Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İhracatta düşüşün önüne geçilemiyor – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
İhracatta düşüşün önüne geçilemiyor

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın derlediği verilere göre Afyonkarahisar’ın ihracatı bu ay da düştü

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, kentin ihracat verilerini derleyerek kamuoyuyla paylaştı. Buna göre Afyonkarahisar’ın Eylül ayı ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 29,3 düşüşle 21 milyon 849 bin dolar oldu.
2015 yılı 9 aylık dönemde ihracat geçen yıla göre yüzde 16,1 düşüşle 271 milyon 831 bin dolara geriledi. İller sıralamasında Afyonkarahisar geçen seneye göre Eylül ayında 2 basamak düşerek 29’uncu sırada yer aldı. İstanbul 4 milyar 661 milyon 518 bin dolar ile birinci sırada, Bursa 965 milyon 996 bin dolar ile ikinci sırada ve Kocaeli 859 milyon 435 bin dolar ihracat ile üçüncü sırada yer aldı.
73 FARKLI ÜLKEYE İHRACAT YAPILDI
Eylül ayında Afyonkarahisar’dan toplam 73 farklı ülkeye ihracat yapıldı.
En çok ihracat yapılan ilk 5 ülke Irak, Amerika Birleşik Devletleri, Çin Halk Cumhuriyeti, Fransa ve Avustralya olarak belirlendi.
Eylül ayında Irak’a yapılan ihracatta yüzde 43,9 oranında düşüş gerçekleşti. Bu düşüşle Irak’a 5 milyon 881 bin dolarlık ihracat gerçekleşti. İkinci sırada yer alan Amerika Birleşik Devletleri’ne Eylül ayında ihracat yüzde 6,2 artarak 4 milyon 87 bin dolar oldu. Çin Halk Cumhuriyeti’ne yapılan ihracatta gerileme görüldü. Yüzde 45,8 gerileyen ihracatın tutarı 1 milyon 461 bin dolar oldu.
Eylül ayında ihracatta en çok artışın yaşandığı ülke ise yüzde 565 oran artışla Hong Kong oldu.
MERMERDE GERİLEME KAYDEDİLDİ
Eylül ayında mermer ihracatında geçen ayın aksine bu ay gerileme gerçekleşti. Çoğunluğu mermer olan Madencilik Ürünleri sektörü ihracatı yüzde 17 oranında düştü. Eylül ayı ihracatı bu düşüşle 12 milyon 831 bin dolar olarak gerçekleşti.
6 milyon 148 bin dolar ihracat ile sektör olarak ikinci sırada yer alan ve çoğunluğu yumurta olan Su Ürünleri ve Hayvansal mamulleri ihracatı yüzde 43,4 oranında geriledi. (Kocatepe Haber Merkezi)