Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İGM’de şap hassasiyeti – Kocatepe Gazetesi

İl Genel Meclisi (İGM)
İGM'de şap hassasiyeti

İl Genel Meclisi (İGM) Şubat ayı toplantılarının üçüncüsü dün tamamlandı. Toplantı da ilk olarak gündem dışı maddeler okutularak rapor hazırlanması için ilgili komisyonlara gönderildi.
SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE
5 AMBULANS DEVREDİLDİ
Şubat ayı toplantısının üçüncüsünde meclis gündeminin 19. maddesinde yer alan İl Özel İdaresi Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nde kabul edilen, sağlık hizmetleri bütçe tertibinde konulan 850.00,00 TL’lik ödenekten 5 adet ambulans satın alınıp ambar girişi yapılan ambulansların İl Özel İdaresi kayıtlarından düşülerek İl Sağlık Müdürlüğüne devrini uygun gören Plan Bütçe, İmar Bayındırlık komisyonlarının raporları oybirliği ile kabul edildi.
İKİ AYRI ARAÇ VERİLDİ
Meclis gündeminin 20. maddesinde bulunan araç devrine yönelik konu hakkında ki komisyon raporu da oybirliği ile karara bağlandı. Bu doğrultu da; 03 VU 052 plakalı 2010 model Renault marka otomobilin Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne, bu müdürlüğe bağlı Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğüne ise 03 DA 120 plakalı 2012 model Fiat Ducato minibüsün İl Özel İdaresi kayıtlarından düşürülüp verilmesini uygun gören Plan Bütçe, İdari Hukuk İşleri, Kültür Turizm Sosyal Hizmetler komisyonlarının raporları kabul edildi.
DSİ’YE BAŞVURU YAPILACAK
Meclis Başkanlığına verilen önerge de, 2016 yılı yatırım programına alınmasını istenen menfez yapım taleplerinin 2015 yılı Kasım ayı içerisinde değerlendirildiği kaydedildi. Bu nedenle yeni gelen taleplerin 2017 yılı yatırım programında değerlendirileceği bildirildi. Sandıklı ilçesine bağlı Karacaören köyünde bulunan açıktan sulama hattının, kapalı sisteme çevrilmesi talebinin DSİ 18. Bölge Müdürlüğüne rehabilitasyon için başvurulması uygun görüldü. İhsaniye ilçesine bağlı Osman köyünde ki foseptik çukuru giderinin aktığı derenin tıkanması nedeniyle akıntının geriye doğru gelmesi nedeniyle sorunun çözümü için DSİ İl Müdürlüğü ile irtibata geçilmesine karar verildi.
2. TUR AŞI ŞAP
BELİRTİSİNDE YAPILACAK
Bayat ilçesinde bakım ve onarımı yapılacak olan okulların incelenmesi konusunda çalışmaların devam etmesi nedeniyle konunun Mart ayında görüşülmesine karar verildi. Çevre ve Sağlık komisyonu tarafından il genelinde tüm ilçelerde 1. tur şap aşısının yapıldığı, 2. tur aşının ise şap belirtisi olan hayvanlara yapılacağı, yaklaşık bir aylık sürede de tüm hayvan pazarlarının açılacağı bilgilendirmesi yapıldı.
TAHRİP EDİLEN
ESERLER GÜNDEMDE
Dazkırı ilçesi ile Yukarıyenice köyü arasından geçen derenin ıslah çalışması yapılması talebi için DSİ Müdürlüğüne başvuruda bulunulmasına karar verildi. Bayat ilçesine bağlı Akpınar köyünde YÜS Sulama tesisi yapımından DSİ Müdürlüğünce vazgeçilip YAS sulama sistemlerinin yapılacağı taleple ilgili olarak müdürlüğe başvurulması öngörüldü. Frig Vadisini kapsayan; İhsaniye, İscehisar ve Bayat ilçelerinde bulunan tahrip edilen eserlerin konservasyon projelerinin yapılarak restorasyon çalışmasının yapılması için Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliğine, Kültür Turizm Müdürlüğüne yazı yazılmasını uygun görüldü.
DÖRDÜNCÜ TOPLANTI BUGÜN
Merkez ilçeye bağlı Fethibey, Salar beldelerinde ki okulların bakım ve onarımları ile ilgili ihtiyaçların tespiti konusunda ki çalışmaların devam etmesi nedeniyle konu Mart ayında tekrar mecliste görüşülecek. Meclisin Şubat ayı dördüncü toplantısı bugün yapılacak.
>> Burcu AYDIN’ın haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti