Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İhmal miydi, kaza mıydı, suikast miydi?

Bu haberin fotoğrafı yok
İhmal miydi, kaza mıydı, suikast miydi?

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’nda meydana gelen patlamanın yıl dönümünde bir basın bildirisi yayınladı. Yılmaz, “Patlamada olan, şehitlerimize olmuştur” dedi

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, 5 Eylül 2012’de meydana gelen patlama ile ilgili basın açıklaması yaptı. Yılmaz, “Geçtiğimiz yıl 500. İstihkâm Ana Depo Komutanlığı Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’nda meydana gelen patlamada maalesef 25 askerimiz şehit oldu. Bu üzücü olayın üzerinden tamı tamına 1 yıl geçti. Fakat görüyoruz ki 25 askerimizin canına mal olan patlamadan daha sonra günümüze kadar da hala hiç bir önlem alınmamıştır. Cephanelik kapılarının önündeki siperlerin yapılmadığı da ciddi bir ihmalkârlığın örneği olmuştur. Patlamanın henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı meydana geldiği gibi yapılan açıklamalara bakıldığında kaza mı? İhmal mi? Yoksa bir suikast mı olduğu da muammada bırakılmış ucu açık bir durumdur” dedi.
OLAN 25 ASKERE OLDU
Yılmaz, şöyle devam etti:
“25 askerimizin şehit olmasıyla sonuclanan mühimmat patlamasının meydana geldiği kışlada, nizamiyeye ve güvenlik kulelerine konan güvenlik kameralarının sahte olduğu ayrıca cephanelikte emniyet sisteminin bulunmadığı da tesadüfen ayakta durduğumuzu ve yaşadığımızı apaçık gözler önüne sermiştir. Sonuç itibariyle ne yazıkki güvenlik önlemlerinin halen alınmadığı patlamada maalesef ki olan 25 askerimize olmuştur. Üzerinden 1 yıl geçmiş olmasına rağmen halen yüreğimizi yakan canımızı acıtan bu üzücü olayın ardından hayatını kaybeden 25 askerimizin şehit sayılabilmesi için Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizlerin ve CHP’nin ısrarları sonucu şehit sayılabilmişlerdir.” (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti