Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İGM’de bütçe hedefi 35 milyon

Bu haberin fotoğrafı yok
İGM'de bütçe hedefi 35 milyon

Aciliyet ve öncelik sıralamasına göre adaletli bir yaklaşımla, siyaseti bulaştırmadan bütçe dağılımını sağlamaya gayret edeceklerini belirten İGM Başkanı Salih Sel, 2011 Yılı Mali Bütçesini tahminen 35 milyon TL’ye bağlamaya çalışacaklarını bildirdi

İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel, Kasım ayı toplantılarında 2011 Yılı Mali bütçesinin netleştirileceğini, tüm komisyonların bu çalışmaya yoğunlaştıklarını söyledi. Meclise gelen taslak bütçenin 29 milyon yüz bin TL olduğnunu belirten Salih Sel, kendilerinin bu bütçeyi üç aşağı beş yukarı 35 milyon TL’ye bağlamak için uğraş vereceklerini ifade etti.
Ellerinde İller Bankası’ndan gelen aylık ödeneklerin bulunduğunu, onlara bakıldığında bütçeyi 35 milyon TL civarlarında yaklaşık yüzde 25 arttırarak bağlayacak gibi gözüktüklerini dile getiren İGM Başkanı Salih Sel; “Geçen yılki bütçemizin dışında köylerimize ekstradan 5 trilyon liralık parke taşı döşeme işini yaptık. Bütçemizin dışında kaynak üreterek bu çalışmayı yaptık. Köylerimiz bu çalışmadan çok memnun kaldı.”dedi. Meclis olarak milli eğitim konuları üzerinde çok durduklarının altını çizen Meclis Başkanı Salih Sel, bütçenin yüzde 20’lik bir oranda milli eğitim hizmetlerini kapsadığını kaydetti.
Köylerin alt yapı hizmet ve ihtiyaçlarına da ağırlık verildiğine temas eden Sel; “Köylerimizin yol, su, kanalizasyon gibi şeyleri var. 2010 Yılı bütçesinde milli eğitime yakın bir bütçe de Kentsel İyileştirme Müdürlüğü’ne ayrılıyor. Onun dışında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü gibi noktalara ödenekler ayrılacak. Talepler fazlasıyla geldi. Tabii elimizden geldiğince kaynaklarımızı en ekonomik şekilde kullanmaya çalışacağız. Aciliyet ve verimlilik esasına göre çalışıp lüzumsuz bir şey yapmamayı amaçlıyoruz. Bugüne kadar bir sıkıntı olmadı. Biz meclis olarak tüm üyelerimizle gayet uyumlu şekilde çalışıyoruz. Adaletli davranmaya çalışıyoruz. Mümkün mertebe siyaseti bulaştırmamaya gayret ediyoruz. Beraberlik içinde daha iyi çalışmalar ortaya koyacağız. Yaklaşık 25 günlük bir çalışma süremiz olacak. Kurban Bayramı’ndan sonra ay sonuna kadar toplantılarımız sürecek.” diye konuştu. (Kocatepe)