Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İhalede sıkı pazarlık – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi
İhalede sıkı pazarlık

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın İkinci Dumlupınar Caddesi’ndeki eski binasının olduğu alanda inşa edilecek yeni bina için ihale yapıldı. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’in İhale Komisyonu Başkanı olarak yönettiği ihalede ATSO Meclis Başkanı Mehmet Çarkgil, ATSO Yönetim Kurulu Üyeleri ile ATSO Genel Sekreteri Süleyman Uğur Ünsoy da hazır bulundu.
İHALEYE 4 FİRMA KATILDI
ATSO binasında düzenlenen ihaleye Mehmet İpek Mühendislik-Sağ Yapı, Araç Yapı, Genç Enerji ve Sayın Prefabrik katıldı. ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ihalenin anahtar teslimi götürü bedeli üzerinden yapılacağını, tercihe bağlı malzemelerin alınması ve işçiliğinde ihaleyi alan firmaya yüzde 7 komisyon verileceğini belirtti. Serteser, ATSO olarak bir üst fiyat belirlediklerini, ihalenin sonunda bu üst fiyata yakın firma ile pazarlık yapılacağını kaydetti.
İLK AŞAMADA SONUÇ YOK
Kapalı Zarf Verme Pazarlık Usulü ile yapılan ihalede ilk aşamada Mehmet İpek Mühendislik-Sağ Yapı 3 milyon 300 bin liralık (+KDV), Genç Enerji 2 milyon 619 bin liralık (+KDV), Araç Yapı 2 milyon 150 bin liralık (+KDV), Sayın Prefabrik ise 1 milyon 588 bin liralık (+KDV) teklif verdi. Bunun üzerine İhale Komisyon Başkanı Hüsnü Serteser, “Bir kez daha teklif vermeniz için 20 dakikalık zaman tanıyacağız” dedi ve oturuma ara verildi.
İKİ TEKLİF EŞİT OLDU
İhalenin ikinci aşamasında Mehmet İpek Mühendislik-Sağ Yapı 2 milyon 700 bin lira, Genç Enerji 2 milyon 380 bin liralık, Araç Yapı ve Sayın Prefabrik de 1 milyon 550 bin liralık teklifler sundu. Tekliflerin ardından üçüncü tura Araç Yapı ve Sayın Prefabrik kaldı. Bir kez daha ara verildikten sonra devam edilen ihalede Araç Yapı 1 milyon 545 bin liralık teklif sundu. Sayın Prefabrik ise teklifini 1 milyon 540 bin olarak belirledi.
ÜST SINIRA EN YAKIN SAYIN
İhalenin Kapalı Zarf Verme Usulü bölümünde kazanan Sayın Prefabrik oldu. ATSO Yönetim Kurulu Başkanı ve İhale Komisyonu Başkanı Hüsnü Serteser, ATSO olarak 2’nci Dumlupınar Caddesi’nde yapılması öngörülen yeni bina için 1 milyon 400 bin liralık üst sınır belirlediklerini belirterek açık eksiltmeye gidileceğini kaydetti. Sayın Prefabrik yetkilisinin şirketin yönetim kurulu başkanı Kadir Sayın’ı ATSO’ya davet etmesini isteyen Serteser, Kadir Sayın gelene kadar ihaleye ara verdi.
“KÂR İÇİN DEĞİL
 İTİBAR İÇİN”
Sayın Prefabrik Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Sayın’ın ihalenin yapıldığı ATSO Meclis Salonu’ndaki yerini alması ile Serteser ile Sayın arasında pazarlık başladı. İhalenin bu aşamaya kadar geldiğini, bu ihaleyi vermek istediklerini belirten Serteser, Kadir Sayın’ın 1 milyon 400 bin liraya razı olmasını beklediklerini belirtti. Kadir Sayın ise maliyetlerin çok yüksek olduğunu, binayı kâr amacıyla değil itibar maksadıyla yapmak istediklerini söyledi.
“ZARARDAN KURTULAMAYIZ”
Sayın Prefabrik’in 1 milyon 540 liralık teklifine karşılık 1 milyon 450 bin liralık öneren Serteser, Kadir Sayın’dan “ret” cevabı aldı. Serteser, 1 milyon 475 bin liraya ihalenin bitmesini teklif etti, Sayın, “Yönetim Kurulu üyelerimizi seviyoruz. Ama bu rakama zarardan kurtulmamız mümkün değil” dedi.
1 MİLYON 520 BİNE BAĞLANDI
Serteser’in, 1 milyon 485 liralık teklifi üzerine Kadir Sayın aynı cevabı verince Serteser, “Bu ihaleyi vermek istiyoruz. Sizin teklifinizle bizim belirlediğiniz üst sınır arasında çok fark yok. 1 milyon 500 binde anlaşalım” dedi ve tokalaşmak için Kadir Sayın’ın yanına gitti. Pazarlık, ayaküstü konuşmalarda da sürdü. Sıkı pazarlığın sonunda Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın İkinci Dumlupınar Caddesi’ndeki yeni binasının 1 milyon 520 bin +KDV’ye, Sayın Prefabrik tarafından yaptırılması kararlaştırıldı.
KASIM AYINDA TESLİM
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’na ait şehir merkezindeki yeni binanın 2016’nın Kasım ayı içinde teslim edilmesi öngörülüyor. Binanın zemin ve asma katlarının dükkan olarak değerlendirilmesi, üst 6 katın ise ofis ya da daire olarak kullanılması planlanıyor. Bina ile Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’na yıllık asgari 500 bin kira geliri sağlanacağı tahmin ediliyor.
>> Murat ARISOY’un özel haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti