Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İkazcı Mehmet Şükrü Bey anılacak

Afyonkarahisar’ın ilk milletvekillerinden, Milli
İkazcı Mehmet Şükrü Bey anılacak

Afyonkarahisar’ın ilk milletvekillerinden, Milli Mücadele yıllarında Afyonkarahisar’da yayınladığı İkaz Gazetesi ile Milli Mücadele’ye katkıda bulunan, Afyonkarahisarlı merhum hukukçu Mehmet Şükrü Koçoğlu, vefatının 80. yıldönümünde cumartesi günü düzenlenecek program ile anılacak.
Ankara’da bulunan Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen anma programı 8 Aralık Cumartesi günü saat 14.00’de RAM Salonu’nda (Eski Halk Eğitim Merkezi) gerçekleştirilecek. Açılış konuşmasını Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Ali Özerkan’ın yapacağı programın yönetmenliğini Prof. Dr. İrfan Ünver Nasrattınoğlu yapacak. Protokol konuşmalarının ardından Prof. Dr. Ahmet Altıntaş ile İkazcı Mehmet Şükrü kitabının yazarı Tarihçi Süha Ünal, merhum Mehmet Şükrü Koçoğlu ile ilgili bilgiler sunacaklar.
İkazcı Mehmet Şükrü (Koçoğlu) kimdir?
1887’de Afyonkarahisar’da doğan Mehmet Şükrü Bey, yüksek eğitimin tamamladığı 1912 yılından itibaren hukukçu, gazeteci ve politikacı olarak Osmanlı İmparatorluğu’ndan Cumhuriyet’e geçişin ilimizdeki önemli aktörlerinden birisi oldu. Afyonkarahisar’da Milli Mücadele’yi örgütleyen isimlerden birisiydi. Afyonkarahisar delegesi olarak Sivas Kongresi’ne katıldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 1. döneminde Afyonkarahisar milletvekili olarak görev yaptı. Afyonkarahisar’ın siyasi, hukuki ve basın hayatında önemli izler bıraktı.