Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İGM’de iki parti arasında gerginlik

Bu haberin fotoğrafı yok
İGM'de iki parti arasında gerginlik

İGM Mart toplantılarının ilk birleşiminde Afyonlular Konukevi satış ihalesi ve MHP’li üyelere söz verilmesi konusundaki tartışmalar toplantı sonuna doğru alevlendi. Her iki partiden üyeler arka arkaya basın toplantısı düzenlediler

İl Genel Meclisi (İGM) Mart ayının ilk toplantısı dün tamamlandı. Meclis Başkanı Salih Sel’in açılışı yaptığı toplantının sonunda Afyonlular Konukevi’nin satışı hakkındaki görüşlerini tekrarlayan Sel’le MHP Sandıklı üyesi Murat Çandır arasında sözlü tartışma yaşandı.
Gündem dışı iki konu gündeme alınarak rapor hazırlanmak üzere ilgili komisyonlara gönderildi. İl Özel İdaresi 2011 yılı faaliyet raporunun görüşülerek karara bağlanması için konu tüm komisyonlarda görüşülecek. Taşınır kesin hesap cetvelleri ile kesin hesap icmal cetvellerinin, 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 10. maddesinin b fıkrasına göre, karara bağlanması için konu Plan Bütçe komisyonuna gönderilmesine oybirliğiyle kabul edildi.
İl Özel İdaresine ait 277 nolu jeotermal kaynak arama ruhsatlı sahanın, gelecekteki projelerinde kullanılmak üzere arama yapma amaçlı AFJET jeotermal tesisleri adına devri talebinin görüşülmek üzere; İmar ve Bayındırlık, İdari ve Hukuk İşleri, Plan Bütçe komisyonlarına gönderilmesine karar verildi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce kullanılmak üzere DMO Genel Müdürlüğü’nce satışı yapılan binek otomobillerden hangisinin satın alınacağı konusu Plan Bütçe, İdari Hukuk İşleri, Kültür ve Sosyal İşler komisyonlarında görüşülecek. İGM Başkanı Salih Sel, Afyonlular Konukevi satışı hakkında basın toplantısı yaptığını ancak meclis üyelerini bilgilendirmek istediğini söyledi. Sel, 10. Dönem İGM üyelerinin 8 Şubat 2008 tarihinde karar aldığını belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Çeşitli defalar oraya giden arkadaşlarımız oranın çalışma biçimi hakkında bilgi sahibi olmuşlar. Orayı çalıştıran dernek bir açıklama yaptı. Orada enteresan şeyler söyleniyor. Başta söylenen ile sonda söylenenler birbiriyle çelişiyor. Basın toplantısının tamamı elimde bir kaset var. Arkadaş orasının ucuza satıldığını söylüyor. Ben bunu açıkladım. İsmi kötüye çıkan bir yere aileniz ve eşinizle gitmek ister misiniz? Bunlar maalesef farklı yönlere çekildi. Bende basın mensuplarını çağırarak bilgilendirdim. Bazı basın mensuplarıda olumsuz şeylere şahit olduklarını söylediler. Bizden bazı üye arkadaşlarımız oraya gitti. Keşke ismi böyle olmasaydı da Afyonlular burdan faydalansaydı.” Sandıklı MHP İGM üyesi Murat Çandır söz alarak Afyonlular Konukevi’nde iki gece konakladığını bahsi geçen olum-suzluklara rastlamadığını söyledi. Sel ve Çandır arasında Salih Sel’in sorduğu soruyu sonra cevaplamak isteyen Murat Çandır arasında tartışma yaşandı. Çandır, hakaret içeren bir konuşma yapmadığını, sözünün kesilmemesi gerektiğini ifade etti. Toplantıya; Bolvadin MHP İlçe Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Dinar ilçesine bağlı Aktoprak köy muhtarı katıldı.
İl Genel Meclisi’nin Mart ayı ikinci toplantısı bugün yapılacak. (Kocatepe)