ve işlemlerinde kullanılmak üzere 1 adet traktör verilmesi konusu karara bağlanacak. Sandıklı ilçesi sınırları içerisinde bulunan, İl Özel İdaresine ait 120 Nolu Jeotermal Kaynak İşletme Ruhsatlı saha içerisinde 1 adet üretim amaçlı sıcak su kuyusu açılması için izin verilmesi konusu değerlendirilecek. (Kocatepe Haber Merkezi)