Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İGM’de toplantılar devam ediyor

İGM’de toplantılar devam ediyor

İGM Aralık ayı toplantıları devam ediyor. Meclis üyeleri Aralık ayının 3. birleşimini dün tamamladı

 

İl Genel Meclisi (İGM) Aralık ayı toplantılarının 3. birleşimi dün sabah Meclis Başkanı Burhanettin Çoban’ın Başkanlığında yapıldı. Meclis üyeleri bugün sabah dördüncü Aralık toplantısı için biraraya gelecek.
Susuz Belediye sınırlarında kalan 177 ada, 1 parselde kayıtlı bulunan 6 bin 587,09 metrekarelik taşınmaza ortaokul yapımı için talep edilen ödeneğin ileri ki yıllarda değerlendirilmesini uygun gören aynı yönde ki komisyon raporları oybirliği ile kabul edildi. Meclis üyelerine çeşitli kalemlerde bilgilendirmeler yapıldı. 2021 Mali Yılı yatırım programına alınan, merkez ilçeye bağlı köylerin talepleri kapsamında merkezde Mahalli İdari Birliklerine 203 bin 790 lira aktarılacak. İl Özel İdaresi 2021 Yılı Beton Parke Yapım Programına merkezde düşen miktar 104 bin 265 lira olacak. Yine idarenin 2021 yılı beton halı saha, çok amaçlı salon, çevre düzenlemesi, muhtelif bakım onarım ve köy konağı yapım programı için merkeze düşen miktar 352 bin 44 lira oldu. 2021 yılı asfalt programında merkezde toplam 21 kilometre yol yer alıyor. 2021 yılı içme suyu programında merkezde; Bostanlı, Halımoru, Saraydüzü köylerine ilave su şebekesi, Olucak’a 2 kilometre terfi hattı, Bayramgazi, Kızıldağ ve Kozluca köylerine ise terfi binası, terfi hattı, ENH ve motopomp çalışmalarırna yer verildiği meclis üyelerine bildirildi.
EĞİTİM KALEMİNDE
BAKIM ONARIMA FAZLA ÖDENEK AYRILDI
İYİ Parti Merkez Üyesi Alper Yağcı, Meclis Başkanı Burhanettin Çoban’a yeni yapılacak okullar için pay ayrıldığını belirterek konunun Milli Eğitim Müdürlüğünden gelen taleplerle mi yapılacağını ve konu ile ilgili çalışma yapılıp yapılmadığın sordu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gelen yazının 2020-2021 yıllarını kapsadığını belirten Çoban, “Bakım, onarım ve tüm yeni yapılacak okullar dâhil hepsini İl Genel Meclisi’nin yaptığı programlı işlerle değil de sadece deprem tesislerinde güçlendirme veya yıkılıp yeniden yapılması gereken binalarda kullanımı ön görülüyor. Ama geçen yıl ilçelere Ocak ayında bakım onarım paraları hemen gönderildiği için onlara el koyamadılar. 7 milyon liralık bakım onarım kısmına el konulamazken kalan 30 milyona el koymuşlardı. Bu sene Plan Bütçe Komisyonumuz bakım onarım bütçesini biraz daha yüksek tuttu. İlçelere hemen parayı transfer edebilirsek hiç olmazsa ödeneğin bu bölümünden birçok iş yapılabilir. Bu nedenle bakım onarımı biraz artırdık. İnşallah Ocak ayında da göndermeye çalışacağız. Yeni yapım okul ödenekleri de vardır. Merkezde Erkmen İmam Hatip Orta Okulu ve Erkmen İlkokuluna Spor Salonu yapımı var. Yine merkezde Büyükkalecik İlkokulu 8 derslik yapılacak. Merkez Selçuklu İlköğretim Okulu da yapılacak. Toplamda 3 milyon 150 bin TL yeni yapım okul ödeneği vardır.” dedi. Bilgilendirmeler; Başmakçı, Bayat, Bolvadin, Çay ilçelerine ayrılan ödenek miktarlarının okunmasıyla devam etti. >> Burcu AYDIN’ın Haberi