Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İhtiyaç nitelikli konut – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
İhtiyaç nitelikli konut

İNTES Başkanı M.Şükrü Koçoğlu, Türkiye de kişi sayısına bakıldığında çok fazla konuta ihtiyaç olmadığını konut ihtiyacının nitelikli konut imalatı olduğunu söyledi

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Yönetim Kurulu Başkanı Afyonkarahisarlı işadamı Mehmet Şükrü Koçoğlu, inşaat sektöründe 2012 yılı beklentilerini açıklarken sektörü mercek altına aldı.
İNTES Başkanı M.Şükrü Koçoğlu, konut üretiminde Türkiye’de rakamın 2 milyonun üzerinde olduğunu belirtti. 2012 yılında inşaat sektörünün ivme kazanacağı beklentisini ifade eden Koçoğlu, kriz söylentileri olduğunu bu söylentilerin fazlaca konuşulmamasını umut ettiğini ifade etti. Koçoğlu; “İnşaat sektöründe 1972 yılında Libya ile başlayan dış ülke serüveninde 206 milyar dolarlık toplam iş oranını yakaladık. Yıl sonuna kadar yapılan iş oranı ise 18,5 milyar dolardır. Bu yıl rakamlar düşmüş gibi gözüküyor. Biz Orta Afrika’yı çok ciddi deşeliyoruz. Başarımız kimsenin gitmediği çok kritik yerlere gitmemizde yatıyor. Türk müteahhitleri 94 ülkede 206 milyar dolarlık iş yaptı. Konut satışlarında azalma olabilir. Türkiye de kişi sayısına bakıldığında çok fazla konuta ihtiyaç olmadığını görmek mümkün. Ama nitelikli konuta ihtiyaç var. Benim tarım mülkiyetleri satışında kırmızı çizgilerim var. İnşaat sektörünün büyüklüğü 15 milyar doları aştı. Kentsel dönüşüm denildiğinde gece kondu bölgelerinin önlenmesi ve sosyal ihtiyaçların karşılanması gündeme gelmeli. Bu dönüşüm kapsamında köylere dönüş projesi de olmalı. 2011 Yılında inşaat sektörü yüzde 10’un üzerinde büyüdü.” dedi. (Kocatepe)