Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İGM 12. Dönem üyeleri helalleşti

İl Genel Meclisi (İGM)
İGM 12. Dönem üyeleri helalleşti

İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel 12. Dönemin 350’inci toplantısının açılışında yaptığı konuşmada meclis üyelerinden helallik istedi kendiside hakkını helal etti. 31 Mart 2019 tarihinde görev süresi dolacak olan 12’inci Dönem İl Genel Meclisi Toplantısına Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz da katıldı.
“YATIRIMCILARA OSB’DE ARSA VAR”
Meclisin son toplantısında konuşan Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, istihdam noktasında 7 ayrı Organize Sanayi Bölgesi (OSB) olduğunu belirterek Tutulmaz, “Aslında 9 tane OSB var. Ama iki tanesi aktif değil. Bir tanesi aktif bunların içerisinde merkez ve İscehisar ilçesinin OSB’si dolmuş durumda. Onun dışındakiler boş. Yatırım yapmak isteyen kim varsa OSB’de bedava arsa var” dedi.
“OYU VATANDAŞ KULLANIR”
Yabancıların nüfus sayımında sayılıp sayılmadığı yönünde ki tartışmalara açıklık getiren Vali Mustafa Tutulmaz şöyle konuştu: “Bunlar kesinlikle vatandaş değil. Bunu açık ifade etmek isteriz. Oy kullanıp kullanmayacaklar Türkiye’nin gündemindedir. Bunu açıkça ifade edelim bunlar oy kullanmıyorlar. Ancak nüfus sayımında canlı insan olarak kim varsa geçerlidir. Sakın yanlış anlaşılmasın oy kullanmıyorlar. Kamuoyunda böyle bir algı var. Oyu ancak vatandaş kullanır.”


“ÇOK BÜYÜK GAYRETLE ÇALIŞILDI”
İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel, kimi meclis üyeleriyle 10 yıl kimileriyle 5 yıl boyunca görev yaptıklarını hatırlattı. Uyum içerisinde çalıştıklarına vurgu yapan Sel şunları söyledi: “Biz meclis olarak uyum içerisinde çalıştık. Bazı istisnai şeyler olmuştur. Hem İl Genel Meclisi Üyelerimiz, Genel Sekreterimiz ve daire müdürlerimizle güzel bir uyum içerisinde çalıştık. Meclis Başkanlığı için iki yılda bir toplam 4 kez seçime girdim. Oybirliği ile Meclis Başkanı seçen arkadaşlarımın hepsine tekraren teşekkür ederim. Bugüne kadar güzel hizmetler yaptık. İçinde bulunduğumuz salon ve Özel İdare Tesisleri yapıldı. Yaklaşık 2,5 yıldır buradayız. Dört ayrı yerde çalışıyorduk. Hepsini bir araya topladık. Arkadaşlarımızın çok büyük gayretleri oldu. Bu nedenle hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Mart ayı sonuna kadar komisyonlarımızla çalışacağız. Ben hepsinden helallik istiyorum. Benim hakkım varsa hepsine helal olsun. Eğer toplum içerisinde söyleyip üzerimde bir hakkı olan varsa bana gelsin. Ben hakkımı helal ediyorum.”
“ÖNEMLİ BİR DEĞİŞİM SÖZKONUSU OLACAK”
Salih Sel’in ardından tekrar konuşan Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, kimi üyelerin 5 kimi meclis üyelerinin ise 10 yıllık görev süresinin sonuna geldiğini belirtti. Tutulmaz sözlerine şöyle devam etti: “Hayat böyle biz bu işi çok sık yaşayan kişileriz. Tayine tabii olan kamu görevlileri bu sonu çok sık görürler. Bir yere alışırken bir bakmışsınız başka bir yerdesiniz. Değişim zaman zaman olur. Ama burada önemli olan gök kubbede hoş bir seda bırakarak gidebilmektir. Şu anda bildiğim kadarıyla önemli bir değişim sözkonusu olacak. Bana iletilen bilgiler o yöndedir. Öncelikle bu sürede vermiş olduğunuz hizmetler için sizlere teşekkür ediyorum. İlimiz adına, 725 bin kişi adına sizlere teşekkür ediyorum.  İl Genel Meclisimiz gerçekten büyük bir uyum içerisinde. İlimiz çıkarları doğrultusunda tüm meclis üyeleri birleşerek çok uyumlu bir dönem geçirdiniz. 20 aylık görev süremde bana intikal eden en küçük bir sorun olmadı. Bu sebeple başta sayın başkanımız olmak üzere tüm İGM üyelerimize teşekkürü bir borç biliyorum.”
“İYİ BİR ÇALIŞMA ORTAMA VARDI”
 İl Özel İdaresinin karar organı İl Genel Meclisi’nin başarılı çalışmalarını köy ziyaretlerinde gözlemlediğini dile getiren Tutulmaz, “Güzel hizmetler yaptınız. Bunu köylere gittiğimde de gözlemliyorum. Birlikte çalıştığımız dönemde verilen hizmetlerin kalitesini de yakından biliyorum. Sizlerin çalıştığı bu dönem ileride kendisinden bahsettirecektir. Çünkü köylerimizin ciddi hiçbir problemi kalmamıştır. Artık güncel ve geleceğe dönük yeni hizmetlere yönelik çalışmalar söz konusu. Bu tür hizmetlerde beklentide artıyor. Daha önceleri asfalt isteniyordu. Şimdilerde ise artık sıcak asfalt talep ediliyor. Bizlerde bu yıldan itibaren daha yoğun bir şekilde sıcak asfalt çalışmasına başlayacağız. İnşallah grup yollarını makul bir sürede bitirmeye çalışacağız. Sosyal donatılar, kültürel faaliyetler alanında da önemli çalışmalar yapıldı. Ben ilin Valisi olarak kendi adıma sizlerden memnun olduğumu ifade etmek isterim. İyi bir çalışma ortamı vardı. Bütün projelerimde sizlerden hep destek gördüm.” diye konuştu.
 “AFYON EĞİTİMİ İYİ NOKTAYA GELECEK”
Afyonkarahisar’ın eğitim alanında 5-6 yıl içerisinde çok iyi bir konuma geleceğini dile getiren Tutulmaz, “Sizlerle daha önce yaptığım bir toplantıda eğitim konusunda daha iyi noktada olacağımızın sözünü vermiştim. Bu yıl yapılan sınavlarda 52. sıradan 36. sıraya geldik. İnşallah hedefimiz kısa vadede daha üst derecelere gelmektir. Bu hedefimizi kitap okumak ve okumaya alıştırmak anlayışıyla destekliyoruz. İnşallah eğitimde daha önemli bir yere geleceğiz. Elbette bu bir süreçtir. Bu yılın çalışmalarını 5-6 yıl sonra alacağımıza inanıyorum.  Çok iyi bir konuma geleceğiz. O yönde hızla ilerliyoruz.” şeklinde konuştu.
“NİSAN AYI DOLU DOLU GEÇECEK”
Şehrin turizm noktasında cazibe merkezi haline geldiğin aktaran Tutulmaz şu ifadelere yer verdi: “Turizm ve tanıtım noktasında eksikler vardı. Çok cüzi bütçelerle, ilimizin tanıtımını daha iyi bir konuma getirdik. Geçtiğimiz yıl tanıtım açısından çok dolu dolu geçti. Yine bu yıl Nisan ayı ile beraber yeniden tanıtım sezonu başlıyor. Nisan ayında neredeyse boş günümüz yok. Her güne bir etkinliğimiz var. Afyonkarahisar’ı tanınan ve herkesin gelmek için arzu ettiği bir yer haline getireceğiz. Afyonkarahisar’a gelmemek eksiklik olarak görülmeye başlanacak.”
“BUNDAN SONRA GÖNÜLLÜMÜZSÜNÜZ”
“Geçen yıl değerlerimizi gün yüzüne çıkarmak adına Frig Vadisinde önemli çalışmalar yaptık” diyen Tutulmaz, “Seydiler bölgesinde Anadolu Açık Hava Müzesi’nin başlangıç bölümü yapılıyor. Yine bu yıl Eber gölü ile ilgili önemli bir çalışma yapıyoruz. Eber’i koruma ve kalkındırma anlamında daha kalıcı hale getirmeye çalışacağız. Eğitim, sağlık, kültürel alanlar kısacası her alanda ilimizi daha yaşanabilir hale getirmek için hep beraber çalışarak belli bir aşamaya ulaştık. Tabi bunun bir sınırı yok, daha iyiye daha güzele hep beraber ulaşma gayreti içerisinde olacağız. Sizler çocuklarınızın ve torunlarınızın gurur duyduğu hizmetler yaptınız. Bundan sonraki süreçte de sizleri gönüllümüz olarak görüyoruz. İlçelerinizde olan her hangi bir sıkıntı ve öneride bana her zaman ulaşabilirsiniz.”
Toplantı da meclis üyelerine kendisine her zaman ulaşabileceklerini söyleyen Vali Tutulmaz telefon nu-marasını verdi. Toplantı meclis üyelerine teşekkür belgesi ve hediyelerin verilmesi ile tamamlandı. Vali Mustafa Tutulmaz 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle İl Genel Meclisi’ndeki hanımlara çiçek verdi. Vali Tutulmaz, İGM Üyeleri, İl Özel İdaresi çalışanları Cuma namazı öncesi Korel Termal Otel de öğle yemeği yedi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti