Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“İhmallerin cezası bize kesilmesin” – Kocatepe Gazetesi

“İhmallerin cezası bize kesilmesin” – Kocatepe Gazetesi
“İhmallerin cezası bize kesilmesin”

2. Amatör Lig B Grubu’nda şampiyonluk mücadelesi veren, 16 puanı ile lider olan Nuribey Belediyespor’un Başkan Yardımcısı Halil Kaya yaşanan son gelişmeler ile ilgili basın mensuplarına açıklama yaptı. Sezona şampiyon olmak için başlayan ve 1. Amatör Lige çıkmak isteyen Nuribey’de Başkan Yardımcısı Kaya, alt sıralarda kalan takımların kendilerini masa üzerinde oynanan oyunlarla yenmek istediklerine dikkat çekti.
“ARKADAŞLAR DA KULÜPLERİ
GİBİ AMATÖRDÜR”
Kulüplerde görev alan kişilerin de kulüpleri gibi amatör olduğunu aktaran Kaya, “Herkesin bildiği gibi, Afyonkarahisar amatör spor müsabakalarında ve takımlarında yönetici olarak görev yapan arkadaşlarımız gönüllülük esasına dayanan, bu işe gönül vermiş 3-5 arkadaşın görev almalarıyla yürütülen iştir. Bu bağlamda yöneticilik görevini yürüten arkadaşlar adı üstünde kulüpleri gibi onlarda amatördür. Dolasıyla yöneticilik konusunda bizlerinde eksiklikleri elbette vardır. Ancak Bu durumda biz yöneticileri bilgilendirme ve eksikliklerimizi giderme konusunda bizlere yardımcı olacak olanlarda ASKF, TÜFAD, Futbol İl Temsilciliği, Futbol İl Hakem Heyeti, Saha Komiserleri Derneği gibi üst kurullardır” ifadesine yer verdi.
“NEDEN 8. GÜN İTİRAZ ETTİNİZ”
Ayvalıspor’un neden 8. gün itiraz ettiğini merak ettiğini soran Kaya, “Maalesef Sinanpaşa gibi güzide ilçemize bağlı iki kulüp, ‘Nuribey Belediyespor Kulübünün bugüne kadar herhangi bir antrenör ile anlaşmadığı’ gerekçesi ve ‘Antrenörün sahaya girmediği’ gerekçesi ile, Taşoluklu Yöneticiler Taşoluk Belediyespor-Nuribey Belediyespor maçına, şu anda grubumuzda hiçbir iddiası olmamasına rağmen Sinanpaşa Ayvalıspor ise, Nuribey Belediyespor-Şuhut Topaçspor maçına itiraz etmiştir. İşin ilginç ve bir o kadar da manidar yanı, itiraz sürelerindedir. İtirazlar ‘İl Tertip Komitesine yapılacaksa 5 gün içerisinde, Amatör Disiplin Kurulu’na yapılacaksa 7 gün içerisinde yapılması’ gerekirken, kendilerine hiçbir getirisi olmayan,  Sinanpaşa Ayvalıspor, bizim Topaçspor maçımıza 8. gün sonunda itirazda bulunmuşlardır. Peki Sinanpaşa Ayvalıspor yönetici arkadaşlara sormak istiyoruz; itiraz ettikleri Nuribey-Topaç maçında Topaçspor da antrenör ile anlaşmamıştı. Neden aynı maçta sadece Nuribey hocasına itiraz ettiniz? Topaçspor’un puan kaybetmesi yandaşlık ettiğiniz takıma yaramıyor mu?” şeklinde konuştu.
“BU MADDEYİ TAM
OKUMALARINI İSTERDİK”
Ayvalıspor’un maddeyi eksik okuduğunu aktaran Kaya, “Bizler lekeli galibiyet yerine şerefli yenilgileri tercih ederiz. Şimdi gelelim itiraz ettikleri konulara;  Sinanpaşa Ayvalıspor, Nuribey Belediyespor’un antrenör ile zamanında anlaşmadığını söylüyor. Gerekçe olarak da ‘Türkiye Futbol Federasyonunun 2017-2018 Sezonu Amatör Futbol Liglerinde Uygulanacak Esaslar Kitapçığının Bölüm III, Saha İçine Girecek Görevliler ve Teknik Adamlarla İlgili Esaslar başlığının 12 Maddesi olan Amatör Takımlarda zorunlu teknik kadrolar ve Vize Referans Bedelleri başlığını’ göstermişlerdir. Ancak Sahada kazanılamayan maçın masada kazanma gibi etik olmayan bu davranışa girişen Sinanpaşa Ayvalısporlu Yönetici arkadaşlarımıza bu durumu yakıştıramadığımız gibi, ayrıca bu maddeyi tam okumalarını isterdik” diye konuştu.
“TÜFAD EVRAKLARIMIZI GECİKTİREREK BİZİ MAĞDUR ETMİŞTİR”
TÜFAD’ın kendilerini mağdur ettiğini iddia Kaya, “TÜFAD Başkanı Mustafa Keser tarafından 150 lira TFF Hesabına, 48 lira yıllık aidat, 120 lira referans bedeli ve 96 lira bağış ücretlerinin zorunlu olarak ödenmesi gerektiği söylenmiştir. Zorunlu ödenmesi gereken ücretler 1107 Dernek Alındı Belgesi TÜFAD’a ve 2672IEFT18004105 referans nolu dekont ile TFF hesabına ödenmiştir. TÜFAD Başkanı Mustafa Keser tarafından belgelerimiz alınmış, Antalya Bölge Müdürlüğü’nde görevli Sibel Hanımla telefonda yanımızda konuşarak evrakları 22 Mart 2018 Perşembe Günü gönderilirse Topaç maçına yetişeceği söylenmiştir. Fakat bizden 22 Mart 2018 tarihinde alınan evraklar maalesef gününde gönderilmemiş ve antrenörümüzün lisansı 30 Mart 2018 onaylanmıştır. Bu da göstermektedir ki biz görevimizi yaptığımız halde TÜFAD evraklarımızı geciktirerek bizi mağdur etmiştir. Yapılan herhangi bir eksiklik var ise bu tamamen TÜFAD’a aittir” ifadesini kullandı.
“3 PUANIMIZI SİLMEYE KALKIŞILMASIN”
TÜFAD ve İl Temsilciliğinin ihmallerini gidermek için Nuribey Belediyespor’a yansıtılmaması gerektiğini belirten Kaya, “Yukarıda belirttiğim gibi biz yöneticiler de ligimiz ve futbolcularımız gibi amatör yöneticileriz. Burada bizlere yardımcı olmasını beklediğimiz üst kurullardan bazıları maalesef hem görevlerini yapmamış hem de bizleri zor durumda bırakmışlardır. Kulübümüze İl Temsilciliği ve TÜFAD işbirliği ile talimat gereği resmi bir ihtar ya da uyarı gelmemiştir. Bizler elbette yapılacak olan itiraza bilgi ve belgelerle savunmamızı yapacağız. Sakın ha TÜFAD ve İl Temsilciliği’nin yapmış olduğu daha doğrusu yapmamış olduğu görevi nedeniyle 3 puanımızı silmeye kalkışılmasın. Çünkü kural yukarıda belirttiğim şekilde açık ve nettir. Kendi ihmallerini kapatma adına aleyhimize olası çıkacak olan olumsuz kararı en üst düzey itiraz mercilerine taşıyacağız. Çünkü o maçta çocuklarımızın emeği ve alın teri vardır” dedi. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi