Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İGM Şubat toplantıları sürüyor – Kocatepe Gazetesi

İl Genel Meclisi (İGM)
İGM Şubat toplantıları sürüyor

İl Genel Meclisi (İGM) Şubat ayı toplantılarının ikinci birleşimi dün Meclis 1. Başkan Vekili Selçuk Çirkin’in Başkanlığında gerçekleştirildi. Şubat ayı toplantılarının üçüncü birleşimi bugün sabah saat 11.00’de gerçekleştirilecek.
GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ
Gündemin beşinci maddesinin görüşülmesiyle devam eden toplantıda köye dönüştürülen Belediyelerin İl Özel İdaresine devredilen ve idareye ait, atıl olarak bekleyen araçların satışlarının yapılması konusu ilgili komisyonlarda görüşülecek. 2018 yılı yatırım programında bulunmayan HİS, YÜS, YAS ile yağmurlama sulamalar ile acilen çözümlenmesi gereken içme suyu ve kanalizasyon inşaatlarının yapılması, içme suyu sondaj kuyusu açılması, ihtiyaç duyulan inşaat malzemelerinin ve iş makinesi akaryakıtının İl Özel İdaresi ambarlarından verilmesi konusu gündeme geldi. Aynı zamanda inşaatın yapımı sırasında kullanılacak malzemelerin nakilleri ile kazı işlerinde iş makinelerinin ve araçlarının kullanılması, ilgili personelin görevlendirilmesi işlerinin Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yürütülmesi konuları oybirliği ile ilgili komisyonlara rapor hazırlanmak üzere gönderildi.
KADRO DEĞİŞİKLİĞİ TALEP EDİLİYOR
Gündemin 7’nci maddesinde yer alan 2918 sayılı Trafik Kanununun 17’nci ve 18’nci maddelerine göre hazırlanan Karayolları kenarında yapılacak ve açılacak tesisler hakkında ki yönetmeliğin 22’nci maddesine göre “Tesis Yeri Ön İnceleme” masrafının hesaplanması konusu ilgili komisyona gönderildi. İl Özel İdaresine ait 5’nci derece hukuk müşaviri ve bir adet 1’nci derece İlçe Özel İdare kadrolarının münhal bulunduğu, ileride yapılacak atamaya esas olmak üzere; Bir adet 5’nci derece hukuk müşaviri kadrosunun kaldırılarak yerine 2’nci derece hukuk müşaviri kadrosunun konulması isteniyor. Ayrıca, bir adet 1’nci derece İlçe Özel İdare Müdürü kadrosunun kaldırılarak yerine bir adet 4’ncü derece İlçe Özel İdare Müdürü kadrosu ihdası ilgili komisyona rapor hazırlığı için gönderildi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

 

Kurak bir yıl yaşanıyor

 

İGM Şuhut Üyesi Ömer Tunçay mecliste söz alarak yaptığı konuşmada, mevsimsel olarak kuraklık yaşandığına dikkat çekti

 

Şubat ayının tohum ekme zamanı olduğunu belirten Ömer Tunçay, yoğun bir hububat ekimi içine girildiğini ancak son dönemlerde takdiri ilahi çerçevesinde yaşanan kuraklığa elden bir şey gelmediğini belirtti.
Kurak bir yıl yaşandığını belirten Tunçay, “Ne kadar sanayileşip teknolojiye ulaşsak da tarımı ayağa kaldıramadığımız zaman çok şey yapma şansımız olmuyor. Büyük şehirlerin içme suları da büyük barajlardan karşılanmaya çalışılıyor. İnşallah Allah bol yağış nasip eder” dedi. Hafta sonu Antalya’da tarımla ilgili bir toplantıya katıldığını söyleyen Tunçay şöyle konuştu: “Küçük çiftçi aileleri sıkıntıya girdi. Çünkü onlar bu işi yapamaz hale geldi. Şunu gördüm ki büyük şirketler kar etmezse kapatıyor işi yapmıyor. Çiftçi ailesi beş hayvandan ikisini satsa da zararına kalanlarla diğer hayvanlarla devam ediyor. Bence bu insanların desteklenmesi lazım” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti