Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İHH Kurban Bayramı’nda 5 milyon kişiye ulaşacak

İHH Kurban Bayramı’nda 5 milyon kişiye ulaşacak

İHH Afyonkarahisar Dernek Başkanı Ahmet Ertürk, IHH olarak bu yılki Kurban Bayramı’nda 65 ülkede
5 milyon kişiye ulaşma hedefi koyduklarını kaydetti. Ertürk, aynı zamanda yüz bin yetime bayramlık
alınacağını, hayırseverlerin, 150 TL karşılığında bir yetime bayramlık hediye edebileceklerini bildirdi

 

Ahmet Ertürk’in İHH’nin, 29 yılın verdiği tecrübe ile bu yıl da mazlumların yanında olacağını, hayırseverlerin kurbanlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için “Kurbanla Hatırla” sloganıyla Türkiye ile birlikte 65 ülkeye yola çıkacaklarını açıkladı. Ertürk, bu yıl 5 milyon kişiye ulaşmayı hedeflediklerini, İHH’nın bu yılki kurban bedelinin yurtiçi ve yurtdışı bin 200 TL olduğunu ifade etti.
“BU YILKİ HEDEF 5 MİLYON
KİŞİYE ULAŞABİLMEK”
Ahmet Ertürk konu hakkında yaptığı açıklamada, “Çeyrek asrı aşan bir süredir vekâlet yoluyla kurbanlarını İHH’ya bağışlamak isteyen Afyonkarahisarlı hayırseverler, kurban çalışmaları için belirlenen ülkeler arasından dilediğinde kurbanını kestirip ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilecek. Kampanya kapsamında geçen yıl toplamda 82 bin 411 hisseyi 4 milyon muhtaca ulaştıran İHH, bu yıl bu rakamın üzerine çıkmayı hedefliyor. İHH bu yıl da kurban vesilesiyle bizleri bekleyen ihtiyaç sahibi kardeşlerimize sadece kurban eti götürerek değil, aynı zamanda hayat koşullarını iyileştirmeye yönelik çeşitli projelerle de destek olmaya devam edecek. İHH, yurt içi ve dışında temsilcilik ve partner kurumlarıyla birlikte çalışmalarını gerçekleştirmektedir. Koronavirüs nedeniyle gidilecek ülkelerdeki sağlık durumları dikkate alınacak. Gidilecek ülkelerde kimi ekipler uzun süren uçak yolculukları yapacak, kimisi doğru dürüst yolu bile olmayan bölgelerde zor şartlar altında ihtiyaç sahiplerine ulaşacak. Gittikleri ülkelerde İHH ekipleri, her şeye rağmen kendilerine emanet edilen kurbanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktadır.” dedi.
“ÖNCELİK YOKSUL VE İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN OLACAK”
Ahmet Ertürk, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın, kurban hisselerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırırken toplumlar arasında bir kardeşlik köprüsü kurmak ve insanlara umut ışığı olabilmek için bölge insanlarını sevgiyle kucakladığını dile getirdi.
Ertürk şunları kaydetti: “İHH, bağışçılarının vekâlet yoluyla bağışladıkları kurbanları dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlara ulaştırmasıyla birlikte, Müslümanlar arasındaki kardeşlik, paylaşma ve dayanışma duygularını güçlendirmeyi hedefliyor. İHH’nın organizasyonunda Türkiye ile birlikte öncelikle mülteci kamplarına, savaş, doğal afet, kronik açlık ve yoksulluk bölgelerine, yaşlılara, kimsesizlere, dullara, yetimhanelere ve okullara verilecek. Bu kapsamda Suriye, Irak, Filistin, Somali, Yemen, Bangladeş, Arakan ve Doğu Türkistan ön planda tutulacak. Yurt içindeki muhtaçlarada ayrıca önem gösterilecek.”
“100 BİN YETİME BAYRAMLIK ALINACAK”
Ertürk sözlerini şöyle sürdürdü: “İHH, ayrıca Türkiye dâhil 30 ülkede toplamda yüz binden fazla yetime bayramlık kıyafet yardımında bulunacak. Hayırseverler, 150 TL karşılığında bir yetime bayramlık hediye edebileceklerdir. Kurbanlıkların kesimi İHH görevlilerince kesim yapılacak olan ülkelerde kurban olma özelliklerine uygun olarak satın alınır. Kurbanlıklar İslami usullere uygun olarak kesilir. Kesilen kurbanlar ihtiyaç sahiplerine elden dağıtılır. Kurban kesimlerinin gerçekleştiğine dair bilgi, kısa mesaj ile vekâlet sahiplerine iletilir. Kurbanlar nasıl bağışlanacak? Afyonkarshisar’lı hayırseverlerimiz bize 0 542 562 03 03 numaralı telefonla bize ulaşabilirler.”
>> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi