Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İGM Kasım toplantıları sürüyor

İGM Kasım ayı toplantılarının

İGM Kasım ayı toplantılarının dün tamamlanan dördüncü birleşiminde ihtisas komisyonlarından gelen raporlar oylanarak karara bağlandı

 

İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı dördüncü toplantısı birleşimi dün Meclis Başkanı Burhanettin Çoban’ın Başkanlığında tamamlandı.
“ARTIK KÖYLÜ ŞEHİR EKMEĞİ YİYOR”
Gündemin 19. maddesinde yer alan Bolvadin İlçesi’ne bağlı Karabağ Köyü’ne fırın yapım talebinin ilçenin Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapılmasını uygun gören aynı yönde ki komisyon raporları oybirliği ile kabul edildi. İGM Başkanı Burhanettin Çoban, fırın konusunun hem geleneksel hem de ihtiyaç olan bir konu olduğunu söyleyerek, “Bana göre her köye hijyen, modern bir fırın yapılması gerekiyor. Ama yanlış hatırlamıyorsam bir fırın 30 ile 50 bin TL’ye mal oluyor. Çoğu köyde köy muhtarları ‘Artık köylü şehir ekmeği yiyor’ diyor. Gerçekten Afyon’da ekmek fiyatları çevre illere göre çok ucuzdur. Belki bu da bir etkendir. Belki bu ucuzluğun da verdiği şeyle yapmaya gerek görmüyor olabilirler.” dedi.
KOT DÜŞÜRÜMÜ İNCELENECEK
Bayat İlçesi’ne bağlı Çukurkuyu, Mallıca, Muratkoru ve Eskigömü yollarında Gezen andı bölgesinde bulunan 50 metrelik tepe yol kotunun düşürülmesi talebi dairesince incelendikten sonra gereği yapılacak. Çay İlçesi’ne bağlı Devederesi Köyü’nde ki köy ile mezarlığa giden 800 metre yolu parke taşı döşenmesi talebinin ilçenin Köylere Hizmet Götürme Birliği’nce değerlendirilmesine karar verildi. Hocalar İlçesi Beton Parke Yapımı Harcama Kaleminde bulunan 106 bin 380 TL’lik ödeneğin, Birlik hizmetlerinde kullanılmak üzere tahsis değişikliği yapılmasını uygun gören aynı yönde ki komisyon raporları oybirliği ile kabul edildi.
GAZLIGÖL’E 2. TAHSİS VERİLMEDİ
İhsaniye’nin Gazlıgöl Beldesi’nde mülkiyeti İl Özel İdaresine ait tapunun 102 parselde kayıtlı 3.728,00 metrekare alanlı arsa vasfında taşınmazın, park alanı olarak kullanımı için yapılan tahsis süresinin dolması nedenli yeniden tahsis talebini uygun görmeyen komisyon raporları oybirliği ile kabul edildi. Kasım ayında toplam 20 günde tamamlanacak olan 2020 Mali Yılı Bütçe görüşmelerini yürütecek olan meclisin akşam saat 17:00’den sonra toplanma önerisi doğrultusunda anket düzenlenecek. Meclisin Kasım ayı toplantılarının 5. birleşimi bugün sabah Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilecek.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti