Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“İGM 2010’u başarıyla tamamladı” – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
"İGM 2010'u başarıyla tamamladı"

Bir yıllık çalışma performansını değerlendiren İGM Başkanı Salih Sel, meclisin bir yıl boyunca başarılı çalışmalara imza attığını belirtti.

Her kademe ile uyumlu çalışmaların yapıldığını uyum sayesinde Afyonkarahisar’ın kazançlı çıkacağını belirten Sel, önceliklerinin su, kanalizasyon ve yol olduğunu ifade etti. Salih Sel, Afyonkarahisar’ın yeni Valisi İrfan Balkanlıoğlu ile de uyumlu bir çalışma yürütüleceğine inançlarının tam olduğunu söyledi

“Hep denk bütçe yaptık”

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel, 2010 yılının son gününde bir yıllık meclis çalışmalarını değerlendirdiği bir basın toplantısı düzenledi. 2011 Yılının hayırlara vesile olmasını birlik beraberlik içerisinde bir yıl geçirilmesini temenni etti. İl Özel İdaresi’nin karar organı İGM için 2010 yılının büyük bir önem arz ettiğinden söz eden İGM Başkanı Salih Sel, 2009 yılında göreve başladıklarında bütçenin 19 milyon 850 bin TL olduğunu kaydetti. 2010 Yılında ki bütçenin 24 milyon 800 bin TL’ye yüzde 25’lik artışla bağladıklarını aktaran Sel; “Bu sene ki 38 bin 350 bin TL’ye bağladık. Bunun büyük bir bölümü olan yüzde 65’lik kısım tamamen yatırımları oluşturuyor. Biz 2010 yılında da bütçemiz her ne kadar 24 milyon 800 bin TL olsa da mesela parke taşı konusu bütçemizde hiç yok. Biz 2010 yılında yaklaşık 3 yüz köyümüze 5 trilyonluk parke taşı yaptık. Bizim 24 milyon 800 bin TL’lik bütçemizin dışında olan yatırımdı. Daha önceki bütçelerin yüksek olduğu belirtilerek düşük rakamda bütçe ile karşılaşıldığı söylenebiliyor. Evinize giren maaş belli. Bu maaş bin TL ise siz 1,5-2 bin TL harcıyorsanız sene sonunda açık vereceksiniz. Bütçenizi denkleştirmek adına bir sonraki yıl harcamalarınızı kısmak zorunda kalıyorsunuz. Bizim de aynen o şekilde olmuş. Daha önce maalesef denk olmayan bütçeler yapılmış. Tabi bunun zararını biz çektik. Bütçeyi denkleştirmek, açıkları kapatmak adına. Bizim 2009 yılı bütçemiz biz seçilmeden önce yapılan bir bütçe 19 milyon 850 bin TL iken bir sonra ki yıl yüzde 25’lik artışla 24 milyon 800 bin TL’ye bu sene de 38 milyon 350 bin TL’ye çıktı. Yaptığımız bütçeler hep denk bütçe oldu. Sene sonunda hiç açık vermedik. Hatta fazlalıklarımızla biz parke taşı yaptık.” dedi.

Hedef yolları bitirmek

İGM olarak bütçe görşümelerinde en büyük payın Milli Eğitime ayrıldığını aktaran Meclis Başkanı Salih Sel, 2010 yılında 4 milyon 606 bin TL İmar Kentsel İyileştirme Müdürlüğü’ne bütçe ayrıldığını söyledi. İGM Başkanı Salih Sel, köylere yapılan 5 trilyonluk parke taşı yatırımınında bu rakama eklendiğinde rakamın 9 milyon 600 bin TL’ye çıkarmış olacaklarını kaydetti. Bu durumun bütçe dışında gerçekleştiğine işaret eden Sel; “Milli Eğitime geçen sene 6 trilyon lira civarında bir bütçe ayırmıştık. Bu sene ki rakam 7 trilyon hatta geçen seneden aktardıklarımızla beraber bu rakam aşağı yukarı 8 milyona yaklaşıyor. Hep gerçekten ihtiyacı olan yerlere harcamaya çalıştık. Yani hiçbir siyasi ayırım gözetmeden ihtiyaç nerede ise oraya harcamaya çalıştık. Bu konuda İGM’de ki diğer partilerin mensubu arkadaşlarımız da bunu gayet iyi biliyorlar. Bu sene ki bütçemizin büyük bölümü İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğüne oldukça büyük bir para ayırdık. Biz 2009 yılında yüz kilometre asfalt yapabilmişiz. 2010 Yılında da yine aynı şekilde yüz kilometre bir asfalt yaptık. Bizim yatırım programımız da 750 kilometre yaklaşık birinci ve ikinci kat asfalt yol yapımı vardı. Asfalt sezonunun kısa olması nedeniyle elde ki imkanlardan dolayı biz daha fazla yol yapamadık. Ama 2011 yılı için borçlanarak biz 2009 ve 2010 yılında yaptığımız yüzer kilometrelik asfaltı en az 4 katına çıkarmayı hedefliyoruz. Yani 2011 yılında 4 yüz kilometre civarında bir asfalt hedefimiz var. 2012 Yılında da yaparak birikmiş olan asfalt yapılacak yolların tamamını bitirmek istiyoruz.” diye konuştu.

Su kanalizasyon yol öncelikler

28 Aralık Salı günü başkentte bir toplantıya katıldığını belirten İGM Başkanı Salih Sel, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ve milletvekillerinin gayretleriyle Maliye Bakanlığı’ndan yaklaşık 7,8 trilyonunun, Eroğlu’nun gayretleriyle 2,8 trilyonun da Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan geleceğini bildirdi. Bütçe haricinde yaklaşık 11 trilyon liranın kullanılacağından söz eden İGM Başkanı Salih Sel; “Bu sene bütçemize aldık. Köylere yine 5 trilyon liralık parke taşı yapacağız. Kanalizasyonla ilgili olarak eksik yerlerin projelerini hazırlayarak Bakanlığımıza gönderdik. Köylerimizin kanalizasyonları ile ilgil iolarak yaklaşık 6 trilyon lira tutan bir proje gönderildi. İki yıldır sağ olsun Sayın Bakanımız kanalizasyon çalışmalarımıza destek veriyor. Yaklaşık her yıl 3’er trilyon lira civarında 2009 ve 2010 yılında kanalizasyon desteği aldık. Bu bize nakit olarak değil ihaleleri yapıldıktan sonra paraları ödeniyor. İnsan hayatı için birinci öncelik olmazsa olmazı su. İkinci öncelik kanalizasyon, üçüncü önceliğimiz yol. Şu ana kadar su problemi olan hiçbir yerimiz kalmadı. Zaman zaman suyu yetersiz gelen yerler olabiliyor. Onlara da anında müdahele ederek gideriyoruz. Milli Eğitim de Afyon merkeze bu sene 2,5 trilyon para ayırdık. Onun dışında da 5 ilçemize ilköğretim okullarına ek 8, 6 ve 5 derslik gibi ekler yapacağız. Daha önceki toplantılarda belirttiğim gibi biz bunları öncelik sırasında alıyoruz. Derslik başına düşen öğrenci sayısında en üstten başlıyoruz. Bu hangi partili olursa olsun veya nereli olursa olsun. Bazı yerlerde arsa sorunu çözülmemişse onu mecburen atlıyoruz. Orada da adaleti gözetmeye çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Afyon’a uyumlu çalışma kazandırır”

İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, tüm köylere tam otomatik klorlama cihazı yapmayı planladıklarını anlattı. Yaklaşık 120 köyde şu anda bu sistemin bulunduğunu aktaran Sel, otomatik klorlama ile daha sağlıklı içme suyu tüketileceğini söyledi. Gençliik Spor İl Müdürlüğüne 360 bin TL para ayrıldığını kaydeden Sel; “Saha yapımı, çim biçme makinelerinin alımı, sporcu soyunma odaları yapımı. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü için önümüzdeki yıl 325 bin TL ayırmışız. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne de 1 milyon 133 bin TL ayırmışız. Bana göre 2010 başarılı bir yıl geçirdik. Çünkü önümüzdeki bütçeye göre oldukça fazla iş yaptık. 2010 Yılı bütçesi 24 milyon 800 bin TL idi ama bu rakamı Bakanlığımızdan kanalizasyona ayrılan para, parke taşlarına ayırdığımız ilave paralarla bu rakamı 34-34 milyon civarına çıkarmış olduk. Zaman zaman belirttiğimiz üzere bizler arkadaşlarımızla bir uyum içerisinde çalışıyoruz. MHP’li ve CHP’li arkadaşlarımızla uyumluyuz. Muhalefet partisi oldukları için ister istemez zaman zaman eleştiriler dile getiriyorlar o da gayet normaldir. Aile arasında bile olur. Ben arkadaşlarıma verdikleri destek ve anlayış nedeniyle meclis üyelerimize teşekkür ederim. 2010 Yılında yakın zamanda aramızdan ayrılan Sayın Valimiz Haluk İmga destek oldular. Çok büyük bir uyum içeriside çalıştık. Uyum çok önemli. Uyum olmadığı zaman yaptığınız hizmetler aksıyor bir takım problemler çıkıyor. Bunu biz daha önceki dönemlerde yaşadık. İnşallah gelecek Valimiz hakkında çok olumlu şeyler duyduk. İnşallah aynı uyum devam eder. Bundan kazanan Afyon olur. Uyumlu çalışma olmazsa kaybeden Afyon oluyor.
Eğer güzel bir uyum yakalanırsa, hamd olsun bir sıkıtı yok. Daha önce ki dönemlerde herkes biliyor bunları dillendirmenin anlamı yok.” ifadelerini kullandı.

“Milletvekilliği aday adaylığı düşünmüyorum”

2011 Yılının çok olumlu geçeceğine inandığını söyleyen İGM Başkanı Salih Sel, yeni yıldan çok ümitli olduğunu kaydetti. Sel, 2011 yılında Afyonkarahisar’ın yeni Valisi İrfan Balkanlıoğlu ile çok uyumlu çalışmaların ortaya konulacağı inancını dile getirdi. Milletvekili Genel Seçimleri için aday adayı olacağı yönündeki söylentilerin doğru olmadığını belirten Sel; “Salih Sel’in aklından hiç bir zaman milletvekili olmak gibi bir düşünce geçmedi. Kesinlikle böyle bir şey düşünmüyorum.” dedi. Köy Hizmetleri İkmal Müdürlüğü’nün bulunduğu yerde eğitim kampusu yapımı için gerekli girişimlerde bulunduklarını belirten Salih Sel, 3 Ocak Pazartesi günü yapılacak meclis toplantısında gerekli imar kararının alınacağını açıkladı. Sel, bir takım gelirlerden bu yönde feragat edeceklerini söyledi. Kadınana İlköğretim Okulu ile ilgili bir takım yazışmalar yaptıklarını ifade eden Sel; “Ön tarafta ki tarihi binayı İGM olarak kullanmayı düşünüyoruz. Arka kısmı da İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği olarak kullanmayı düşünüyoruz. Konuyla ilgili yazışmalar devam edi-yor.” Hızlı trene yönelik gelişmeleri yorumlayan Sel, gerek hızlı tren gerekse başka konulara yönelik netlik kazanmayan açıklamalar yapılmasının doğru olmayacağını, duyumlarla hareket edilmesinin doğru olmayacağını dile getirdi. Toplu fotoğraf çekiminin ardından toplantı sona erdi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti