Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İGM gündeminde kanalizasyon yapımı var

Bu haberin fotoğrafı yok
İGM gündeminde kanalizasyon yapımı var

İGM Kasım ayı toplantılarının 14’ncü toplantısında mikro krediler için ayrılan ödeneklerin yerindelik ilkesine göre kullanımı ve iki köy için talep edilen kanalizasyon ve fosseptik yapımları gündeme geldi

İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı toplantılarının 14. birleşimi dün tamamlandı. Kasım ayı toplantıları bugünde devam edecek.
KANALİZASYON YAPIMI İSTENİYOR
Dazkırı ilçesine bağlı Örtülü köyüne kanalizasyon fosseptik yapılması isteğini, yeterli ödenek olmadığı gerekçesiyle idare tarafından gerekli inceleme yapıldıktan sonra ödenek talebi içinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığına talepte bulunulmasını uygun gören İmar Bayındırlık komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi. Aynı şekilde Sandıklı ilçesine bağlı Asmacık köyüne kanalizasyon ve fosseptik yapımı talebini değerlendiren İmar Bayındırlık komisyonu raporunda gerekli inceleme yapıldıktan sonra ödenek talebi içinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığına talepte bulunulması ön görüldü. Komisyon raporu kabul edildi.
MİKRO KREDİLER YERİNDE KULLANILACAK
Plan Bütçe komisyonuna gönderilen önergede; Meclis kararı ile ilçelerde mikro kredi uygulaması için ayrılan ödeneklerin bugüne kadar kullanılmadığı belirtildi. Buna göre; Mikro kredilerin daha verimli kullanılması için Türkiye İsrafı Önleme Vakfına (TİSVA) aktarılarak belli bir plan dâhilinde yürütülmesi isteniyor. Söz konusu mikro krediler için ayrılan ödeneklerin yerindelik ilkesine göre il yerleşkesi geniş olduğu için bölgelere ayrılarak değerlendirilmesi ön görüldü. Dinar, Başmakçı ve Dazkırı ilçeleri, Sandıklı, Kızılören, Hocalar ilçeleri, Çay, Bolvadin, Çobanlar ve Sultandağı ilçeleri, Emirdağ ve Bayat ilçeleri, merkez, İhsaniye, Sinanpaşa, Şuhut ve İscehisar ilçeleri olarak bölgede mikro kredi uygulaması TİSVA tarafından ortaklaşa yürütülmesini uygun gören Plan Bütçe komisyon raporu kabul edildi. Meclisin 15’nci toplantısı bugün yapılacak. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti