Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İGM Nisan toplantıları sürüyor – Kocatepe Gazetesi

İGM Nisan toplantıları sürüyor – Kocatepe Gazetesi
İGM Nisan toplantıları sürüyor

İl Genel Meclis (İGM) Nisan ayı 4’üncü birleşimi Meclis Başkanı Burhanettin Çoban’ın idaresinde gerçekleştirildi. Toplantıda ilk olarak gündem dışı bir madde okutularak rapor hazırlanması için ilgili komisyonlara gönderildi.
GÜNDEM DIŞI TALEP
KOMİSYONLARA GÖNDERİLDİ
Gündem dışında olan Merkez hizmet noktası Anıtkaya Muhtarlığı hizmetinde kullanılan Hidromek marka iş makinesinin Anıtkaya Muhtarlığına verilmesini konusunda gerekli inceleme ve değerlendirmenin yapılması talebi İmar ve Bayındırlık, Plan ve Bütçe, İdari ve Hukuk İşleri Komisyonlarında görüşülecek. Toplantı gündemin 21’nci maddesinin görüşülmesiyle devam etti. Sandıklı ilçesindeki Özel İdare Müdürlüğüne ait bir taşınmazın Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü Sandıklı Şefliğine tahsis edilme isteği rapor hazırlanması için İmar ve Bayındırlık, Plan ve Bütçe, İdari ve Hukuk İşleri, Araştırma ve Geliştirme Komisyonlarına gönderildi.
SÜRELİ TAHSİSLER KABUL EDİLDİ
Gündemin 22’inci maddesinde yer alan 2019 yılı mali gider bütçesinde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne Organik Elma Yetiştiriciliği için ayrılan 60 bin TL’lik bütçenin tahsis değişikliği Plan ve Bütçe, Tarım ve Orman Komisyonlarında görüşülecek. Hocalar ilçesi Yeşilhisar köyündeki köy odasının Muhtarlığa tüm giderleri kendilerince karşılanmak üzere 10 yıl süre ile tahsisini uygun gören aynı yöndeki komisyon raporları oy birliği ile kabul edildi. Evciler ilçesindeki Özel İdare’ye ait iş yerinin İlçe Çiftçi Malları Koruma Başkanlığına tüm giderleri kendilerince karşılanma şartıyla 5 yıl süre ile aylık 750 TL’den bir yıl toplamı toplam 9 bin TL’ye enflasyona bağlı olarak kira artırımı ile tahsis edilmesi oy birliği ile kararlaştırıldı.
GÜNEY KÖYÜ’NE
 JANDARMA KARAKOLU YAPILACAK
Sultandağı ilçesine bağlı Kırca köyündeki bir taşınmaz, buzhane yapılması için köy muhtarlığına tüm giderleri kendilerince karşılanması şartıyla 10 yıl süreyle tahsisine oy birliğiyle karar verildi. Sultandağı ilçe SYDV Mütevelli heyeti üyeliğinden istifa eden Alpay Şeker’in yerine Musa Sevinç’in seçilmesi yönündeki komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi. İl Özel İdaresi tarafından İl Sağlık Müdürlüğü’ne KADTEM biriminde kullanılmak üzere alınan Gezici Diş Sağlığı aracının İl Sağlık Müdürlüğü’ne devrine karar verildi. 5302 sayılı İl Özel İdare kanunun gereği 8 adet kadronun değişikliği konusunda komisyondan gelen rapor meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi. Sinanpaşa ilçesi Güney köyündeki bir taşınmaz jandarma karakolu yapılması amacıyla İl Jandarma Komutanlığına tüm giderleri kendilerince karşılanmak üzere 25 yıllığına tahsis edildi. Gündemin 31’nci maddesinde yer alan Erkmen belde sınırlarında yer alan 126,11 metrekarelik arsanın Hasan Memiş tarafından İhsan Seyrek’e satışıyla İmar Affı Yasası uyarınca Seyrek’e tapu devrinin yapılmasını uygun gören komisyon raporları oybirliği ile kabul edildi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

 

Oyur, yeni meclis üyelerini bilgilendirdi

 

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Oyur, Özel İdare işleyiş ve  yapılanması hakkında yeni meclis üyelerine sunum yaptı

Genel Sekreter Recep Oyur, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimi sonrası İl Genel Meclisi’nin yüzde 90 oranda yeni üye seçimi nedeniyle yenilendiği için kısa bir kurum tanıtımı yapma ihtiyacı duyduklarını belirtti.
Oyur, idare vizyonunun yasa ile belirlenen ihtiyaçların karşılanmasında kurum kaynaklarının öncelikli olarak köylerin imar, yol, su, kanalizasyon, park ve bahçe yapımıyla eğitim, sağlık, sosyal yardım, spor, kültür ve turizm sektörlerine tahsis etmek olduğunu belirtti.